Oo w sumie nie pomyślałam o tym dobry pomysłJa sobie do torby pakuje wszystko w woreczki strunowe (chyba tak sie to pisze) i nic sie nie zakurzy
reklama
Sprawdziłam z ciekawości, bo ja i tak nie maluję, ale coś kojarzyłam, że gdzieś kiedyś czytałam - teraz już wiem, dlaczego lepiej mieć te paznokcie niepomalowaneMozna mieć pomalowane normalnie nie no ja teraz nie mam u rąk pomalowanych bo czekam do wtorku az stary skonczy pokoj i mam tyle tam sprztania ze nie opłaca mi sie malowac ale strasznie sie mecze z takimi bez pomalowania. Tak samo stopy
Paznokcie do porodu - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Temat, który powraca jak bumerang. Kilka razy na to odpowiadałam podczas live relacji, ale nie pisałam nigdy o tym notki, zatem dziś szybki, krótki post na temat: Jak to jest z paznokciami do porodu? Czy mogą być pomalowane? Zacznijmy od tego, że mowa tyczy się paznokci u rąk. Paznokcie u …
mamaginekolog.pl
No ja mialam do porodu jednego wolnego ale nie wiem czy się przydałSprawdziłam z ciekawości, bo ja i tak nie maluję, ale coś kojarzyłam, że gdzieś kiedyś czytałam - teraz już wiem, dlaczego lepiej mieć te paznokcie niepomalowane
To ja mam na odwrót Się męczę jak mam pomalowane (albo za długie no nie cierpię!), bo za bardzo nic robić nie można, a ja ciągle coś w kuchni, ręce wciąż w wodzie, a do tego zaraz po zmyciu są słabsze i brzydsze, takie matowePaznokcie do porodu - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Temat, który powraca jak bumerang. Kilka razy na to odpowiadałam podczas live relacji, ale nie pisałam nigdy o tym notki, zatem dziś szybki, krótki post na temat: Jak to jest z paznokciami do porodu? Czy mogą być pomalowane? Zacznijmy od tego, że mowa tyczy się paznokci u rąk. Paznokcie u …mamaginekolog.pl
A no to ja skurczy żadnych nie czuję, tylko ten brzuch napięty jakby miał eksplodować Ale dzisiaj cały dzień, bez przerwy, a wcześniej to jednak miałam chwile spokoju Za to przy chodzeniu kłuje mnie podbrzusze, ale tylko po lewej stronie, wyczytałam, że to przez obciążenie więzadeł miednicy, w sensie, że to normalneJa już od dłuższego czasu czuje lekkie skurcze, ale krótko trwają a od paru dni też mam właśnie twardy brzuch, wczesniej jak się położyłam to szybko robił się miękki a teraz prawie cały czas twardy i najgorzej jak chodzę to boli mnie podbrzusze.
zgredzus
Fanka BB :)
Ja mam już cała wyprawkę oprócz apteki. Wszystko poprane i poprasowane czeka. Łóżeczko złożone. Torba do szpitala nie spakowana, ale wszystko naszykowane w jednym miejscu, żeby w razie w mąż nie musiał szukać u się stresować. Prawda jest taka, że grudzień leci przez palce. A mam termin początek lutego , już teraz energii mniej, więc nie chciałam się w styczniu martwić czy zdążę.
Ja dzisiaj już sobie piorę wyprawkę do szpitala i parę ubranek dla małego, już 3 dzień pobolewa mnie podbrzusze i brzuch mam twardy i do tego średnio co 20 minut chodzę siusiu, najgorzej jest w nocy bo przez to chodzenie do ubikacji zasypiam po 3ej i wsteje ok 8ej. Ciężko znaleźć mi jakąś dobrą pozycję do spania [emoji17] a Wy dziewczyny macie już uszykowana wyprawkę? Czy ja się tylko tak pospieszyłam? [emoji57]
Ja tam w zwykłe woreczki zapakuje
Myślę, że skoro wszystkie tak mamy, że ten brzuch mam twardnieje i się napina to chyba normalne na tym etapie ciąży jeszcze troszkę i będziemy miały inne zmartwieniaA no to ja skurczy żadnych nie czuję, tylko ten brzuch napięty jakby miał eksplodować Ale dzisiaj cały dzień, bez przerwy, a wcześniej to jednak miałam chwile spokoju Za to przy chodzeniu kłuje mnie podbrzusze, ale tylko po lewej stronie, wyczytałam, że to przez obciążenie więzadeł miednicy, w sensie, że to normalne
marta18691
Fanka BB :)
No dokladnie wstawanie nocneMyślę, że skoro wszystkie tak mamy, że ten brzuch mam twardnieje i się napina to chyba normalne na tym etapie ciąży jeszcze troszkę i będziemy miały inne zmartwienia
reklama
Jeszcze zatęsknimy za ciaza ja dzisiaj bylan u rodziców moja siostra z synkiem miesięcznym tez. Mowila ze ostatnio darł jej sie do 2 w nocy takze dobrze się zapowiadaNo dokladnie wstawanie nocne