Miał rację. Bardzo żałuję PAPPA, chciałam zrobić tylko test dna, a PAPPA odpuścić ze wzgl na wiek. I coś mnie podkusiło, że skoro na nfz, to sobie zrobię. Niestety, po dobrym usg, prawie spadłam z krzesła u genetyka, gdy usłyszałam wynik. Od kilku dni wróciła chęć do życia i cieszę się na nowo swoim rosnącym brzuszkiemGratulacje! Super wiesci! Mi lekarz Pappa odradzil w wieku 37 lat, bo stwierdzil, ze sie tylko zestresuje.
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Mi tez 3kg w dół poszlo ale wymiotow nie mialam....waga stoi caly czas jak narazie 57.3...To dosyc spory rozstrzał między Twoją a ginekologa wagą. Jesli jesz zdrowo i regularnie, nie objadasz się byle czym to raczej dużo nie przytyjesz.
Ja mam problem odwrotny- martwię się że nie tyję. W 1 trymestrze schudłam 3 kg przez wymioty i brak apetytu. Teraz jestem w 14t1d i waga ani drgnie do przodu. Dziecko na ostatnim USG w normie- średniak i odpowiednio do wieku według OM, ketonów w moczu nie było ostatnio ale zaczynam sie martwic bo chyba juz powinnam cos przytyc? Fakt odstawilam wszystko co słodkie i kaloryczne ze względu na te problemy z cukrem ale boje się ze mnie ginekolog ochrzani na nast.wizycie- chociaż ostatnio tego nie skomentowal
Dziewczyny ile Wy do tej pory przytyłyscie/ ew. schudłyście? Czy to tylko ja mam taki problem, że nie tyję? Aż idę coś zjeść
Cześć dziewczyny, ja aktualnie 14,5 tc i na szczęście wszystkie dolegliwości minęły u mnie waga to 1kg na plusie. To moja pierwsza ciąża o którą z mężem staraliśmy się 6 lat i choć to już 4 miesiąc to do mnie to szczęście dalej nie dociera
Teresita1982
Początkująca w BB
Jestem dokładnie w Twoim wieku, jutro odbieram wyniki pappa i już się cała trzęsę z nerwów o jego wyniki. Usg także wyszło poprawnie i bez zarzutu. Czyli ten test może kłamać jak wynika z Twojego doświadczenia ? Zazdroszcze Ci ze masz to za sobą i gratuluje kochanaSuper, bardzo się cieszę. Wiem jak musiałaś się stresować. Mi z USG wszystko wyszło dobrze, niestety PAPPA skopał wszystko i wyszło bardzo duże ryzyko ZD... Ja mam 38 lat i robiłam też Sanco, ale normalny i dostałam wynik prawidłowy, dziewczynka
Teresita1982
Początkująca w BB
Jakie testy konkretnie robiłaś ??? Gratuluje synkaDziewczyny, a ja przeszczesliwa dzisiaj, bo testy genetyczne wyszly prawidlowo-bedzie synek
Ile juz przytylyscie tak z ciekawosci?
Ja mam 35 i też te na samym pappa wyszły większe ryzyka, a po usg się. Bardzo ładnie obniżyły, ten Pappa to właśnie, może czasem namieszaćJestem dokładnie w Twoim wieku, jutro odbieram wyniki pappa i już się cała trzęsę z nerwów o jego wyniki. Usg także wyszło poprawnie i bez zarzutu. Czyli ten test może kłamać jak wynika z Twojego doświadczenia ? Zazdroszcze Ci ze masz to za sobą i gratuluje kochana
Teresita1982
Początkująca w BB
Ja przytyłam 0,7 kg do ostatniej wizyty w 13 tc. Nie miałam i nie mam żadnych nudności wiec może tez dlatego wcinam wszystko na co mam ochotę. Mam tylko nadzieje, ze nie nastąpi jakiś raptowny wzrost tej wagi, bo i tak się delikatnie utuczyłam przez problemy z tarczyca
Aneta35
W pappa wlasnie duże znaczenie ma wiek matki- nawet rok więcej robi sporą różnicę niestety. Chociaz u mnie ryzyko skorygowane po teście i USG wyszło w porządku-ale też białko i beta-hCG w krwi wyszły prawidłowo.Ja mam 35 i też te na samym pappa wyszły większe ryzyka, a po usg się. Bardzo ładnie obniżyły, ten Pappa to właśnie, może czasem namieszać
Mi też białko i beta wyszły ok, ogólnie mam b niskie te ryzyka, tak z innej beczki urosly Wam piersi?W pappa wlasnie duże znaczenie ma wiek matki- nawet rok więcej robi sporą różnicę niestety. Chociaz u mnie ryzyko skorygowane po teście i USG wyszło w porządku-ale też białko i beta-hCG w krwi wyszły prawidłowo.
reklama
marta18691
Mam tak samo 14t5d
Cześć dziewczyny, ja aktualnie 14,5 tc i na szczęście wszystkie dolegliwości minęły u mnie waga to 1kg na plusie. To moja pierwsza ciąża o którą z mężem staraliśmy się 6 lat i choć to już 4 miesiąc to do mnie to szczęście dalej nie dociera