reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny KP! Czy wasze dzieci może jakoś teraz zwiększają ilość zjadanego mleka?
Wcześniej młody zjadał zwykle jedna pierś. Teraz coraz częściej je też z drugiej i to solidnie bo wcześniej to było poniżej 10min na jedno karmienie, a teraz zwykle pierwsza pierś powyżej 10 min i druga niewiele mniej 🥵 a ja jestem tak pełną mleka, że aż mnie czasami bolą cycuchy 🤒 i się zastanawiam czy młody zaczal późno dojrzewać 😂😂
wszyscy mi trąbią o skoku 10-12 tydzień, że zaraz będzie płacz i marudzenie, a to wzmożone spożywanie mleka to jedyna zmiana w jego zachowaniu ostatnio...
Ja zawsze przystawiam do dwóch. Najpierw do jednej na 10-12 minut, potem daje drugą pierś i wtedy ssie od 7 do 15 minut. Ostatnio je rzadziej, wczoraj 4.5h przerwy w dzień miała i nadal nie zgłaszała że jest głodna 🤷‍♀️ więc sama z siebie ją przystawilam
Ja u mojej też nie zauważyłam w tym czasie żadnej zmiany w zachowaniu, a już jest 12 tydzień skończony. 🙈

Dopiero nadrobiłam zaległe strony bo przy małej nie zawsze mogę, i czytam ze tam w marcowych mamach jednak nic się nie stało. Z jednej strony cale szczęście bo to by była naprawdę tragedia. Ale z drugiej ? Czy Wy naprawde wierzycie ze 14 latek by wymyślił taka historie ? Ze niby on wie co to monitor oddechu i na jakiej zasadzie to działa? I co najlepsze ze ma dostęp do telefonu czyjegoś czy tam konta przez 2-3 dni i dana osoba korzystając z forum tego nie widzi ? I skad kuzyn wie ze akurat ta osoba udziela się na takim forum a nie innym?;) sory ale ja jakoś tego nie łykam ;D
Jak sugerowałam delikatnie wyżej: nie wierzę. Ale szkoda mi czasu na wchodzenie w ewentualne internetowe kłótnie 😂

Zrobiłam wczoraj odlew dłoni i stopy młodej 🙈 średni efekt wyszedł 😂

Załączniki

• Screenshot_2021-05-04-06-15-20-936_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-04-06-15-20-936_com.miui.gallery.jpg
    198 KB · Wyświetleń: 100
  • Screenshot_2021-05-04-06-15-23-176_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-04-06-15-23-176_com.miui.gallery.jpg
    213,3 KB · Wyświetleń: 93
Zrobiłam wczoraj odlew dłoni i stopy młodej 🙈 średni efekt wyszedł 😂
Boze jakie realistyczne. Gdybym tak znalazła gdzieś na ulicy, to bym chyba zawału dostała 🤣

Moje dziecię je tak z 10 minut pierś nad czy ubolewam, bo wcześniej mogłam chociaż odcinek serialu zobaczyć 🙉 coraz mniej mu tego mleka się chce, ale nie widzę żeby byl zainteresowany tym co ja jem póki co. Wczoraj skończył 14 tygodni i chyba ominął go skok rozwojowy, jedyne co to jednej nocy budził się co dwie godziny i jak rano wstał to zaczął się obracać na boczki z plecow, więc coś tam się rozwinął 🤭

reklama
Do góry