reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja do 20 tygodnia miałam +7kg, teraz aż się boję, ważę się tylko u lekarza, na szczęście nie mam wagi w domu. Teraz mam 22 tc i zauwazylam, że mój apetyt wzrósł:-(

reklama
Hej dziewczyny, czy Wy też zauważyłyście u siebie szybki przyrost wagi w ostatnich tygodniach? U mnie do 21 tc było to 3,5 kg, teraz jestem w 25 tc i waga wzrosła do 7 kg. Nie mam większego apetytu niż wcześniej, a mimo tego teraz przybywa mi 1kg tygodniowo. Jestem przerażona tym tempem wzrostu i obawiam się, że już tak zostanie, a na koniec będę niezłą słoniczką...:sad:
Ja tez przytylam 3kg w istatnie 3/4 tyg.. ale ja sie ciesze bo na poczatku schudlam .. wiec mam nadzieje ze jeszcze chociaz z 10kg przytyje

Z tym bezkarnie trzeba uważać ))) Pot
Hej dziewczyny, czy Wy też zauważyłyście u siebie szybki przyrost wagi w ostatnich tygodniach? U mnie do 21 tc było to 3,5 kg, teraz jestem w 25 tc i waga wzrosła do 7 kg. Nie mam większego apetytu niż wcześniej, a mimo tego teraz przybywa mi 1kg tygodniowo. Jestem przerażona tym tempem wzrostu i obawiam się, że już tak zostanie, a na koniec będę niezłą słoniczką...:sad:
Gdzieś czytałam, że w 2 tymestrze waga powinna wzrastać przy bmi w normie lub górnej granicy o ok. 0,4 kg tygodniowo. W pierwszym trymestrze + 1,5 kg. Całościowo więc waga u Ciebie jest w normie. U mnie waga na razie +5 kg. Też jestem w 25 tygodniu i przez ostatnie 2 tygodnie widzę, że brzuch znacznie urósł. Nie dam rady zapiąć kurtki, w której chodziłam 2 tygodnie temu...

Dziewczyny witam sie, jestem czerwcową mamą 2018.
Przepraszam, że tak z buta do Was wskakuje [emoji849]... ale mam nieużywany monitor oddechu baby sense 7...
Mój mąż przerażony po tym jak poczytał o sids, zakupił...
Nie zamontował, i tak leży w szafie nieużywany,...
Kosztował dużo i chce go sprzedać, dogadamy się z ceną.
Na gwarancji, kupiony w kwietniu tego roku.
Wybaczcie, że wyjeżdżam Wam na forum ale ogłaszam sie gdzie tylko sie da bo nie mam z tym monitorem co zrobić .. Moze któraś by chciała a nie ma kasy na nowy? A używany wiadomo, taki sprzęt strach kupować.
Bardzo sie polecam, gdyby coś- priv.
Już nie nagabuje, życzę Wam kobitki udanych porodów [emoji173]
Pozdrawiam cieplutko:)
Screenshot_20181029-141451_Facebook.jpg
Screenshot_20181029-141456_Facebook.jpg
Screenshot_20181029-141500_Facebook.jpg
Screenshot_20181029-141503_Facebook.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181029-141451_Facebook.jpg
    Screenshot_20181029-141451_Facebook.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 964
  • Screenshot_20181029-141456_Facebook.jpg
    Screenshot_20181029-141456_Facebook.jpg
    44,6 KB · Wyświetleń: 968
  • Screenshot_20181029-141500_Facebook.jpg
    Screenshot_20181029-141500_Facebook.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 964
  • Screenshot_20181029-141503_Facebook.jpg
    Screenshot_20181029-141503_Facebook.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 961
Każdy pisze jak ma taka potrzebę, dzielimy sie radosciami i niepokojami, zapraszamy:-D To forum jest dość spokojne, toczy się własnym rytmem:-)

Co z tym forum zamkniętym? Czy istnieje możliwość dołączenia? Pisałam do
karolina921 jednak żadnej odpowiedzi nie uzyskałam...
Dlatego, że Karolina zrezygnowała z moderowania wątku zamkniętego. Spróbuj może napisać do Emilia S, jeśli mnie pamięć nie myli to teraz ona jest jedną z moderatorek.

Wtrącę się do tematu wagi. W pierwszej ciąży - chudłam do 17 tc, ale do 21 tc odrobiłam stracone kilogramy i potem tyłam.i to równo, więc łącznie 16 kg przytyłam. Po porodzie tylko 8 kg zeszło i 2 przez kolejne 2 tygodnie.
Teraz - schudłam 3 kg i dopiero niedawno je odrobiłam, a jestem już w 24 tc. Mam 1 kg na plusie od wagi początkowej, ale od wagi spadkowej już 4 kg. Z czego dzidziuś już prawie 1 kg waży, dochodzą do tego wody itp itd, więc teoretycznie nic realnie nie przytyłam. Ale położna wie o tym i kazała się nie martwić. Także ciąża ciąży nierówna nawet jeśli jest u tej samej osoby. Ja mam nadwagę (bez ciąży), nie jakąś dużą ale mam, więc mnie ten wolny przyrost masy ciała akurat bardzo cieszy. Ale - ponoć im szczuplejsza osoba tym bardziej wskazane by więcej w ciąży przytyła.
A co do rosnącego brzucha to nawet jakby na wadze nic nie wzrastało, to brzuch i tak będzie nam teraz sporo rósł :) Też się ledwo dopinam w kurtkę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry