marta18691
Fanka BB :)
To niewiem czy dobrze czy źle8300 to trochę ponad 10 centylem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To niewiem czy dobrze czy źle8300 to trochę ponad 10 centylem
Raczej spoko, Kuba urodził się mały z tego co pamiętam, chyba 2700? Wiec jego siatka w ogólnym rozrachunku będzie wyglądać ok i przyrost jest raczej adekwatny, pewnie w obrębie tego samego kanałuTo niewiem czy dobrze czy źle
Francja ma swoje siatki dla dzieci??Moja Élodie w centylach francuskich jest i z wagą i ze wzrostem ponad!!! Na szczęście pediatra już się douczyła od innych pediatrów (sama mi to oznajmiła), że dzieci polskie na początku rozwoju są większe często od francuskich i to jest normalne i już się nie krzywi jak mierzy i waży Élodie, a wręcz mówi, jest bardzo dobrze! Ale kobieta potrzebowała czasu, żeby temat mojej córki ogarnąć.
Dziękuję Wam za Waszą reakcję, dziś zrobię Élodie mleczną imprezę w nocy, zwłaszcza że jutro wracam do pracy i potrzebuję się wyspać.
To się tak wydaje, mojego też ledwo noszę, zjeżdża mi jak go dłużej trzymam, ale ja mam te nadgarstki wciąż chore i zdecydowanie słabsze niż kiedyś przez to, może dlatego, bo wagowo myślę, że 10 kg jeszcze nie waży, chociaż kto wie, ostatnio niecałe 9kg ważył, ale to było w listopadzie.Wiesz ja 10kg tak na oko mówię, za tydzień pediatra ją zważy, to się okaże czy tylko tyle, bo ja już ją czasem ledwo z łóżeczka podnoszę, a ćwiczę i fizjoterapeuty brzuch i kręgosłup cały czas.
Ja też tak mam na chacie. Pogodziłam się z tym. A stary chodzi i nadaje, że syfWiecie co dzisiaj chyba 5 raz odkurzałam... I ciagle gdzieś jakieś okruchy, serio. Nie mam pojęcia czy to tylko u mnie.....
U mnie to samo! Właśnie chwilę temu usiadłam na macie i zakładałam Czarkowi spodnie i mówię "dopiero co odkurzałam, a wciąż jakieś śmieci mam pod nogami" no nie cierpię!! I piach i okruchy, kilka razy dziennie odkurzam, a wciąż coś się znajdzieWiecie co dzisiaj chyba 5 raz odkurzałam... I ciagle gdzieś jakieś okruchy, serio. Nie mam pojęcia czy to tylko u mnie.....
Ja już się tak tym nie przejmuję, puszczę raz dziennie a czasem raz na dwa dni odkurzacz i tyle młody już nie je rzeczy z ziemi tylko wszystko mi daje więc nic nie zjada czego nie powinienU mnie to samo! Właśnie chwilę temu usiadłam na macie i zakładałam Czarkowi spodnie i mówię "dopiero co odkurzałam, a wciąż jakieś śmieci mam pod nogami" no nie cierpię!! I piach i okruchy, kilka razy dziennie odkurzam, a wciąż coś się znajdzie
Ja się nie przejmuję, że dziecko tylko mnie to wkurza generalnie bałagan w domu i nadmiar jakichś randomowych rzeczy (nawet nie, że na wierzchu tylko w ogóle) strasznie mnie przytłacza, a jak jest czyściutko, wszystko poukładane i na swoim miejscu, to od razu lepszy humor i motywacja do wszystkiego większa, taki ze mnie freakJa już się tak tym nie przejmuję, puszczę raz dziennie a czasem raz na dwa dni odkurzacz i tyle młody już nie je rzeczy z ziemi tylko wszystko mi daje więc nic nie zjada czego nie powinien