Dziewczyny my już po izolacji. Dziś pierwszy dzień "na wolności". Jakoś minęło ale psychika mocno odczuła. Wczoraj w końcu pierwszy raz miałam poczucie że trzeba się zająć przygotowaniami do porodu. Więc pierwsza partia prania zrobiona. Powoli czas chyba myśleć o skompletowaniu walizki i po mału myślenie o pakowaniu się.
reklama
MimiiMalwina
Fanka BB :)
I ja myślę w połowie stycznia naszykowac wszytsko mam termin na 20 lutego wiec jeszczE czas na to nie ma co przesadzaćJa mam w planach wyprać wszystko i spakować na początku stycznia.
Podpinam sie ja tez nie mam nic... ogarne na nowy rokA ja nadal nie mam nic, zupełnie nic. Zacznę się tym zajmować w styczniu. Mam nadzieję, że w styczniu, a nie wcześniej...
Moze Ci sie dziecko ustawilo juz w pozycji glowkowej, plecami do Twojego pepka, ponoc wtedy brzuch jest twardy. Zapytam o to moja gin na wizycie ja tez mam caly czas twardy ale nie sa to na pewno skurcze, po prosty mysle ze miejsca powoli zaczyna brakowac...Ja dzisiaj też cały dzień mam strasznie napięty brzuch, zwłaszcza nad pępkiem, aż boli, ruchów prawie wcale nie czuję ale nie chcę się niepotrzebnie zamartwiać, bo poza tym nic złego się nie dzieje, nawet dzisiaj więcej sił miałam to co nieco zrobiłam - pewnie maluszek ma taki dzień Zastanawia mnie tylko, dlaczego te skurcze przepowiadające, od których ten brzuch jest taki twardy, nie są jak skurcze w sensie nie czuję skurczów jak przy okresie, w ogóle nic nie czuję, a ten brzuch mam stale napięty, a nie, że chwilę twardy i chwilę miękki Czy wy też tak macie?
Co do prania ostatnio non stop coś piorę, więc ubranka zostawię sobie na po świętach, może nawet po Nowym Roku - nic nie wskazuje na to, żebym miała urodzić wcześniej, ba czuję, że może to nastąpić po terminie nawet
Oj ja slyszalam tez ze zaleca sie niemalowane, bo jesli cos sie dzieje (ale serio juz nie pamietam co, tyle tych informacji ) to wlasnie pierwsze paznokcie robia sie sine. Moze chodzilo o stan przedrzucawkowy?Mozna mieć pomalowane normalnie nie no ja teraz nie mam u rąk pomalowanych bo czekam do wtorku az stary skonczy pokoj i mam tyle tam sprztania ze nie opłaca mi sie malowac ale strasznie sie mecze z takimi bez pomalowania. Tak samo stopy
marta18691
No to dobrze ze jakos przezylas to teraz wezmiesz sie za porzadki i pakowanie pranie❤Dziewczyny my już po izolacji. Dziś pierwszy dzień "na wolności". Jakoś minęło ale psychika mocno odczuła. Wczoraj w końcu pierwszy raz miałam poczucie że trzeba się zająć przygotowaniami do porodu. Więc pierwsza partia prania zrobiona. Powoli czas chyba myśleć o skompletowaniu walizki i po mału myślenie o pakowaniu się.
marta18691
No ja mam początek lutego calkiemI ja myślę w połowie stycznia naszykowac wszytsko mam termin na 20 lutego wiec jeszczE czas na to nie ma co przesadzać
Ewq9
Gratulacje
Ja termin mam na początek lutego i jeszcze się nie spinam z pakowanien walizki itd. Zresztą większości rzeczy jeszcze nie mam początkiem roku będę zamawiać resztę rzeczy, a w tym tyg zamówię wózek i nosidło, które też będę chciała odebrać w styczniu bo nie mam nawet gdzie teraz tego przechowywać
Ja termin mam na początek lutego i jeszcze się nie spinam z pakowanien walizki itd. Zresztą większości rzeczy jeszcze nie mam początkiem roku będę zamawiać resztę rzeczy, a w tym tyg zamówię wózek i nosidło, które też będę chciała odebrać w styczniu bo nie mam nawet gdzie teraz tego przechowywać
Ja po nowym roku albo po świętach ruszam z przygotowaniami [emoji6] dzisiaj w nocy zostałam ciocią [emoji4]
reklama
Może coś w tym być, na ostatniej wizycie było ułożone główkowo, do tego rośnie jak szalone to i pewnie miejsca coraz mniej, mam jeszcze wizytę za tydzień, to dopytamMoze Ci sie dziecko ustawilo juz w pozycji glowkowej, plecami do Twojego pepka, ponoc wtedy brzuch jest twardy. Zapytam o to moja gin na wizycie ja tez mam caly czas twardy ale nie sa to na pewno skurcze, po prosty mysle ze miejsca powoli zaczyna brakowac...