reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mój z tego co pamiętam w 20tc ważył 370g, a 2 tygodnie później już ponad 400g :D Ostatnio, czyli w 25tc. było już 830g, teraz pewnie ponad 1kg będzie! 🥰
Olga - będziesz miała niespodziankę :D
W sumie to najważniejsze tylko żeby było zdrowe i szczęśliwie urodzone. Ale nie powiem ze ciekawość nas zjada. :p tymbardziej jak chcemy kupić jakieś ubranka to ja patrzę na róż i kwiatki a mąż na Batmana i star wars :D więc w tej kwestii jesteśmy wstrzymani:p może w grudniu się pokaże

reklama
Ile kg na plusie? Ja jestem zdziwiona bo od początku ciąży do 22tc miałam aż 9kg na plusie. A przez ostatni miesiąc tylko kilogram. A wydawało mi się że ten okres drugiej połowy ciąży raczej jest taki intensywniejszy co do wagi :)
11 kg 🙉 i najlepsze jest to, że u mnie tylko brzuch większy, trochę poszło w tyłek, cycki i uda, ale nie dużo 😅 brzuchol mam jak to mówią spory 🤷‍♀️ chociaż ja się nie czuję, żeby był aż taki spory 😉 No ja w ciągu miesiąca 4,5 kg i zastanawiam się czy nie zatrzymała mi się woda.. Bo to nie jest tak, że jem nie wiadomo ile. Jem tyle jak przed ciąża, tyle że trochę więcej słodyczy, ale z głową. Przed ciąża wgl nie mogłam przytyć a się starałam. I nigdy nie mogłam przekroczyć 50 kg. Zdj co prawda w kurtce jeszcze i wyglądam na większą jeszcze 🤣

Załączniki

• 26+3.jpg
    26+3.jpg
    299,1 KB · Wyświetleń: 64
To chyba nie jest tak, że im więcej mama tyje, tym więcej dziecko waży (no poza skrajnościami) :p Ja na początku 2 trymestru dość szybko tyłam, a ostatnio jakoś wolniej (ok. 2kg na miesiąc) - myślałam, że jest na odwrót, a widać każda kobieta ma inaczej - łącznie do ostatniej soboty jak się ważyłam przytyłam 8kg ;)
Ale też kieruję się tym trochę, że ja i narzeczony trochę dużo ważyliśmy jak się urodziliśmy. Dowiem się 9 grudnia ile waży ta moja dziewczynka 😊 dla mnie też jest to sporo, że tyle przytyłam skoro zawsze byłam jak patyk. 😅

11 kg 🙉 i najlepsze jest to, że u mnie tylko brzuch większy, trochę poszło w tyłek, cycki i uda, ale nie dużo 😅 brzuchol mam jak to mówią spory 🤷‍♀️ chociaż ja się nie czuję, żeby był aż taki spory 😉 No ja w ciągu miesiąca 4,5 kg i zastanawiam się czy nie zatrzymała mi się woda.. Bo to nie jest tak, że jem nie wiadomo ile. Jem tyle jak przed ciąża, tyle że trochę więcej słodyczy, ale z głową. Przed ciąża wgl nie mogłam przytyć a się starałam. I nigdy nie mogłam przekroczyć 50 kg. Zdj co prawda w kurtce jeszcze i wyglądam na większą jeszcze 🤣
Noo śliczny brzusiol! :) wcale nie widać po budowie żeby dużo kg przybrało. Raczej idzie wszystko "w przód" :D

O jaa!
Faktycznie spory brzusio 🥰 który to tydzień?

reklama
Do góry