reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja poczekam aż zaszczepi się to 70% społeczeństwa, wtedy nie będę musiała 😂 Zresztą zanim moja grupa wiekowa będzie miała w ogóle możliwość szczepienia, to pewnie już więcej będziemy wiedzieć o tej szczepionce (i może wtedy zmienię zdanie), sto razy do tego czasu jeszcze ją pewnie "ulepszą" i kto wie co jeszcze się zmieni.
Ja mam dosc juz tego tematu z tymi szczepionkami 😂

reklama
Staram się tak myśleć, ale jednak dopiero jak już dzidziuś z nami będzie to się dopiero okaże, a ja do dzieci to nie mam raczej ręki, za bardzo panikuję :D Tak jak w niektórych dziedzinach życia jestem pewna siebie, tak w niektórych totalnie na odwrót (jak chociażby prowadzenie auta - prawo jazdy mam już prawie 11 lat, a nie mogę się przemóc, a przy dziecku przydałoby się jeździć autem). Instynktu też raczej nie mam, bardziej poczucie obowiązku 😂
Dasz rade 😁

Staram się tak myśleć, ale jednak dopiero jak już dzidziuś z nami będzie to się dopiero okaże, a ja do dzieci to nie mam raczej ręki, za bardzo panikuję :D Tak jak w niektórych dziedzinach życia jestem pewna siebie, tak w niektórych totalnie na odwrót (jak chociażby prowadzenie auta - prawo jazdy mam już prawie 11 lat, a nie mogę się przemóc, a przy dziecku przydałoby się jeździć autem). Instynktu też raczej nie mam, bardziej poczucie obowiązku 😂
Ja zrobilam prawko 5 lat temu. Nienawidze jezdzic samochodem 😂jak musze to wsiadam. Albo impreza i pierwszy mąż procenty przyjmuje 😂mamy za dlugi samochód nie lubie parkowania 😂ale z dzieckiem przydaje sie. A to szczepienie a to katarek, a to coś 😂 a wiecznie męża nie mogę wyrywac z pracy

Czy to znaczy, że z marszu, obowiązkowo szczepią wcześniaki i ich rodziców?? Przecież dzieci nie można jeszcze na to szczepić, a gdzie tu jeszcze wcześniaka :o Całe szczęście, że póki co nie zanosi się na wcześniejszy poród... Jeszcze mnie pół biedy jakby zaszczepili, chociaż aktualnie jestem zdania, że dobrowolnie się nie zaszczepię, ale dziecko?
Nieee 😊 Rodzice mogą się zaszczepić - nie muszą. Szczepienia nie są obowiązkowe (te na COVID)

Ja właśnie ostatnio zwolniłam z tyciem, aż jestem w szoku, bo sporo niezdrowych rzeczy jadłam 😯 Ogólnie mam już jakieś 13kg na plusie 🙉🙈 Jak 2kg w 2 dni Ci przybyło to raczej woda albo przez najbliższe dni nic nie przybędzie, ja ostatnio miałam tak, że w ciągu 1 dnia 1kg więcej, ale potem przez tydzień nic dodatkowo nie przybyło. A samopoczucie bez zmian, znaczy jak na końcówkę ciąży to całkiem ok, nawet dzisiaj dłuższy spacer zrobiliśmy :)
No wlasnie zobaczymy co to będzie, bo sie wystraszyłam ze teraz co dwa dni po 2 kg bedzie rosło 😀

reklama
Do góry