reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Moja Élodie w centylach francuskich jest i z wagą i ze wzrostem ponad!!! Na szczęście pediatra już się douczyła od innych pediatrów (sama mi to oznajmiła), że dzieci polskie na początku rozwoju są większe często od francuskich i to jest normalne i już się nie krzywi jak mierzy i waży Élodie, a wręcz mówi, jest bardzo dobrze! Ale kobieta potrzebowała czasu, żeby temat mojej córki ogarnąć😃.

Dziękuję Wam za Waszą reakcję, dziś zrobię Élodie mleczną imprezę w nocy🍼, zwłaszcza że jutro wracam do pracy i potrzebuję się wyspać.
Francja ma swoje siatki dla dzieci?? :D
Polska ma swoje siatki, tzw siatki warszawskie. Nie używa się ich już od jakiegoś czasu ( chyba od 2007), chociaż Polscy endokrynolodzy dziecięcy nadal ich używają. Są właśnie zrobione stricte pod dzieci większe bo siatki WHO mają dane z różnych rejonów, m.in. Azji, gdzie dzieci sa mniejsze. Jakby wrzucić połowę dzieciaków z forum na siatki warszawskie to wcale nie są takie duże :p

Wiesz ja 10kg tak na oko mówię, za tydzień pediatra ją zważy, to się okaże🙈 czy tylko tyle, bo ja już ją czasem ledwo z łóżeczka podnoszę, a ćwiczę i fizjoterapeuty brzuch i kręgosłup cały czas😃🤪.
To się tak wydaje, mojego też ledwo noszę, zjeżdża mi jak go dłużej trzymam, ale ja mam te nadgarstki wciąż chore i zdecydowanie słabsze niż kiedyś przez to, może dlatego, bo wagowo myślę, że 10 kg jeszcze nie waży, chociaż kto wie, ostatnio niecałe 9kg ważył, ale to było w listopadzie.

Wiecie co dzisiaj chyba 5 raz odkurzałam... I ciagle gdzieś jakieś okruchy, serio. Nie mam pojęcia czy to tylko u mnie.....

Załączniki

• Screenshot_20220127_192536_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220127_192536_com.android.gallery3d.jpg
    226,1 KB · Wyświetleń: 82
Wiecie co dzisiaj chyba 5 raz odkurzałam... I ciagle gdzieś jakieś okruchy, serio. Nie mam pojęcia czy to tylko u mnie.....
U mnie to samo! Właśnie chwilę temu usiadłam na macie i zakładałam Czarkowi spodnie i mówię "dopiero co odkurzałam, a wciąż jakieś śmieci mam pod nogami" no nie cierpię!! I piach i okruchy, kilka razy dziennie odkurzam, a wciąż coś się znajdzie 😭

U mnie to samo! Właśnie chwilę temu usiadłam na macie i zakładałam Czarkowi spodnie i mówię "dopiero co odkurzałam, a wciąż jakieś śmieci mam pod nogami" no nie cierpię!! I piach i okruchy, kilka razy dziennie odkurzam, a wciąż coś się znajdzie 😭
Ja już się tak tym nie przejmuję, puszczę raz dziennie a czasem raz na dwa dni odkurzacz i tyle :p młody już nie je rzeczy z ziemi tylko wszystko mi daje więc nic nie zjada czego nie powinien 😆

Czasami sobie przypominam tę historię o bagietce czosnkowej, wiecie 😂😂
Któraś z was tu pisała, że była chyba na grillu i jakaś inna kobitka miała takiego maluszka maluszka i mówi do niego, że zaraz dostanie buły i normalnie mu ładowała bagiete czosnkowa 😂 przypomina mi się to zwłaszcza jak mój Filip je coś dziwnego 🤭

reklama
Ja już się tak tym nie przejmuję, puszczę raz dziennie a czasem raz na dwa dni odkurzacz i tyle :p młody już nie je rzeczy z ziemi tylko wszystko mi daje więc nic nie zjada czego nie powinien 😆
Ja się nie przejmuję, że dziecko tylko mnie to wkurza 😛 generalnie bałagan w domu i nadmiar jakichś randomowych rzeczy (nawet nie, że na wierzchu tylko w ogóle) strasznie mnie przytłacza, a jak jest czyściutko, wszystko poukładane i na swoim miejscu, to od razu lepszy humor i motywacja do wszystkiego większa, taki ze mnie freak 🙈😂

Do góry