reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Zazdroszczę energii🥰 U mnie tak jak lubię gotować i piec ciasta to od dłuższego czasu zero chęci stania w kuchni, aby po.prostu coś na szybko zrobić i zjeść zanim nadejdzie uderzenie glodu i mdłości. A apetyt dopisuje🙈

U nas w tym roku na szczęście zero wesel ale w przyszłym za to 3.

Cieszę się, że wraca we mnie taka normalność, bo przez te mdłości na początku i takie rozmemlanie, to aż źle mi było ze sobą.

My w przyszłym na pewno jedno u mojego brata, a ile jeszcze wyjdzie po drodze to się okaże 😁

reklama
Szczerze mówiąc to nic nie słyszałam na ten temat, mój lekarz z kolei ma fazę na nie jedzenie mięsa w ciąży, bo to "syf", ewentualnie cielęcina albo wołowina 🙈 Oczywiście jem to na co mam ochotę 😉
Kazdy lekarz gada jakies glupoty co do jedzenia nie jedz tego i tego a idz i tak będziesz jadla na co masz ochote ja salatki uwielbiam😘i majonez lubie tez czesto smaruję nim kanapki z szynka i serem😁

Dziewczyny, jak podchodzicie do kwestii jedzenia majonezu?
Ostatnio u nowego lekarza pierwszy raz usłyszałam teorię, że zdexydowanie nie wolno bo salmonella.
Szczerze pierwszy raz słyszę, nawet nie wiem jak do tego się odnieść.
Całe życie jem majo łyżkami ;)
Zresztą ten kupny to raczej z pasteryzowanych jaj :)
Czysta glupota😂

To jest najgorsze jak ktoś smaka narobi. Za mną ostatnio tydzień czasu chodziła właśnie sałatka warzywna aż w końcu sobie zrobiłam i jadłam 3 dni😂
Przed ciąża byłam na diecie płodności, piekłam chlebek, gryczanki, owsianki, warzywka i kiełki. A teraz hulaj duszo🙈
Muszę się pilnować, bo u mnie już 1,5kg na plusie. A jak u Was wygląda sytuacja wagowa?

reklama
Do góry