reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

I spokojnie, ja mam świadomość, że nie jestem idealną mamą
Kochana, to nie kwestia bycia idealna czy nieidealna mama. Ja w 7 miesiącu ciąży jechałam przez miasto o 22, puste ulice. Miałam na siedzeniu obok psa i chciał wejść na mnie więc zetknęłam na niego i go odepchnęłam. To była sekunda, a uderzyłam z impetem w auto, bo nagle przede mną stanęło. To są sekundy.

reklama
Oczywiście, że nie wolno, ale jak dziecko ma moment marudzenia i ja mogę ją obrócić do siebie i zrobić parę śmiesznych min albo pomachać ulubionym motylkiem i ona potzm jest happy przez kolejne pół godziny, to ja z tego korzystam... Tak, wiem, to jest tylko dla wygody wsadzania i wysadzania dziecka, ale ja korzystałam też w kryzysowych sytuacjach i świetnie mi się sprawdziło. I spokojnie, ja mam świadomość, że nie jestem idealną mamą 🤷‍♀️
to nie chodzi o bycie idealna mama bo nikt nią nie jest tylko o bezpieczeństwo dziecka
nie mówimy przecież o podawaniu dziecka cukierka😉
spoko rób jak uważasz

Kurcze, u mnie jest podobnie. Długo czekałam, potem straciłam, potem kolejna ciąża i jest mój skarb! Bywam zmęczona, czas jak wróciłam do pracy, to trochę taki trans był, bo ja nadal co mogłam, to próbowałam ogarnąć w domu (bo mój facet był często tak cudownie padnięty po dniu spędzonym z córeczką), ale kit z tym, ona jest tu żywa i z nami i to jest najważniejsze.
My właśnie w drodze do Polski🥰, z przygodami, bo wtrysk nam w aucie poszedł i utknęliśmy w Belgii. Jutro, mam nadzieję, będziemy kontynuować😍🥳.
Ja Cie rozumiem, bo tez wczesniej poronilam, dlugo sie leczylismy itp, cala zaoszczedzona kase wydalam na leczenie i in vitro (chate bym sobie postawila), ale jestem wytrwala i uparta i w koncu mam swojego skarba. Wiec teraz jak przychodzi zmeczenie, to zawsze sobie mysle, ze o to tyle walczylam🤣😂

Ja mojej też podaje wodę, ale chyba kupię tego bboxa żeby piła z czegoś innego niz z butelki. Żeby wiedziała że to tylko by ugasić pragnienie 😅.

A z tatusiem u nas tak samo, mała marudzi i marudzi a jak tata pojawi się na horyzoncie to uśmiech od ucha do ucha 😄.

Wogole to dziś położyłam ją na noc spać a ona płacze, krzyczy, no histeria. Pierwszy raz taka sytuacja. Jadła godzinę wcześniej i wypadło jej dzisiaj wyjątkowo 5 posiłków zamiast 6 no to mówię już nie będę jej dawać bo dopiero godzina minęła. A ona chyba wyczuła że już dzisiaj nie dostanie mleczka i takie przedstawienie zrobiła 😂, poszłam jej zrobić 90ml, zjadła i jak aniołek poszła spać 😄

reklama
Ja mojej też podaje wodę, ale chyba kupię tego bboxa żeby piła z czegoś innego niz z butelki. Żeby wiedziała że to tylko by ugasić pragnienie 😅.

A z tatusiem u nas tak samo, mała marudzi i marudzi a jak tata pojawi się na horyzoncie to uśmiech od ucha do ucha 😄.

Wogole to dziś położyłam ją na noc spać a ona płacze, krzyczy, no histeria. Pierwszy raz taka sytuacja. Jadła godzinę wcześniej i wypadło jej dzisiaj wyjątkowo 5 posiłków zamiast 6 no to mówię już nie będę jej dawać bo dopiero godzina minęła. A ona chyba wyczuła że już dzisiaj nie dostanie mleczka i takie przedstawienie zrobiła 😂, poszłam jej zrobić 90ml, zjadła i jak aniołek poszła spać 😄
Nasz często tak z jedzeniem, on na piersi co prawda, ale zwykle mamy 10 karmień na dzień, ostatnie zwykle po 23. I jeśli jakieś się nie zmieszczą w dzień to. Potrafi jeść co godzinę wieczorem, albo obudzić się wieczorem co godzinę na cycka. 🤷

Do góry