reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Nie... ona nie byla w moczu a nawet gdyby byla w moczu to tylko posiew moczu wykaze ja... posiew jest to calkiem inne badanie niz ogolny mocz, choduja bakterie wlasnie kilka dni, a ja ta bakterie mialam w kanale szyjki macicy i tylko wymaz z szyjki moze to wykazac... mam wynik na szczescie bakteria ustapila po antybiotyku :D
Uff. Super, że udało się zwalczyć bakterię. Jakie badanie wykazało Ci tą bakterię? Cytologia, stopień czystości? Czy lekarz zauważył coś gołym okiem i wtedy wysłał Cię na posiew z pochwy?

reklama
Ja tez mam 22 i pol, moj synek to jakis gigant chyba :o bo wizyte mialam 21tydz i 5 dni i wazyl 600g... ale lekarka powiedziala, ze to sporo niech lepiej przystopuje ;)
W końcu to chłopak! Musi być większy ;-) Myślę, że na wskazanie wagi z USG trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. Często są błędy. Różnica między wagą z usg, robiona parę dni przed porodem, a wagą mego syna wynosiła prawie pół kilo...

Uff. Super, że udało się zwalczyć bakterię. Jakie badanie wykazało Ci tą bakterię? Cytologia, stopień czystości? Czy lekarz zauważył coś gołym okiem i wtedy wysłał Cię na posiew z pochwy?
Cytologia wyszla ok, nie mialam zadnych objawow prakrycznie trafilam do szpitala i profilaktycznie zrobili ten posiew no i tam wyszla...

Cześć dziewczyny Dołączam do grupy ponieważ podobnie jak Wy będę rodzić w lutym 2019 Troszkę przeglądałam tę grupę i nie zauważyłam abyście pisały o swoich szyjkach Czy u Was wszystko ok w tym temacie? U mnie lekarz stwierdził że szyjka się obniża, mam 27mm a normą jest od 30-50mm. Od wtorku muszę leżeć i za dwa tygodnie do kontroli i mierzymy szyjkę. Ciekawi mnie czy któraś z Was ma podobny problem? Jak mają się Wasze szyjki?

Cześć dziewczyny Dołączam do grupy ponieważ podobnie jak Wy będę rodzić w lutym 2019 Troszkę przeglądałam tę grupę i nie zauważyłam abyście pisały o swoich szyjkach Czy u Was wszystko ok w tym temacie? U mnie lekarz stwierdził że szyjka się obniża, mam 27mm a normą jest od 30-50mm. Od wtorku muszę leżeć i za dwa tygodnie do kontroli i mierzymy szyjkę. Ciekawi mnie czy któraś z Was ma podobny problem? Jak mają się Wasze szyjki?
Cześć Kleo! U mnie szyjka też krótka.. w 18 tygodniu miała 25 mm i lekarz założył pessar. Dużo leże i w sumie nie wiem czy wszystko ok, bo lekarz szyjkę sprawdzi dopiero 23 października, ale od kilku dni mam jakieś twardnienia brzucha. W poprzedniej ciąży też miałam ten problem, jednak bez pessara i tak leżałam od 20 tygodnia, a poród miałam wywoływany:)

Cześć Kleo! U mnie szyjka też krótka.. w 18 tygodniu miała 25 mm i lekarz założył pessar. Dużo leże i w sumie nie wiem czy wszystko ok, bo lekarz szyjkę sprawdzi dopiero 23 października, ale od kilku dni mam jakieś twardnienia brzucha. W poprzedniej ciąży też miałam ten problem, jednak bez pessara i tak leżałam od 20 tygodnia, a poród miałam wywoływany:)

Mam straszne schizy przez te szyjke, boje się, że gwałtownie mi się obniży i zrobi sie rozwarcie. Lekarz mówi, że na następnej wizycie skontroluje mi ją i jak będzie potrzeba to też założy pessar. To będzie długie półtora tygodnia czekania heh...

Dawno do Was noe zaglądałam , pewnie nawet nie kojarzycie mnie, ale poczytuje co u Was:)
U nas w 19t na polowkowym 300g czyli praktycznie ta sama waga jak przy pierwszym synku. Drugi tez będzie syn:).
Mamy pepowine dwunaczyniowa i torbielki w główce. Niby lekarz uspokajal że najprawdopodobniej sie wchłoną ale dostalam skierowanie na konsultacje genetyczną i sie martwie ;(

reklama
Mojej koleżanki synek też miał torbiele tylko nie wiem czy w główce czy na główce. Ale rzeczywiście wszystko się wchłonęło i maluszek urodził się zdrowy:-) Zawsze lepiej zbadać to co nas niepokoi u specjalisty, wiem, że martwi to Ciebie, ja też bym się niepokoila, ale główka do góry na pewno będzie wszystko dobrze:-)

Do góry