reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mam pytanie do dziewczyn, których dzici są na mleku modyfikowanym i które dają butlę w nocy..., ile razy w nocy wasze dzieci jeszą mleko i ile ml. Pytam, bo jestem trochę przerażona, moje dziecko już od listopada w sumie wieczorem dostawało ostatnią butlę, a potem rano na śniadanko, w nocy ewentualnie trochę wody. A tu od trzech nocy budzi się z krzykiem i nie chce się przytulać, bawić, pić, tylko jeść😱😱😱 i dziś dwie butle pożarła po 120ml o 1 w nocy i 5.30! Fdyby ważyła z 7 kg, to luz, dałabym butlę bez wahania, ale Eludek waży już z 10kg, więc dawanie mleka w nocy mnie przeraża..., w dzień proponujemy jej trochę więcej, żeby zjadła, to odrzuca i je tyle co od jakiegoś czasu. Co ja mam z nią począć teraz? Ile Wasze w nocy zjadają?
O kurde to mój najmniej chyba waży w tamtym tyg go ważyłam to 8360wazyl jakos tak 🤣

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, których dzici są na mleku modyfikowanym i które dają butlę w nocy..., ile razy w nocy wasze dzieci jeszą mleko i ile ml. Pytam, bo jestem trochę przerażona, moje dziecko już od listopada w sumie wieczorem dostawało ostatnią butlę, a potem rano na śniadanko, w nocy ewentualnie trochę wody. A tu od trzech nocy budzi się z krzykiem i nie chce się przytulać, bawić, pić, tylko jeść😱😱😱 i dziś dwie butle pożarła po 120ml o 1 w nocy i 5.30! Fdyby ważyła z 7 kg, to luz, dałabym butlę bez wahania, ale Eludek waży już z 10kg, więc dawanie mleka w nocy mnie przeraża..., w dzień proponujemy jej trochę więcej, żeby zjadła, to odrzuca i je tyle co od jakiegoś czasu. Co ja mam z nią począć teraz? Ile Wasze w nocy zjadają?
10kg to normalna waga jak na ten wiek 🙂 Mój co prawda w nocy nie je, ale w dzień 3 solidne butle wjeżdżają, może Elodie tylko chwilowo ma jakieś większe zapotrzebowanie? Może faktycznie przez tego covida? Dzieci raczej nie wołają o coś, czego nie potrzebują 🤔

mój w dzień pije tylko jedną butlę przed drzemka 120ml ale to co sie dzisiaj w nocy działo😵‍💫
g.20 przy usypianiu 200 ml
g. 24 120 ml
g. 3:40 120 ml
g 6:30 120 ml

Daj jesc jak na wodę krzyczy. Bo co tu zrobić. Ja wolę oszukać wodą, albo na 120 ml 2 miarka mleka. Wolalabym żeby nie jadla w nocy żeby brzuch odpoczywał ale czasami wyjścia nie mam 😀
Cztery noce temu zgłupieliśmy jak tak zaczęła nam w nocy bardzo płakać, myślałam, że coś ją boli bardzo, a tu taki trywialny problem. Dostala i dostaje mleko , też czasem trochę oszukane, ale ona już prawie dwa miesiące nie podjadała w nocy, tylko wodę czasem piła, więc my na początku nie wiedzieliśmy o co jej chodzi, bo o nocnym dokarmianiu zdążyliśmy zapomnieć😂

10kg to normalna waga jak na ten wiek 🙂 Mój co prawda w nocy nie je, ale w dzień 3 solidne butle wjeżdżają, może Elodie tylko chwilowo ma jakieś większe zapotrzebowanie? Może faktycznie przez tego covida? Dzieci raczej nie wołają o coś, czego nie potrzebują 🤔
Wiesz ja 10kg tak na oko mówię, za tydzień pediatra ją zważy, to się okaże🙈 czy tylko tyle, bo ja już ją czasem ledwo z łóżeczka podnoszę, a ćwiczę i fizjoterapeuty brzuch i kręgosłup cały czas😃🤪.

Moja Élodie w centylach francuskich jest i z wagą i ze wzrostem ponad!!! Na szczęście pediatra już się douczyła od innych pediatrów (sama mi to oznajmiła), że dzieci polskie na początku rozwoju są większe często od francuskich i to jest normalne i już się nie krzywi jak mierzy i waży Élodie, a wręcz mówi, jest bardzo dobrze! Ale kobieta potrzebowała czasu, żeby temat mojej córki ogarnąć😃.

Dziękuję Wam za Waszą reakcję, dziś zrobię Élodie mleczną imprezę w nocy🍼, zwłaszcza że jutro wracam do pracy i potrzebuję się wyspać.

Daj jesc jak na wodę krzyczy. Bo co tu zrobić. Ja wolę oszukać wodą, albo na 120 ml 2 miarka mleka. Wolalabym żeby nie jadla w nocy żeby brzuch odpoczywał ale czasami wyjścia nie mam 😀
Koleżanki syn okazało się że ma refluks i nie można go karmic w nocy. Woda też odpada. Póki co jak się budzi to się z nim Bawią aż zapomni i zaśnie.... Na noc dają mu jakieś kaszki do mleka

U nas jedna butla była nad ranem koło 5 - 200 ml to teraz się zmieniło i zjada ją w nocy tak okolo2-3. A w dzień przed drzemka koło 11 wypija 170 ml i na noc o 20 porcje 200ml.

reklama
Do góry