reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A dobrze. Baska to klasyk kaszelek maly gilun, przeszlo samo bez inhalacji nawet. Hankę katar męczył wodnisty, więc inhalacja z soli, a przez katar szczekała. Dzisiaj była pierwsza noc jak nie odciągałam jej w nocy i spala 😀takze super. A ja to normalne 😀dzisiaj mam koniec więzienia.
Ooo gratulacje. A paznokcie piekne 😍

reklama
W chacie syf ale my się lenimy i nic nie robimy😂😂

Załączniki

• Screenshot_20220127_111412_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220127_111412_com.android.gallery3d.jpg
    313,7 KB · Wyświetleń: 99
  • Screenshot_20220127_111353_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220127_111353_com.android.gallery3d.jpg
    224 KB · Wyświetleń: 100
Mam pytanie do dziewczyn, których dzici są na mleku modyfikowanym i które dają butlę w nocy..., ile razy w nocy wasze dzieci jeszą mleko i ile ml. Pytam, bo jestem trochę przerażona, moje dziecko już od listopada w sumie wieczorem dostawało ostatnią butlę, a potem rano na śniadanko, w nocy ewentualnie trochę wody. A tu od trzech nocy budzi się z krzykiem i nie chce się przytulać, bawić, pić, tylko jeść😱😱😱 i dziś dwie butle pożarła po 120ml o 1 w nocy i 5.30! Fdyby ważyła z 7 kg, to luz, dałabym butlę bez wahania, ale Eludek waży już z 10kg, więc dawanie mleka w nocy mnie przeraża..., w dzień proponujemy jej trochę więcej, żeby zjadła, to odrzuca i je tyle co od jakiegoś czasu. Co ja mam z nią począć teraz? Ile Wasze w nocy zjadają?

Mam pytanie do dziewczyn, których dzici są na mleku modyfikowanym i które dają butlę w nocy..., ile razy w nocy wasze dzieci jeszą mleko i ile ml. Pytam, bo jestem trochę przerażona, moje dziecko już od listopada w sumie wieczorem dostawało ostatnią butlę, a potem rano na śniadanko, w nocy ewentualnie trochę wody. A tu od trzech nocy budzi się z krzykiem i nie chce się przytulać, bawić, pić, tylko jeść😱😱😱 i dziś dwie butle pożarła po 120ml o 1 w nocy i 5.30! Fdyby ważyła z 7 kg, to luz, dałabym butlę bez wahania, ale Eludek waży już z 10kg, więc dawanie mleka w nocy mnie przeraża..., w dzień proponujemy jej trochę więcej, żeby zjadła, to odrzuca i je tyle co od jakiegoś czasu. Co ja mam z nią począć teraz? Ile Wasze w nocy zjadają?
Mój mały też waży 10 kg, ale ja tam się nie boję jedzenia nocnego :) zjada jedną butlę (210ml) zazwyczaj ok północy i drugą jak się obudzi (między 6 a 7) ale to już 170 ml :)

Spoko
Spokojnie z tą waga, Alek na pół roku ważył 10 kg, a teraz 11 mimo, że je cały czas w nocy. To nie ten etap żeby dziecko ograniczać.

U nas mala na mm. Wazy prawie 11kilo takze przybijam piątkę;D 180ml przed snem + 2x w nocy po około 150ml. Czasem da się oszukać w nocy woda czasem nie. W dzien juz bez mleka tylko inne pokarmy. Probowalam z nia walczyć ale przestalam. Przyjdzie czas ze sama odatawi mleko

U nas mala na mm. Wazy prawie 11kilo takze przybijam piątkę;D 180ml przed snem + 2x w nocy po około 150ml. Czasem da się oszukać w nocy woda czasem nie. W dzien juz bez mleka tylko inne pokarmy. Probowalam z nia walczyć ale przestalam. Przyjdzie czas ze sama odatawi mleko
Widzisz moja już w listopadzie odstawiła, a ten cyrk co mi od 4 nocy odstawia, to mnie trochę przytłoczyło. Nie no dobra, nie będę dziecka głodzić🤪🤔 dam jej jeść, tylko teraz już ze spokojem. Dziękuję!
To na pewno przez Covid tak jej apetyt wzrósł🙈🙉🙊.

Widzisz moja już w listopadzie odstawiła, a ten cyrk co mi od 4 nocy odstawia, to mnie trochę przytłoczyło. Nie no dobra, nie będę dziecka głodzić🤪🤔 dam jej jeść, tylko teraz już ze spokojem. Dziękuję!
To na pewno przez Covid tak jej apetyt wzrósł🙈🙉🙊.
Daj jesc jak na wodę krzyczy. Bo co tu zrobić. Ja wolę oszukać wodą, albo na 120 ml 2 miarka mleka. Wolalabym żeby nie jadla w nocy żeby brzuch odpoczywał ale czasami wyjścia nie mam 😀

reklama
Moja w dzień nie pije. Na noc 210-240. A w nocy to je 24-2 na 180 i 4-7 150-180. :)

Do góry