reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Moja jak w miesiąc przybrała 1200 to pediatra kazała mi rzadziej karmić 🙄 też na samej piersi
A wtedy ją tak coś opętało, że chciała jeszcze częściej 😅 jakby zrozumiała co lekarz mówił i chciała zrobić na złość 😅
Moja je jak opętana cały czas, ale przybiera normalnie, pięknie rośnie, uśmiecha się, ćwiczy brzuszki, więc jest ok🥰👌... jak dla mnie😛

reklama
Dziewczyny pomocy. Do tej pory nie miałam żadnych problemów z włosami po ciazy ale od paru dni włosy leca mi doslownie garściami. Są wszędzie, na ubraniu, pościeli, w łazience, na podłodze. Koszmar. Ciagle musze kontrolować małą bo pcha rece do buzi a często wlasnie zbiera moje włosy. Macie na to jakaś rade jak je podratować ? Tabletki, szampony ? Cokolwiek. Niedługo zostane łysa;D
U mnie jest dokładkie tak samo...

Ja przez te plecy miałam właśnie CC, więc je sobie szanuje i za dużo nie noszę. Dlatego też nie hustuje 🤣🤣
No ja też się czuje jak stara baba i się tak zachowuje 🤭 strasznie się poważną zrobiłam przez dziecko podobno.
Ja w sumie nie miałam problemów z plecami, tylko jakoś tak po ciąży 🤔 cc miałam nagłe, praktycznie nie brałam tego pod uwagę, ale jak już nie miałam sił po wielu godzinach skurczów, które w dodatku nie przynosiły żadnego efektu i jeszcze usłyszałam, że tętno maluszka spada, to było mi wszystko jedno 🙁

Byłam głupia i szczerze jej powiedziałam, że moje dziecko rano zjada normalnie, a wieczorem morze mleczka może wypić..., no i że ja daję mleko modyfikowane na żądanie tak jak mi kazano w przychodni dla noworodków, a ona na to, "ale to niedobrze, mm to tylko co 3 -4h w miarę regualarnych odstępach dziecko powinno pić i takie same ilości, exentualnie w ciągu dnia więcej, a wieczorem mniej....", więc muszę mojej 2-miesięcznej córce wyjaśnić ile jeść powinna🤦‍♀️💪🤫
Nie przejmuj się takim gadaniem... W końcu kto lepiej od matki wie, ile powinno jeść jego dziecko? Ja czasem Czarusiowi też daje mm częściej niż co 3h, a czasem rzadziej niż co 4h i żeby było zabawnie na wieczór zazwyczaj dostaje więcej niż w ciągu dnia, a jak nie potrzebuje aż tak dużo, to zostawia. Dorośli też przecież nie jedzą jak w zegarku.

Mój maluszek zachorował. Zaraził się od starszego brata. Ma zapalenie oskrzeli, byłam z nim na IP bo dziś ma kaszel do wymiotów włącznie i się przestraszyłam. Dostał antybiotyk i inhalacje do domu. Mam nadzieję że będzie go chciał pić. :/
Trzymam kciuki ❤ wracajcie szybko do zdrowia ❤

Dopiero nadrobiłam zaległe strony bo przy małej nie zawsze mogę, i czytam ze tam w marcowych mamach jednak nic się nie stało. Z jednej strony cale szczęście bo to by była naprawdę tragedia. Ale z drugiej ? Czy Wy naprawde wierzycie ze 14 latek by wymyślił taka historie ? Ze niby on wie co to monitor oddechu i na jakiej zasadzie to działa? I co najlepsze ze ma dostęp do telefonu czyjegoś czy tam konta przez 2-3 dni i dana osoba korzystając z forum tego nie widzi ? I skad kuzyn wie ze akurat ta osoba udziela się na takim forum a nie innym?;) sory ale ja jakoś tego nie łykam ;D

Dopiero nadrobiłam zaległe strony bo przy małej nie zawsze mogę, i czytam ze tam w marcowych mamach jednak nic się nie stało. Z jednej strony cale szczęście bo to by była naprawdę tragedia. Ale z drugiej ? Czy Wy naprawde wierzycie ze 14 latek by wymyślił taka historie ? Ze niby on wie co to monitor oddechu i na jakiej zasadzie to działa? I co najlepsze ze ma dostęp do telefonu czyjegoś czy tam konta przez 2-3 dni i dana osoba korzystając z forum tego nie widzi ? I skad kuzyn wie ze akurat ta osoba udziela się na takim forum a nie innym?;) sory ale ja jakoś tego nie łykam ;D
Historia rodem z ukrytej prawdy 🤪
Ktokolwiek to napisał na pewno właśnie na takiej reakcji mu zależało, więc nie ma co ciągnąć tematu i się nad tym rozwodzić bo tylko nakręcamy niepotrzebną dramę 🌚

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny KP! Czy wasze dzieci może jakoś teraz zwiększają ilość zjadanego mleka?
Wcześniej młody zjadał zwykle jedna pierś. Teraz coraz częściej je też z drugiej i to solidnie bo wcześniej to było poniżej 10min na jedno karmienie, a teraz zwykle pierwsza pierś powyżej 10 min i druga niewiele mniej 🥵 a ja jestem tak pełną mleka, że aż mnie czasami bolą cycuchy 🤒 i się zastanawiam czy młody zaczal późno dojrzewać 😂😂
wszyscy mi trąbią o skoku 10-12 tydzień, że zaraz będzie płacz i marudzenie, a to wzmożone spożywanie mleka to jedyna zmiana w jego zachowaniu ostatnio...

Do góry