reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To moja pierwsza ciaza mam 28 lat a mam wrazenie, że nie jestem 100% gotowa na nią. Cieszę się bardzo, że będę miała dzieciątko po prostu mam obawy no jestem zielona w tych sprawach. Dzięki Bogu moja mama będzie ze mną przez 2 pierwsze tygodnie A później mąż weźmie urlop;)
Bardzo bym chciała karmić piersią i modlę się żeby wszystko wyszło pomyślnie
Spokojnie ja mam też 28 i do tej pory zwlekaliśmy z dziecieckiem. Mam wrażenie że parę lat temu byłam bardziej gotowa niz teraz. Ale podobno im dłużej sie zwleka tym gorzej ;P ale jestem dobrej myśli ze i tak sobie poradzimy i tak. Przecież od czegoś jest ten instynkt ;p

To moja pierwsza ciaza mam 28 lat a mam wrazenie, że nie jestem 100% gotowa na nią. Cieszę się bardzo, że będę miała dzieciątko po prostu mam obawy no jestem zielona w tych sprawach. Dzięki Bogu moja mama będzie ze mną przez 2 pierwsze tygodnie A później mąż weźmie urlop;)
Bardzo bym chciała karmić piersią i modlę się żeby wszystko wyszło pomyślnie
A ja właśnie chcialam wszystko sama robic i sie nauczyc 😂 rodzica pozwolilam przyjechać po 2 tygodniach zobaczyc wnuczke bo nie lubie rad mamy 😂,, czy jej nie zimno,, itp itd😂 takze wolalam wszystko sama. Zeby nauczyć sie robić i obiad i sprzatac przy dziecku bo to czasami bardzo trudne 😂masz wybor albo szybkie myju myju albo zjesc sniadanie 😂

Dziewczyny, w załączeniu przekazuję Wam pismo Ministerstwa Zdrowia dot. włączenia rodziców wcześniaków do tzw. „grupy 0” do szczepień przeciwko COVID-19 😁 To znaczy, że dzieci będą mogły być pod opieką rodziców w szpitalach 👍 Może komuś się to przyda ☺️
Czy to znaczy, że z marszu, obowiązkowo szczepią wcześniaki i ich rodziców?? Przecież dzieci nie można jeszcze na to szczepić, a gdzie tu jeszcze wcześniaka :o Całe szczęście, że póki co nie zanosi się na wcześniejszy poród... Jeszcze mnie pół biedy jakby zaszczepili, chociaż aktualnie jestem zdania, że dobrowolnie się nie zaszczepię, ale dziecko?

Czy to znaczy, że z marszu, obowiązkowo szczepią wcześniaki i ich rodziców?? Przecież dzieci nie można jeszcze na to szczepić, a gdzie tu jeszcze wcześniaka :o Całe szczęście, że póki co nie zanosi się na wcześniejszy poród... Jeszcze mnie pół biedy jakby zaszczepili, chociaż aktualnie jestem zdania, że dobrowolnie się nie zaszczepię, ale dziecko?
Dziecko niee. Rodzica

Ja tez się boję ze jak zrobia test przed przyjęciem to wyjdzie pozytywny mimo ze dopiero mialam pozytywny. Chociaz myślę zrobić w połowie stycznia przeciwciala. Mam nadzieje ze jak będę miała to nie będą robić testu i to im w szpitalu wystarczy
Jakby Ci robili wymaz i jakimś cudem wyszedłby pozytywny (chociaż po przechorowaniu niewielka szansa, bardziej kwestia błędnego wyniku) to masz na swoim IKP, że chorowałaś, więc ja bym żądała ponownego testu! A test na przeciwciała chyba nie ma znaczenia jak w szpitalu robią z marszu każdemu test... Dlatego ja liczę, że u mnie w ogóle nie będą robić tego wymazu, bo to jeszcze dodatkowy stres na dzień dobry.

Jakby Ci robili wymaz i jakimś cudem wyszedłby pozytywny (chociaż po przechorowaniu niewielka szansa, bardziej kwestia błędnego wyniku) to masz na swoim IKP, że chorowałaś, więc ja bym żądała ponownego testu! A test na przeciwciała chyba nie ma znaczenia jak w szpitalu robią z marszu każdemu test... Dlatego ja liczę, że u mnie w ogóle nie będą robić tego wymazu, bo to jeszcze dodatkowy stres na dzień dobry.
Ja tez właśnie liczę ze do lutego juz tych testów itp nie będzie w moim szpitalu. Bo to dodatkowo niepotrzebny stres. A wiadomo ze jak się trafi ze skurczami to nie będą szukać szpitala i przewozić bo moga nie zdążyć ;P

Hej :)
Jak się czujecie? Zauważylyscie teraz szybki przyrost wagi ? Ile juz na plusie? Mi w ciągu dwoch dni przybylo 2 kg 🙉 i nie wiem czy to woda sie zatrzymala czy co 😱

reklama
Hej :)
Jak się czujecie? Zauważylyscie teraz szybki przyrost wagi ? Ile juz na plusie? Mi w ciągu dwoch dni przybylo 2 kg 🙉 i nie wiem czy to woda sie zatrzymala czy co 😱
Ja właśnie sie zważyłam... I pokazuje mi +2 kg.. Ale to na cala ciaze. Ostatnio bylo +3....nie mam pojecia co jest nie tak... Jutro mam lekarza to bede się pytać bo to aż nie mozliwe.

Do góry