reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Gratulacje! Super wiesci! Mi lekarz Pappa odradzil w wieku 37 lat, bo stwierdzil, ze sie tylko zestresuje.
Miał rację. Bardzo żałuję PAPPA, chciałam zrobić tylko test dna, a PAPPA odpuścić ze wzgl na wiek. I coś mnie podkusiło, że skoro na nfz, to sobie zrobię. Niestety, po dobrym usg, prawie spadłam z krzesła u genetyka, gdy usłyszałam wynik. Od kilku dni wróciła chęć do życia i cieszę się na nowo swoim rosnącym brzuszkiem :)

reklama
To dosyc spory rozstrzał między Twoją a ginekologa wagą. Jesli jesz zdrowo i regularnie, nie objadasz się byle czym to raczej dużo nie przytyjesz.

Ja mam problem odwrotny- martwię się że nie tyję. W 1 trymestrze schudłam 3 kg przez wymioty i brak apetytu. Teraz jestem w 14t1d i waga ani drgnie do przodu. Dziecko na ostatnim USG w normie- średniak i odpowiednio do wieku według OM, ketonów w moczu nie było ostatnio ale zaczynam sie martwic bo chyba juz powinnam cos przytyc? Fakt odstawilam wszystko co słodkie i kaloryczne ze względu na te problemy z cukrem ale boje się ze mnie ginekolog ochrzani na nast.wizycie- chociaż ostatnio tego nie skomentowal🙈
Dziewczyny ile Wy do tej pory przytyłyscie/ ew. schudłyście? Czy to tylko ja mam taki problem, że nie tyję? Aż idę coś zjeść 🤦‍♀️
Mi tez 3kg w dół poszlo ale wymiotow nie mialam....waga stoi caly czas jak narazie 57.3...

Cześć dziewczyny, ja aktualnie 14,5 tc i na szczęście wszystkie dolegliwości minęły 🙂 u mnie waga to 1kg na plusie. To moja pierwsza ciąża o którą z mężem staraliśmy się 6 lat i choć to już 4 miesiąc to do mnie to szczęście dalej nie dociera 🙂

Super, bardzo się cieszę. Wiem jak musiałaś się stresować. Mi z USG wszystko wyszło dobrze, niestety PAPPA skopał wszystko i wyszło bardzo duże ryzyko ZD... Ja mam 38 lat i robiłam też Sanco, ale normalny i dostałam wynik prawidłowy, dziewczynka :)
Jestem dokładnie w Twoim wieku, jutro odbieram wyniki pappa i już się cała trzęsę z nerwów 🙈🥺🥺 o jego wyniki. Usg także wyszło poprawnie i bez zarzutu. Czyli ten test może kłamać jak wynika z Twojego doświadczenia ? Zazdroszcze Ci ze masz to za sobą i gratuluje kochana

Jestem dokładnie w Twoim wieku, jutro odbieram wyniki pappa i już się cała trzęsę z nerwów 🙈🥺🥺 o jego wyniki. Usg także wyszło poprawnie i bez zarzutu. Czyli ten test może kłamać jak wynika z Twojego doświadczenia ? Zazdroszcze Ci ze masz to za sobą i gratuluje kochana
Ja mam 35 i też te na samym pappa wyszły większe ryzyka, a po usg się. Bardzo ładnie obniżyły, ten Pappa to właśnie, może czasem namieszać

Ja przytyłam 0,7 kg do ostatniej wizyty w 13 tc. Nie miałam i nie mam żadnych nudności wiec może tez dlatego wcinam wszystko na co mam ochotę. Mam tylko nadzieje, ze nie nastąpi jakiś raptowny wzrost tej wagi, bo i tak się delikatnie utuczyłam przez problemy z tarczyca😏

Ja mam 35 i też te na samym pappa wyszły większe ryzyka, a po usg się. Bardzo ładnie obniżyły, ten Pappa to właśnie, może czasem namieszać
W pappa wlasnie duże znaczenie ma wiek matki- nawet rok więcej robi sporą różnicę niestety. Chociaz u mnie ryzyko skorygowane po teście i USG wyszło w porządku-ale też białko i beta-hCG w krwi wyszły prawidłowo.

W pappa wlasnie duże znaczenie ma wiek matki- nawet rok więcej robi sporą różnicę niestety. Chociaz u mnie ryzyko skorygowane po teście i USG wyszło w porządku-ale też białko i beta-hCG w krwi wyszły prawidłowo.
Mi też białko i beta wyszły ok, ogólnie mam b niskie te ryzyka, tak z innej beczki urosly Wam piersi?

reklama
Do góry