reklama
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Tez tak mam.. ale podobno przychodzi instynkt macierzyński także może nie będzie tak źle musimy dac radę zwłaszcza że ta mała istotka będzie naszym całym światem ❤Ja mam 30 lat i mam wrażenie, że to za wcześnie, szczególnie, że nie chciałam mieć dzieci, ale też wiedziałam, że jak już to kiedyś poczuję, to fizycznie może być za późno, więc zdałam się na los (jak zajdę w ciążę, to znaczy, że to jest dobry moment i tak miało być no i stało się). Ale nie mam pojęcia jak to będzie, zwłaszcza jak już zostanę sama z dzieckiem (zawsze w takiej sytuacji panikuję) i z tym karmieniem piersią też nie wiem jak będzie, ale w sumie najbardziej to się boję, że nie będę potrafiła należycie zająć się dzieckiem, że mu zrobię krzywdę albo nie zareaguję odpowiednio jak się coś będzie działo
MimiiMalwina
Oj też nie lubię kombi. Mam swój mały samochodzik Yarisa wszędzie się mieści ale mąż mówi że mało bezpieczny jest. A drugi KIA sportage jak dla mnie za duży i od kiedy jestem w ciąży mało jeżdżę. Ciężko mi się skoncentrować a druga sprawa boje sie ze ktis we mbie wiedzieNo nie idzie tego słuchać! Jak jeszcze pracowała to kilka razy wracałam autem kumpla z pracy, ten to nie zwracał uwagi na takie szczegóły, byle jechać i autko małe to nawet przez chwilę chciało mi się jeździć, ale to nasze kombi to jakaś masakra!
MimiiMalwina
Dziewczyny poradzcie mi..
Dostałam infekcji niby nie swędzi nie piecze ale mam grudki białe które są bezwonne.. wizytę u ginekologa mam dopiero 13 listopada i wcześniej go nie ma. Czy taka infekcja jest grozna ? ( 33 tydzuen ) co stosować? Któraś z Was borykala się z tym problemem?
Dostałam infekcji niby nie swędzi nie piecze ale mam grudki białe które są bezwonne.. wizytę u ginekologa mam dopiero 13 listopada i wcześniej go nie ma. Czy taka infekcja jest grozna ? ( 33 tydzuen ) co stosować? Któraś z Was borykala się z tym problemem?
Lepiej reagowac. Nie wiadomo co to... chodzisz prywatnie? Jesli tak to pisz do niego bezposrednio na telefon. Nie wiem jak dzialaja lekarze na nfz...Dziewczyny poradzcie mi..
Ja tez myślałam, że kombi są duże a są mniej więcej jak sedany W dużej mierze kwestia przyzwyczajenia i wyczucia samochodu
Dlaczego mało bezpieczny?Oj też nie lubię kombi. Mam swój mały samochodzik Yarisa wszędzie się mieści ale mąż mówi że mało bezpieczny jest. A drugi KIA sportage jak dla mnie za duży i od kiedy jestem w ciąży mało jeżdżę. Ciężko mi się skoncentrować a druga sprawa boje sie ze ktis we mbie wiedzie
Tu już ktoś napisał, że to nieobowiązkowe i szczepią tylko rodziców jak coś, dobrze, że jest alternatywa dla rodziców wcześniakówWlasnie tez nie rozumiem... o ile mi wiadomo ani dzieci ponizej 16 ani ciezarne ani karmiace nie moga byc szczepione... ja poki co nie chce sie szczepic...
Ja już teraz mam problem, żeby zasnąć... Niezależnie od tego jak bardzo zmęczona, czy niewyspana jestem a przed porodem to już w ogóle będzie stres jak przed zwykłą wizytą u lekarza, czy badaniami zazwyczaj całą noc się wiercę i spać nie mogęPodejrzewam że ostatnie dni przed porodem będą nieprzespane
Ja mam to samo i tylko patrzę na zegarek, że już ta godzina, a sen nie przychodziWkurza mnie to, ze coraz pozniej usypiam... Caly dzien dzisiaj sprzątałam jestsm Zmeczona a kręcę sie i krece...
reklama
No właśnie ja nie jestem taka pewna, czy całym moim światem będzie... Niby się cieszę i w ogóle, ale nawet kumpel mi ostatnio powiedział, że zwykle kobiety w ciąży/młode mamy tylko o dziecku, a ze mną w sumie normalnie się gada, nie jestem zafiksowana tylko na dziecku. Może po porodzie to się zmieni, chociaż z drugiej strony chciałabym jednak zachować balans między rolą kobiety, swoimi potrzebami i pasjami a rolą matkiTez tak mam.. ale podobno przychodzi instynkt macierzyński także może nie będzie tak źle musimy dac radę zwłaszcza że ta mała istotka będzie naszym całym światem ❤