reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja dzisiaj już sobie piorę wyprawkę do szpitala i parę ubranek dla małego, już 3 dzień pobolewa mnie podbrzusze i brzuch mam twardy i do tego średnio co 20 minut chodzę siusiu, najgorzej jest w nocy bo przez to chodzenie do ubikacji zasypiam po 3ej i wsteje ok 8ej. Ciężko znaleźć mi jakąś dobrą pozycję do spania 😔 a Wy dziewczyny macie już uszykowana wyprawkę? Czy ja się tylko tak pospieszyłam? 😏
Ja planuje w przyszlym tygodniu spakowac torbe do szpitala. Czrkam na dokończenie pokoju dla dziewczyn. I czuje, ze musze spakowac torbe juz😀 mam przeczucie, ze urodze szybciej. Jakos boli mnie brzuch i mam skurcze, napina mi sie brzuch. W poprzedniej ciazy nie miałam nawet tych przepowiadających..

reklama
Ja też z resztą rzeczy do prania zamierzam poczekać do stycznia, dzisiaj tylko wyprawkę do szpitala szykuję, a jakby zdarzyła się niespodzianka, że dzidzia będzie chciała szybciej przyjść to moja cudowna siostra kupiła sobie do domu płyn i proszek do prania dla malutkiego, żeby w razie czego mi wyprać wszystko 😏 ale mam nadzieję, że jeszcze trochę posiedzi w brzuchu a ja za bardzo się nakręcam ☺️
To ja nawet nie kupiłam jeszcze płynu do prania, a Twoja siostra już przygotowana!🙈 zazdroszczę.
Ale w takim razie chyba w tygodniu się przejdę i już kupie płyn ☺

Ostatnia edycja:
Ja planuje w przyszlym tygodniu spakowac torbe do szpitala. Czrkam na dokończenie pokoju dla dziewczyn. I czuje, ze musze spakowac torbe juz😀 mam przeczucie, ze urodze szybciej. Jakos boli mnie brzuch i mam skurcze, napina mi sie brzuch. W poprzedniej ciazy nie miałam nawet tych przepowiadających..
Oby siedziała w brzuszku jak najdłużej 😌 ale spakowana torba nigdy nie zaszkodzi skoro tak czujesz😄

To ja nawet nie kupiłam jeszcze płynu do prania, a Twoja siostra już przygotowana!🙈 zazdroszczę. ☺Moja niestety mieszka w Anglii 🙁
Ale w takim razie chyba w tygodniu się przejdę i już kupie płyn ☺
Ja np kapsuplki z lovela i plyn do plukania tez z lovela mam tylko dlatego, ze mojej 4 letniej corce piorę w tym bo ma atopowe zapalnie skóry 😂tak pewnie bym jeszcze nie kupila

Dziewczyny, robicie sobie same paznokcie u stóp? 😀Ja zawsze robię sobie sama i u rąk i stop hybryde. Ale jak 2 dni temu robilam, to normalnie było mi już tak trudno 😂😂😂😂 i muszę na ostatnią wizyte przed porodem chyba umowic sie do kosmetyczki bo czuje, ze juz nie dam rady 😂

Ja dzisiaj już sobie piorę wyprawkę do szpitala i parę ubranek dla małego, już 3 dzień pobolewa mnie podbrzusze i brzuch mam twardy i do tego średnio co 20 minut chodzę siusiu, najgorzej jest w nocy bo przez to chodzenie do ubikacji zasypiam po 3ej i wsteje ok 8ej. Ciężko znaleźć mi jakąś dobrą pozycję do spania 😔 a Wy dziewczyny macie już uszykowana wyprawkę? Czy ja się tylko tak pospieszyłam? 😏
Ja dzisiaj też cały dzień mam strasznie napięty brzuch, zwłaszcza nad pępkiem, aż boli, ruchów prawie wcale nie czuję ale nie chcę się niepotrzebnie zamartwiać, bo poza tym nic złego się nie dzieje, nawet dzisiaj więcej sił miałam to co nieco zrobiłam - pewnie maluszek ma taki dzień 😊 Zastanawia mnie tylko, dlaczego te skurcze przepowiadające, od których ten brzuch jest taki twardy, nie są jak skurcze w sensie nie czuję skurczów jak przy okresie, w ogóle nic nie czuję, a ten brzuch mam stale napięty, a nie, że chwilę twardy i chwilę miękki 🤔 Czy wy też tak macie?
Co do prania ostatnio non stop coś piorę, więc ubranka zostawię sobie na po świętach, może nawet po Nowym Roku - nic nie wskazuje na to, żebym miała urodzić wcześniej, ba czuję, że może to nastąpić po terminie nawet 😔

Cieakwe mi tez sie napina ale moze związane to ze stresem jest tez😞i mam twardy napewno zaczne prac tez te ciuszki bo tego duzo😍

reklama
Dziewczyny, robicie sobie same paznokcie u stóp? 😀Ja zawsze robię sobie sama i u rąk i stop hybryde. Ale jak 2 dni temu robilam, to normalnie było mi już tak trudno 😂😂😂😂 i muszę na ostatnią wizyte przed porodem chyba umowic sie do kosmetyczki bo czuje, ze juz nie dam rady 😂
Ja na szczęście nie mam tego problemu, bo nie maluję paznokci, zwłaszcza u rąk, u nóg to tylko latem zwykłym lakierem, jak u rąk pomaluję to jest święto a następnego dnia i tak muszę zmyć, bo już odpryskuje 😂 ale generalnie nie lubię pomalowanych, póki co daję jeszcze radę z obcinaniem, ale nie jest już łatwo 😂 A tak btw. do porodu z tego co wiem nie można mieć pomalowanych paznokci 🤔

Do góry