reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Gorączka ją męczyła trzy dni, ale już przeszła. Katar niestety gorszy :( po wysypce już prawie śladu nie ma. Oliwia ma kwarantanne 10 dni. Ja jestem zaszczepiona i czuje się dobrze, kwarantanny nie mam wcale. A mój partner z racji tego, że nie jest zaszczepiony dostał kwarantanne 17 dni 🤦‍♀️ ogólnie w zeszłym tygodniu się trochę źle czuł, ale wiadomo jak to facet. Do lekarza nie pójdzie, leki jak pod nos się da to weźmie 😅 ale dałam mu wtedy ocet do wypicia to prawie się porzygał 😅 ale pewnie miał covida
Żartujesz dałaś ocet ?🤭😂😂😂

reklama
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Byłam z Wami tutaj w ciąży i trochę po niej 😊 podczytuje Was czasami, ale nie mam siły się udzielac, bo u nas mało ciekawie. Nie chce straszyć, ale u nas był malutki katarek przez tydzień, aż w czwartek pojawiła się gorączka i wysypka właśnie taka jak pokrzywka... I niestety wymaz na covid dał wynik pozytywny 😭 więc obserwuj dzidziula czy nic się nie dzieje...
Jakie dostaliście zalecenia przy covidzie u maluszka?

Gorączka ją męczyła trzy dni, ale już przeszła. Katar niestety gorszy :( po wysypce już prawie śladu nie ma. Oliwia ma kwarantanne 10 dni. Ja jestem zaszczepiona i czuje się dobrze, kwarantanny nie mam wcale. A mój partner z racji tego, że nie jest zaszczepiony dostał kwarantanne 17 dni 🤦‍♀️ ogólnie w zeszłym tygodniu się trochę źle czuł, ale wiadomo jak to facet. Do lekarza nie pójdzie, leki jak pod nos się da to weźmie 😅 ale dałam mu wtedy ocet do wypicia to prawie się porzygał 😅 ale pewnie miał covida
Katar niestety daje najbardziej popalić i maluchowi i rodzicom, zwłaszcza w nocy :( niedawno tez przechodziliśmy przez katar który trwał ponad tydzień. Już myślałam że się nie skończy, a teraz błagam żeby nie pojawił się znowu :)

Jakie dostaliście zalecenia przy covidzie u maluszka?
Jak pojechalismy w piątek to dostała antybiotyk i fenistil na wysypke i katar. I skierowanie na wymaz. Oczywiście był weekend wiec czegoś się dowiedzieć to graniczy z cudem. Dzisiaj miałam teleporade. Antybiotyk w zasadzie stwierdziła, że nie jest potrzebny, ale skoro już zaczęłyśmy brać to mamy kontynuować. I przede wszystkim obserwować czy nic się nie nasila. Każdy nowy objaw mamy konsultować. I prawdopodobnie udamy się na wizytę po kwarantanie żeby osluchala. Mówiła, że jest bardzo dużo zachorować wśród dzieci i większość wlasnis dostaje wysypki. W różnych postaciach

Katar niestety daje najbardziej popalić i maluchowi i rodzicom, zwłaszcza w nocy :( niedawno tez przechodziliśmy przez katar który trwał ponad tydzień. Już myślałam że się nie skończy, a teraz błagam żeby nie pojawił się znowu :)
No jej to taka woda z nosa leci. Nie ma żadnej barwy, ani nie zatyka noska. Ogólnie myslalam, że to od zębów, bo wychodziły dwa kolejne. Ma już 8 😃

Usnie czy nie? Odpalilam projektor😂

Załączniki

• Screenshot_20211115_210345_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20211115_210345_com.android.gallery3d.jpg
    219,7 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry