reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Gorączka ją męczyła trzy dni, ale już przeszła. Katar niestety gorszy :( po wysypce już prawie śladu nie ma. Oliwia ma kwarantanne 10 dni. Ja jestem zaszczepiona i czuje się dobrze, kwarantanny nie mam wcale. A mój partner z racji tego, że nie jest zaszczepiony dostał kwarantanne 17 dni 🤦‍♀️ ogólnie w zeszłym tygodniu się trochę źle czuł, ale wiadomo jak to facet. Do lekarza nie pójdzie, leki jak pod nos się da to weźmie 😅 ale dałam mu wtedy ocet do wypicia to prawie się porzygał 😅 ale pewnie miał covida
Żartujesz dałaś ocet ?🤭😂😂😂

reklama
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Byłam z Wami tutaj w ciąży i trochę po niej 😊 podczytuje Was czasami, ale nie mam siły się udzielac, bo u nas mało ciekawie. Nie chce straszyć, ale u nas był malutki katarek przez tydzień, aż w czwartek pojawiła się gorączka i wysypka właśnie taka jak pokrzywka... I niestety wymaz na covid dał wynik pozytywny 😭 więc obserwuj dzidziula czy nic się nie dzieje...
Jakie dostaliście zalecenia przy covidzie u maluszka?

Gorączka ją męczyła trzy dni, ale już przeszła. Katar niestety gorszy :( po wysypce już prawie śladu nie ma. Oliwia ma kwarantanne 10 dni. Ja jestem zaszczepiona i czuje się dobrze, kwarantanny nie mam wcale. A mój partner z racji tego, że nie jest zaszczepiony dostał kwarantanne 17 dni 🤦‍♀️ ogólnie w zeszłym tygodniu się trochę źle czuł, ale wiadomo jak to facet. Do lekarza nie pójdzie, leki jak pod nos się da to weźmie 😅 ale dałam mu wtedy ocet do wypicia to prawie się porzygał 😅 ale pewnie miał covida
Katar niestety daje najbardziej popalić i maluchowi i rodzicom, zwłaszcza w nocy :( niedawno tez przechodziliśmy przez katar który trwał ponad tydzień. Już myślałam że się nie skończy, a teraz błagam żeby nie pojawił się znowu :)

Jakie dostaliście zalecenia przy covidzie u maluszka?
Jak pojechalismy w piątek to dostała antybiotyk i fenistil na wysypke i katar. I skierowanie na wymaz. Oczywiście był weekend wiec czegoś się dowiedzieć to graniczy z cudem. Dzisiaj miałam teleporade. Antybiotyk w zasadzie stwierdziła, że nie jest potrzebny, ale skoro już zaczęłyśmy brać to mamy kontynuować. I przede wszystkim obserwować czy nic się nie nasila. Każdy nowy objaw mamy konsultować. I prawdopodobnie udamy się na wizytę po kwarantanie żeby osluchala. Mówiła, że jest bardzo dużo zachorować wśród dzieci i większość wlasnis dostaje wysypki. W różnych postaciach

Katar niestety daje najbardziej popalić i maluchowi i rodzicom, zwłaszcza w nocy :( niedawno tez przechodziliśmy przez katar który trwał ponad tydzień. Już myślałam że się nie skończy, a teraz błagam żeby nie pojawił się znowu :)
No jej to taka woda z nosa leci. Nie ma żadnej barwy, ani nie zatyka noska. Ogólnie myslalam, że to od zębów, bo wychodziły dwa kolejne. Ma już 8 😃

Usnie czy nie? Odpalilam projektor😂

Załączniki

• Screenshot_20211115_210345_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20211115_210345_com.android.gallery3d.jpg
    219,7 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry