reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mam pytanie do dziewczyn, których dzici są na mleku modyfikowanym i które dają butlę w nocy..., ile razy w nocy wasze dzieci jeszą mleko i ile ml. Pytam, bo jestem trochę przerażona, moje dziecko już od listopada w sumie wieczorem dostawało ostatnią butlę, a potem rano na śniadanko, w nocy ewentualnie trochę wody. A tu od trzech nocy budzi się z krzykiem i nie chce się przytulać, bawić, pić, tylko jeść😱😱😱 i dziś dwie butle pożarła po 120ml o 1 w nocy i 5.30! Fdyby ważyła z 7 kg, to luz, dałabym butlę bez wahania, ale Eludek waży już z 10kg, więc dawanie mleka w nocy mnie przeraża..., w dzień proponujemy jej trochę więcej, żeby zjadła, to odrzuca i je tyle co od jakiegoś czasu. Co ja mam z nią począć teraz? Ile Wasze w nocy zjadają?
O kurde to mój najmniej chyba waży w tamtym tyg go ważyłam to 8360wazyl jakos tak 🤣

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, których dzici są na mleku modyfikowanym i które dają butlę w nocy..., ile razy w nocy wasze dzieci jeszą mleko i ile ml. Pytam, bo jestem trochę przerażona, moje dziecko już od listopada w sumie wieczorem dostawało ostatnią butlę, a potem rano na śniadanko, w nocy ewentualnie trochę wody. A tu od trzech nocy budzi się z krzykiem i nie chce się przytulać, bawić, pić, tylko jeść😱😱😱 i dziś dwie butle pożarła po 120ml o 1 w nocy i 5.30! Fdyby ważyła z 7 kg, to luz, dałabym butlę bez wahania, ale Eludek waży już z 10kg, więc dawanie mleka w nocy mnie przeraża..., w dzień proponujemy jej trochę więcej, żeby zjadła, to odrzuca i je tyle co od jakiegoś czasu. Co ja mam z nią począć teraz? Ile Wasze w nocy zjadają?
10kg to normalna waga jak na ten wiek 🙂 Mój co prawda w nocy nie je, ale w dzień 3 solidne butle wjeżdżają, może Elodie tylko chwilowo ma jakieś większe zapotrzebowanie? Może faktycznie przez tego covida? Dzieci raczej nie wołają o coś, czego nie potrzebują 🤔

mój w dzień pije tylko jedną butlę przed drzemka 120ml ale to co sie dzisiaj w nocy działo😵‍💫
g.20 przy usypianiu 200 ml
g. 24 120 ml
g. 3:40 120 ml
g 6:30 120 ml

Daj jesc jak na wodę krzyczy. Bo co tu zrobić. Ja wolę oszukać wodą, albo na 120 ml 2 miarka mleka. Wolalabym żeby nie jadla w nocy żeby brzuch odpoczywał ale czasami wyjścia nie mam 😀
Cztery noce temu zgłupieliśmy jak tak zaczęła nam w nocy bardzo płakać, myślałam, że coś ją boli bardzo, a tu taki trywialny problem. Dostala i dostaje mleko , też czasem trochę oszukane, ale ona już prawie dwa miesiące nie podjadała w nocy, tylko wodę czasem piła, więc my na początku nie wiedzieliśmy o co jej chodzi, bo o nocnym dokarmianiu zdążyliśmy zapomnieć😂

10kg to normalna waga jak na ten wiek 🙂 Mój co prawda w nocy nie je, ale w dzień 3 solidne butle wjeżdżają, może Elodie tylko chwilowo ma jakieś większe zapotrzebowanie? Może faktycznie przez tego covida? Dzieci raczej nie wołają o coś, czego nie potrzebują 🤔
Wiesz ja 10kg tak na oko mówię, za tydzień pediatra ją zważy, to się okaże🙈 czy tylko tyle, bo ja już ją czasem ledwo z łóżeczka podnoszę, a ćwiczę i fizjoterapeuty brzuch i kręgosłup cały czas😃🤪.

Moja Élodie w centylach francuskich jest i z wagą i ze wzrostem ponad!!! Na szczęście pediatra już się douczyła od innych pediatrów (sama mi to oznajmiła), że dzieci polskie na początku rozwoju są większe często od francuskich i to jest normalne i już się nie krzywi jak mierzy i waży Élodie, a wręcz mówi, jest bardzo dobrze! Ale kobieta potrzebowała czasu, żeby temat mojej córki ogarnąć😃.

Dziękuję Wam za Waszą reakcję, dziś zrobię Élodie mleczną imprezę w nocy🍼, zwłaszcza że jutro wracam do pracy i potrzebuję się wyspać.

Daj jesc jak na wodę krzyczy. Bo co tu zrobić. Ja wolę oszukać wodą, albo na 120 ml 2 miarka mleka. Wolalabym żeby nie jadla w nocy żeby brzuch odpoczywał ale czasami wyjścia nie mam 😀
Koleżanki syn okazało się że ma refluks i nie można go karmic w nocy. Woda też odpada. Póki co jak się budzi to się z nim Bawią aż zapomni i zaśnie.... Na noc dają mu jakieś kaszki do mleka

U nas jedna butla była nad ranem koło 5 - 200 ml to teraz się zmieniło i zjada ją w nocy tak okolo2-3. A w dzień przed drzemka koło 11 wypija 170 ml i na noc o 20 porcje 200ml.

reklama
Do góry