reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To tak jak u mnie, zero kontaktu, jak wylądowałam w szpitalu to tylko pracownica mi powiedziała lepiej nie wracaj, bo szefowa jest wściekła..
Ale ty to chyba szyvko zaszłaś w ciążę z tego co kojarzę, żeby mieć umowę. Więc ja też drugiej stronie się nie dziwię. Jak ktoś popracuje 3 msc

reklama
Ja jak zaszłam w ciążę to szefowa przestała się do mnie odzywać. Wszystkie sprawy załatwiałam z kadrami... Nawet jak była kasa na święta, tylko trzeba było wniosek złożyć, nawet tego mi nie przesyłała. Od 5 lat nie mam z nią kontaktu w ogóle, a ona nadal gdy moją szefową, a ja nadal jestem zatrudniona.
Nie pracowałaś od urodzenia Matyldy?

Ale ty to chyba szyvko zaszłaś w ciążę z tego co kojarzę, żeby mieć umowę. Więc ja też drugiej stronie się nie dziwię. Jak ktoś popracuje 3 msc
Rok u niej pracowalam prawie, tylko na stażu, gdzie oficjalnie miałam być na stażu, a pracować jak pracownik i mieć normalne wynagrodzenie, którego nigdy nie dostałam 😃

zdaje sobie z tego sprawe, ale ja jestem dyrektorem i takiego stanowiska po prostu nie ma. Oddalam sprawe w rece prawnika i zobaczymy, bo to jest jawna dyskryminacja-zostalam ukarana za bycie mama. Tak dziala wielka korporacja i nie pierwszy raz to robi.
Świetnie, że oddałaś sprawę do prawnika, trzeba ich uczyć rozumu! Trzeba skończyć z karaniem kobiet za rodzenie dzieci i branie zwolnienia, gdy dzieci są chore, bo to też w firmach się nie podoba. Mam nadzieję, że uda Ci się dobre odszkodowanie dostać, trzymam kciuki!

A ja wstępnie idę w maju do roboty, zobaczymy jak się potoczy.
Ja w kwietniu, tez jestem ciekawa 🤔 na razie juz mialam pierwszy telefon ze czekaja tylko bede musiala zmienic stanowisko. Tzn, pewnie bede miala takie samo albo podobne tylko w innym zespole. Mamy sie zdzwaniac w polowie marca jeszcze.

u mnie w firmie zatrudniła się dziewczyna ktora była w 7tc, wiedziała o tym że jest w ciazy bo miała zaświadczenie. Także przepracowała 30 dni, czyli okres „wyczekiwania” i poszla na l4. Takze brak słow.

reklama
u mnie w firmie zatrudniła się dziewczyna ktora była w 7tc, wiedziała o tym że jest w ciazy bo miała zaświadczenie. Także przepracowała 30 dni, czyli okres „wyczekiwania” i poszla na l4. Takze brak słow.
A to pracodawca i zus moga podważyć jej zatrudnienie i oskarżyć o wyłudzenie, bo tu już ewidentnie jest próba wyłudzania ;).

Do góry