reklama
Sylwia99
Fanka BB :)
Ja 9 grudnia mam i dowiem się też ile waży płeć znam już, dziewczynka. aż się boję ile waży, bo mi się trochę sporo przybrałoU nas maleństwo w 21 tc miało 415g. Teraz kolejne usg za 2 tygodnie i czekam zarówno na wagę i w końcu na płeć. Bo za chwilę 30tc a my dalej nie wiemy co tam się chowa
Ile kg na plusie? Ja jestem zdziwiona bo od początku ciąży do 22tc miałam aż 9kg na plusie. A przez ostatni miesiąc tylko kilogram. A wydawało mi się że ten okres drugiej połowy ciąży raczej jest taki intensywniejszy co do wagiJa 9 grudnia mam i dowiem się też ile waży płeć znam już, dziewczynka. aż się boję ile waży, bo mi się trochę sporo przybrało
Moja w 20+3 miała 375 gram
Mój z tego co pamiętam w 20tc ważył 370g, a 2 tygodnie później już ponad 400g Ostatnio, czyli w 25tc. było już 830g, teraz pewnie ponad 1kg będzie!U nas maleństwo w 21 tc miało 415g. Teraz kolejne usg za 2 tygodnie i czekam zarówno na wagę i w końcu na płeć. Bo za chwilę 30tc a my dalej nie wiemy co tam się chowa
Olga - będziesz miała niespodziankę
To chyba nie jest tak, że im więcej mama tyje, tym więcej dziecko waży (no poza skrajnościami) Ja na początku 2 trymestru dość szybko tyłam, a ostatnio jakoś wolniej (ok. 2kg na miesiąc) - myślałam, że jest na odwrót, a widać każda kobieta ma inaczej - łącznie do ostatniej soboty jak się ważyłam przytyłam 8kgJa 9 grudnia mam i dowiem się też ile waży płeć znam już, dziewczynka. aż się boję ile waży, bo mi się trochę sporo przybrało
Myślałam dokładnie tak samo, a tu się okazuje, że zwolniło - do 26tc miałam 8kg na plusieIle kg na plusie? Ja jestem zdziwiona bo od początku ciąży do 22tc miałam aż 9kg na plusie. A przez ostatni miesiąc tylko kilogram. A wydawało mi się że ten okres drugiej połowy ciąży raczej jest taki intensywniejszy co do wagi
Grabarzenka
Hej! My dziś po lekarzu.
29+5, Lenka waży 1283g. Zdrowa dziewczynka policzyliśmy paluszki i obejrzeliśmy każdy kawałek ciałka.
Jeśli chodzi o wyprawkę to mamy już praktycznie wszystko dla córki, jeszcze muszę nakupowac "wyprawkę" do siebie
29+5, Lenka waży 1283g. Zdrowa dziewczynka policzyliśmy paluszki i obejrzeliśmy każdy kawałek ciałka.
Jeśli chodzi o wyprawkę to mamy już praktycznie wszystko dla córki, jeszcze muszę nakupowac "wyprawkę" do siebie
Załączniki
marta18691
To jest waga teraz tego 3dzidziusia tamte podobnie wazyly ale i tak waga gdzies tam stanela.To chyba prawidłowa waga? Myślałam, że już wcześniej było lżejsze
Ewq9
Do mnie dzwonili z komendy powiatowej policji że muszę zainstalować koniec końców i tak nie mogłam z niej korzystać
Co Ty gadasz? Moi rodzice też nie mają smartfonów, ale mam nadzieję, że nie zachorują... Całe szczęście dawno się z nimi nie widzieliśmy. A to ktoś dzwoni i Ci każe zainstalować tą aplikację? I dotyczy to tylko osób chorych, czy tych na kwarantannie też? No wstawać nie trzeba, tyle, że skąd będę wiedziała o której wyślą mi sms? Jeśli do 10-11 to ja śpię i żaden sms mnie nie obudzi, więc musiałabym być już na nogach od rana. To już wolę, żeby dzwonili (jest szansa, że wtedy się obudzę) albo przyjeżdżali. Zresztą myślę, że obecnie wszystkie służby mają taki bałagan, że zanim ktoś nas skontroluje albo będzie dzwonił w sprawie aplikacji, to będziemy już po kwarantannie
reklama
Ewq9
Z tym że to było w "czasach" kiedy dziennie było 900 zachorowań w Polsce a nie 20 tysięcy, nie wiem jak to teraz dokładnie wygląda [emoji38]
Do mnie dzwonili z komendy powiatowej policji że muszę zainstalować koniec końców i tak nie mogłam z niej korzystać