reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas maleństwo w 21 tc miało 415g. Teraz kolejne usg za 2 tygodnie i czekam zarówno na wagę i w końcu na płeć. Bo za chwilę 30tc a my dalej nie wiemy co tam się chowa :D

reklama
U nas maleństwo w 21 tc miało 415g. Teraz kolejne usg za 2 tygodnie i czekam zarówno na wagę i w końcu na płeć. Bo za chwilę 30tc a my dalej nie wiemy co tam się chowa :D
Ja 9 grudnia mam i dowiem się też ile waży 😊 płeć znam już, dziewczynka. :) aż się boję ile waży, bo mi się trochę sporo przybrało 🤣

Ja 9 grudnia mam i dowiem się też ile waży 😊 płeć znam już, dziewczynka. :) aż się boję ile waży, bo mi się trochę sporo przybrało 🤣
Ile kg na plusie? Ja jestem zdziwiona bo od początku ciąży do 22tc miałam aż 9kg na plusie. A przez ostatni miesiąc tylko kilogram. A wydawało mi się że ten okres drugiej połowy ciąży raczej jest taki intensywniejszy co do wagi :)

Moja w 20+3 miała 375 gram :)
Mój z tego co pamiętam w 20tc ważył 370g, a 2 tygodnie później już ponad 400g :D Ostatnio, czyli w 25tc. było już 830g, teraz pewnie ponad 1kg będzie! 🥰
Olga - będziesz miała niespodziankę :D

To chyba nie jest tak, że im więcej mama tyje, tym więcej dziecko waży (no poza skrajnościami) :p Ja na początku 2 trymestru dość szybko tyłam, a ostatnio jakoś wolniej (ok. 2kg na miesiąc) - myślałam, że jest na odwrót, a widać każda kobieta ma inaczej - łącznie do ostatniej soboty jak się ważyłam przytyłam 8kg ;)

Ile kg na plusie? Ja jestem zdziwiona bo od początku ciąży do 22tc miałam aż 9kg na plusie. A przez ostatni miesiąc tylko kilogram. A wydawało mi się że ten okres drugiej połowy ciąży raczej jest taki intensywniejszy co do wagi :)
Myślałam dokładnie tak samo, a tu się okazuje, że zwolniło - do 26tc miałam 8kg na plusie ;)

Hej! My dziś po lekarzu.
29+5, Lenka waży 1283g. Zdrowa dziewczynka 🥰 policzyliśmy paluszki i obejrzeliśmy każdy kawałek ciałka.
Jeśli chodzi o wyprawkę to mamy już praktycznie wszystko dla córki, jeszcze muszę nakupowac "wyprawkę" do siebie 🙈

Załączniki

• IMG_20201119_134256.jpg
    IMG_20201119_134256.jpg
    319,4 KB · Wyświetleń: 57
Do mnie dzwonili z komendy powiatowej policji że muszę zainstalować ;) koniec końców i tak nie mogłam z niej korzystać :)
Co Ty gadasz? Moi rodzice też nie mają smartfonów, ale mam nadzieję, że nie zachorują... Całe szczęście dawno się z nimi nie widzieliśmy. A to ktoś dzwoni i Ci każe zainstalować tą aplikację? I dotyczy to tylko osób chorych, czy tych na kwarantannie też? No wstawać nie trzeba, tyle, że skąd będę wiedziała o której wyślą mi sms? Jeśli do 10-11 to ja śpię i żaden sms mnie nie obudzi, więc musiałabym być już na nogach od rana. To już wolę, żeby dzwonili (jest szansa, że wtedy się obudzę) albo przyjeżdżali. Zresztą myślę, że obecnie wszystkie służby mają taki bałagan, że zanim ktoś nas skontroluje albo będzie dzwonił w sprawie aplikacji, to będziemy już po kwarantannie :D

reklama
Do góry