reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Cześć :-)
Mam 25 lat. Podczas USG w 13 tc wyszło mi NT 3mm. Lekarz tego samego dnia skierował mnie na test PAPPA. Jednego dnia pobrali mi krew a drugiego miałam już USG z omówieniem wyników. Niestety wyniki są fatalne ryzyko skorygowane trisomii 21- 1 do 19, trisomii 18- 1 do 60, trisomii 13- 1 do 44. Czy któraś z Was słyszała o takim przypadku tak dużego ryzyka wszystkich trisomii? Przeszukuje wszystkie fora i nic nie mogę znaleźć... :(

Mam 25 lat. Podczas USG w 13 tc wyszło mi NT 3mm. Lekarz tego samego dnia skierował mnie na test PAPPA. Jednego dnia pobrali mi krew a drugiego miałam już USG z omówieniem wyników. Niestety wyniki są fatalne ryzyko skorygowane trisomii 21- 1 do 19, trisomii 18- 1 do 60, trisomii 13- 1 do 44. Czy któraś z Was słyszała o takim przypadku tak dużego ryzyka wszystkich trisomii? Przeszukuje wszystkie fora i nic nie mogę znaleźć... :(
Jezu bardzo mi przykro nic o tym nie słyszałam ☹️Może wkradł się jakiś błąd ??? Dziwne, że wszystkie są złe ...warto zrobić dodatkowe badania. Bardzo Ci współczuje kochana☹️☹️🥺
Masz jakieś choroby wśród najbliższych ??? Trzymam za Was kciuki oby to była pomyłka

Rzeczywiscie ryzyko bardzo duże we wszystkich trzech. Dostałas skierowanie na amniopunkcję albo inne badanie inwazyjne? W przypadku tak wysokiego ryzyka i to każdej trisomii zazwyczaj zalecają ale decyzja czy zrobisz oczywiscie zależy od Ciebie

Jezu bardzo mi przykro nic o tym nie słyszałam ☹Może wkradł się jakiś błąd ??? Dziwne, że wszystkie są złe ...warto zrobić dodatkowe badania. Bardzo Ci współczuje kochana☹☹🥺
Masz jakieś choroby wśród najbliższych ??? Trzymam za Was kciuki oby to była pomyłka

Ani w mojej rodzinie ani w narzeczonego nie było żadnych chorób genetycznych. Wszyscy lekarze z jakimi rozmawiałam zalecają zrobić amniopunkcję. Za tydzień będę miała konsultacje z genetykiem może się czegoś dowiem. :/

Poszukaj lekarza,który Cię poprowadzi,bo fora mogę Ci tylko namieszać w głowie. Każdy przypadek jest inny

reklama
Jakie testy konkretnie robiłaś ??? Gratuluje synka 💗
To nie chodzi o to, ze Pappa klamie, ale to jest bardziej statystyka, gdzie duzy wolyw na wskazane ryzyka ma wiek, a wiadomo, ze po 35 roku sa one wysokie. Ja od wielu kolezanek slyszalam, ze Pappa wyszedl im zle i i tak robily potem dalsze badania i wszystko wyszlo dobrze. Lekarz mi doradzil, ze jak moge sobie pozwolic na wyzszy koszt to zdecydowanie nieinwazyjnectesty genetyczne-Panorama albo Sanco. Ja robilam Sanco.

Do góry