reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dawno do Was noe zaglądałam , pewnie nawet nie kojarzycie mnie, ale poczytuje co u Was:)
U nas w 19t na polowkowym 300g czyli praktycznie ta sama waga jak przy pierwszym synku. Drugi tez będzie syn:).
Mamy pepowine dwunaczyniowa i torbielki w główce. Niby lekarz uspokajal że najprawdopodobniej sie wchłoną ale dostalam skierowanie na konsultacje genetyczną i sie martwie ;(
@ForgetMeeNot pozwól,że Cię wywołam,bo chyba jest potrzebne Twoje wsparcie w tym temacie :)

reklama
Dawno do Was noe zaglądałam , pewnie nawet nie kojarzycie mnie, ale poczytuje co u Was:)
U nas w 19t na polowkowym 300g czyli praktycznie ta sama waga jak przy pierwszym synku. Drugi tez będzie syn:).
Mamy pepowine dwunaczyniowa i torbielki w główce. Niby lekarz uspokajal że najprawdopodobniej sie wchłoną ale dostalam skierowanie na konsultacje genetyczną i sie martwie ;(
Torbiele występują bardzo często. U mojej siostry, gdy była w ciąży kilka lat temu także je wykryto i lekarz wtedy powiedział, że są dwa wyjścia. Albo się wchłonie i dziecko będzie bardzo inteligentne, albo urodzi się z wadą. Na szczęście się wchłonął na późniejszym etapie, a teraz siostrzenica zaskakuje nas swoją bystrością umysłu na każdym kroku :D także głowa do góry! Wszystko będzie dobrze :)

Hej dziewczyny!
Byłam dziś na usg płeć nie znała ponieważ nie był pewny, i do tego dostałam informacje że termin uległ zmianie z 16 lutego na 2 lutego. Nie wiem co mam sądzić. Położenie dziecka główką do dołu.

Hej dziewczyny!
Byłam dziś na usg płeć nie znała ponieważ nie był pewny, i do tego dostałam informacje że termin uległ zmianie z 16 lutego na 2 lutego. Nie wiem co mam sądzić. Położenie dziecka główką do dołu.
Na tym etapie nie sugerowalabym sie terminem z usg. Co wizyta bedzie pokazywalo inny termin.

Mnie też się tak wydaje. Każde usg będzie pokazywać inny termin. Przy pierwszej ciąży termin na każdym usg miałam wcześniejszy niż termin z ostatniej miesiączki. Syn urodził się tydzień po terminie z OM, w dodatku poród i tak był wywoływany. Poza tym chyba dziecko urodzone 2 tygodnie przed terminem i 2 tygodnie po uważa się za urodzone w terminie. Taki margines błędu.
Jak widać maluch chce Ci zrobić niespodziankę)))

Troszke przeczytalam i jestem w szoku ile badan robia w Pl. Dlugosc szyjki i waga dzidzi. Tutaj w UK tylko mierza brzuch :o. Ja mam termin na 11 luty. Chcialabym zeby juz bylo po wszystkim czyli koniec lutego.:yes:

Troszke przeczytalam i jestem w szoku ile badan robia w Pl. Dlugosc szyjki i waga dzidzi. Tutaj w UK tylko mierza brzuch :o. Ja mam termin na 11 luty. Chcialabym zeby juz bylo po wszystkim czyli koniec lutego.:yes:
Ja wręcz odwrotnie :-) Czasami zapominam, że jestem w ciąży, że to dzieje się naprawdę :-) Potrzebuję jeszcze trochę czasu, żeby oswoić się z myślą o tym, co mnie czeka :-) W tym tygodniu planuje zapisać się do szkoły rodzenia.

Moja przygoda z kp dobiegła końca. Mogłabym odsprzedać laktator elektryczny canpol easy start. Użyłam go maks do 10ciu razy. Kupiony w styczniu. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana to priv [emoji6]

reklama
Ja wręcz odwrotnie :-) Czasami zapominam, że jestem w ciąży, że to dzieje się naprawdę :-) Potrzebuję jeszcze trochę czasu, żeby oswoić się z myślą o tym, co mnie czeka :-) W tym tygodniu planuje zapisać się do szkoły rodzenia.
Ja ze wzgledu na przebieg mojej ciazy chcialabym juz marzec.

Do góry