Ja mam 30 lat i mam wrażenie, że to za wcześnie, szczególnie, że nie chciałam mieć dzieci, ale też wiedziałam, że jak już to kiedyś poczuję, to fizycznie może być za późno, więc zdałam się na los (jak zajdę w ciążę, to znaczy, że to jest dobry moment i tak miało być no i stało się). Ale nie mam pojęcia jak to będzie, zwłaszcza jak już zostanę sama z dzieckiem (zawsze w takiej sytuacji panikuję) i z tym karmieniem piersią też nie wiem jak będzie, ale w sumie najbardziej to się boję, że nie będę potrafiła należycie zająć się dzieckiem, że mu zrobię krzywdę albo nie zareaguję odpowiednio jak się coś będzie działoTo moja pierwsza ciaza mam 28 lat a mam wrazenie, że nie jestem 100% gotowa na nią. Cieszę się bardzo, że będę miała dzieciątko po prostu mam obawy no jestem zielona w tych sprawach. Dzięki Bogu moja mama będzie ze mną przez 2 pierwsze tygodnie A później mąż weźmie urlop
Bardzo bym chciała karmić piersią i modlę się żeby wszystko wyszło pomyślnie
reklama
To chociaż tyle dobrze, ale lepiej żeby nie było konieczności szczepienia. Może z czasem zmienię zdanie, ale póki co nie chcę się szczepić.Dziecko niee. Rodzica
Dlatego pewnie te testy robią tylko w szpitalach, w których mają oddział dla pacjentek covidowych, bo inaczej to bez sensu test robićJa tez właśnie liczę ze do lutego juz tych testów itp nie będzie w moim szpitalu. Bo to dodatkowo niepotrzebny stres. A wiadomo ze jak się trafi ze skurczami to nie będą szukać szpitala i przewozić bo moga nie zdążyć ;P
Ja to mogę sie zaszczepić ale jeszcze nie teraz. Poczekam spokojnie. Nie wiadomo jak wpływa na karmienie piersia w sumie nic nie wiadomo takze poczekamTo chociaż tyle dobrze, ale lepiej żeby nie było konieczności szczepienia. Może z czasem zmienię zdanie, ale póki co nie chcę się szczepić.
Przestan dasz sobie rade! Uwierz moja siostra lat 34 za bardzo dzieci nawet nie lubi daje sobie super rade zawsze wszystko jej z rąk lecialo wszystko kazdy kubek rozbity a dziecko ma prawie 2 miesiace i opiekuje sie nim pieknie!! Az po cichu z rodzicami jestesmy w szoku i włączył jej sie instynkt i jest super. Nie karmi juz piersia bo stwierdzila, ze to nie dla niej.. Odciąga pokarm i daje z butelki ma więcej roboty ale to jej wybórJa mam 30 lat i mam wrażenie, że to za wcześnie, szczególnie, że nie chciałam mieć dzieci, ale też wiedziałam, że jak już to kiedyś poczuję, to fizycznie może być za późno, więc zdałam się na los (jak zajdę w ciążę, to znaczy, że to jest dobry moment i tak miało być no i stało się). Ale nie mam pojęcia jak to będzie, zwłaszcza jak już zostanę sama z dzieckiem (zawsze w takiej sytuacji panikuję) i z tym karmieniem piersią też nie wiem jak będzie, ale w sumie najbardziej to się boję, że nie będę potrafiła należycie zająć się dzieckiem, że mu zrobię krzywdę albo nie zareaguję odpowiednio jak się coś będzie działo
Ja właśnie ostatnio zwolniłam z tyciem, aż jestem w szoku, bo sporo niezdrowych rzeczy jadłam Ogólnie mam już jakieś 13kg na plusie Jak 2kg w 2 dni Ci przybyło to raczej woda albo przez najbliższe dni nic nie przybędzie, ja ostatnio miałam tak, że w ciągu 1 dnia 1kg więcej, ale potem przez tydzień nic dodatkowo nie przybyło. A samopoczucie bez zmian, znaczy jak na końcówkę ciąży to całkiem ok, nawet dzisiaj dłuższy spacer zrobiliśmyHej
Jak się czujecie? Zauważylyscie teraz szybki przyrost wagi ? Ile juz na plusie? Mi w ciągu dwoch dni przybylo 2 kg i nie wiem czy to woda sie zatrzymala czy co
Ja poczekam aż zaszczepi się to 70% społeczeństwa, wtedy nie będę musiała Zresztą zanim moja grupa wiekowa będzie miała w ogóle możliwość szczepienia, to pewnie już więcej będziemy wiedzieć o tej szczepionce (i może wtedy zmienię zdanie), sto razy do tego czasu jeszcze ją pewnie "ulepszą" i kto wie co jeszcze się zmieni.Ja to mogę sie zaszczepić ale jeszcze nie teraz. Poczekam spokojnie. Nie wiadomo jak wpływa na karmienie piersia w sumie nic nie wiadomo takze poczekam
Staram się tak myśleć, ale jednak dopiero jak już dzidziuś z nami będzie to się dopiero okaże, a ja do dzieci to nie mam raczej ręki, za bardzo panikuję Tak jak w niektórych dziedzinach życia jestem pewna siebie, tak w niektórych totalnie na odwrót (jak chociażby prowadzenie auta - prawo jazdy mam już prawie 11 lat, a nie mogę się przemóc, a przy dziecku przydałoby się jeździć autem). Instynktu też raczej nie mam, bardziej poczucie obowiązkuPrzestan dasz sobie rade! Uwierz moja siostra lat 34 za bardzo dzieci nawet nie lubi daje sobie super rade zawsze wszystko jej z rąk lecialo wszystko kazdy kubek rozbity a dziecko ma prawie 2 miesiace i opiekuje sie nim pieknie!! Az po cichu z rodzicami jestesmy w szoku i włączył jej sie instynkt i jest super. Nie karmi juz piersia bo stwierdzila, ze to nie dla niej.. Odciąga pokarm i daje z butelki ma więcej roboty ale to jej wybór
marta18691
Fanka BB :)
Dobrze ja u lekarza sie waze zawsze 6kg na plusie mam jak narazie ale 7ide do lekarza ....Hej
Jak się czujecie? Zauważylyscie teraz szybki przyrost wagi ? Ile juz na plusie? Mi w ciągu dwoch dni przybylo 2 kg i nie wiem czy to woda sie zatrzymala czy co
reklama
marta18691
Fanka BB :)
To kazda sprawa indywidualna karmieniePrzestan dasz sobie rade! Uwierz moja siostra lat 34 za bardzo dzieci nawet nie lubi daje sobie super rade zawsze wszystko jej z rąk lecialo wszystko kazdy kubek rozbity a dziecko ma prawie 2 miesiace i opiekuje sie nim pieknie!! Az po cichu z rodzicami jestesmy w szoku i włączył jej sie instynkt i jest super. Nie karmi juz piersia bo stwierdzila, ze to nie dla niej.. Odciąga pokarm i daje z butelki ma więcej roboty ale to jej wybór