reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, ja robilam dzisiaj badania krwi i zadzwonili do mnie, ze wyszly mi wysoko dimery i mam sie zglosic do lekarza. Czy mialyscie z tym do czynienia?

reklama
Ja biore duzo hormonow na podtrzymanie ciazy i dlatego. Z tego co czytam w necie to zwiazane z zakrzepica i zatorowoscia plucna, ale w ciazy moze byc podwyzszone. Norma do 500, a ja mam 800.
Rozumiem. Dużo wyników w ciąży możemy mieć nie w przedziale podanym w laboratorium więc nie martw się na zapas 🙂 lekarz wszystko najlepiej wyjaśni widząc jakie leki bierzesz.

Hej, mam pytanko do dziewczyn które biorą duphaston i luteinę. W poniedziałek podczas rozmowy telefonicznej z ginem powiedział żebym odstawiła duphaston ( brałam 2x 1 tabl), ale luteinę mam aplikować dalej na noc. Od wczoraj nie biorę już duphastonu i właśnie wczoraj wieczorem tak dziwnie bolał mnie brzuch, coś jakby przed okresem, dzisiaj podobnie. Nie wiem czy to normalne po odstawieniu? Teoretycznie nie odstawiłam wszystkiego bo została luteina. Jestem w 16+2 tc. W razie czego kazał zwiększyć dawkę luteiny do dwóch tabletek, ale nie zapytałam czy jedna rano a jedną wieczorem, bo chyba nie dwie na raz : )

Hej, mam pytanko do dziewczyn które biorą duphaston i luteinę. W poniedziałek podczas rozmowy telefonicznej z ginem powiedział żebym odstawiła duphaston ( brałam 2x 1 tabl), ale luteinę mam aplikować dalej na noc. Od wczoraj nie biorę już duphastonu i właśnie wczoraj wieczorem tak dziwnie bolał mnie brzuch, coś jakby przed okresem, dzisiaj podobnie. Nie wiem czy to normalne po odstawieniu? Teoretycznie nie odstawiłam wszystkiego bo została luteina. Jestem w 16+2 tc. W razie czego kazał zwiększyć dawkę luteiny do dwóch tabletek, ale nie zapytałam czy jedna rano a jedną wieczorem, bo chyba nie dwie na raz : )
Ja jeszcze biore normalnie w 14 t, ale te leki odstawia sie, gdy wyksztalci sie lozysko, wiec powoli powinnas schodzic. Najlepiej skonsultowac z lekarzem, ale wiem, ze ok 14 tygodnia zaczyna sie odstawianie-czasem do zera, a czasem luteina do konca ciazy jak cos sie dzieje w mniejszej dawce.

reklama
Właśnie nie wiem kiedy pójdę na wizytę, a już 6tygodni nie byłam... I trochę się martwię, no ale nic nie poradzę póki co ; )
Ja jeszcze biore normalnie w 14 t, ale te leki odstawia sie, gdy wyksztalci sie lozysko, wiec powoli powinnas schodzic. Najlepiej skonsultowac z lekarzem, ale wiem, ze ok 14 tygodnia zaczyna sie odstawianie-czasem do zera, a czasem luteina do konca ciazy jak cos sie dzieje w mniejszej dawce.

Do góry