reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dawno do Was noe zaglądałam , pewnie nawet nie kojarzycie mnie, ale poczytuje co u Was:)
U nas w 19t na polowkowym 300g czyli praktycznie ta sama waga jak przy pierwszym synku. Drugi tez będzie syn:).
Mamy pepowine dwunaczyniowa i torbielki w główce. Niby lekarz uspokajal że najprawdopodobniej sie wchłoną ale dostalam skierowanie na konsultacje genetyczną i sie martwie ;(
@ForgetMeeNot pozwól,że Cię wywołam,bo chyba jest potrzebne Twoje wsparcie w tym temacie :)

reklama
Dawno do Was noe zaglądałam , pewnie nawet nie kojarzycie mnie, ale poczytuje co u Was:)
U nas w 19t na polowkowym 300g czyli praktycznie ta sama waga jak przy pierwszym synku. Drugi tez będzie syn:).
Mamy pepowine dwunaczyniowa i torbielki w główce. Niby lekarz uspokajal że najprawdopodobniej sie wchłoną ale dostalam skierowanie na konsultacje genetyczną i sie martwie ;(
Torbiele występują bardzo często. U mojej siostry, gdy była w ciąży kilka lat temu także je wykryto i lekarz wtedy powiedział, że są dwa wyjścia. Albo się wchłonie i dziecko będzie bardzo inteligentne, albo urodzi się z wadą. Na szczęście się wchłonął na późniejszym etapie, a teraz siostrzenica zaskakuje nas swoją bystrością umysłu na każdym kroku :D także głowa do góry! Wszystko będzie dobrze :)

Hej dziewczyny!
Byłam dziś na usg płeć nie znała ponieważ nie był pewny, i do tego dostałam informacje że termin uległ zmianie z 16 lutego na 2 lutego. Nie wiem co mam sądzić. Położenie dziecka główką do dołu.

Hej dziewczyny!
Byłam dziś na usg płeć nie znała ponieważ nie był pewny, i do tego dostałam informacje że termin uległ zmianie z 16 lutego na 2 lutego. Nie wiem co mam sądzić. Położenie dziecka główką do dołu.
Na tym etapie nie sugerowalabym sie terminem z usg. Co wizyta bedzie pokazywalo inny termin.

Mnie też się tak wydaje. Każde usg będzie pokazywać inny termin. Przy pierwszej ciąży termin na każdym usg miałam wcześniejszy niż termin z ostatniej miesiączki. Syn urodził się tydzień po terminie z OM, w dodatku poród i tak był wywoływany. Poza tym chyba dziecko urodzone 2 tygodnie przed terminem i 2 tygodnie po uważa się za urodzone w terminie. Taki margines błędu.
Jak widać maluch chce Ci zrobić niespodziankę)))

Troszke przeczytalam i jestem w szoku ile badan robia w Pl. Dlugosc szyjki i waga dzidzi. Tutaj w UK tylko mierza brzuch :o. Ja mam termin na 11 luty. Chcialabym zeby juz bylo po wszystkim czyli koniec lutego.:yes:

Troszke przeczytalam i jestem w szoku ile badan robia w Pl. Dlugosc szyjki i waga dzidzi. Tutaj w UK tylko mierza brzuch :o. Ja mam termin na 11 luty. Chcialabym zeby juz bylo po wszystkim czyli koniec lutego.:yes:
Ja wręcz odwrotnie :-) Czasami zapominam, że jestem w ciąży, że to dzieje się naprawdę :-) Potrzebuję jeszcze trochę czasu, żeby oswoić się z myślą o tym, co mnie czeka :-) W tym tygodniu planuje zapisać się do szkoły rodzenia.

Moja przygoda z kp dobiegła końca. Mogłabym odsprzedać laktator elektryczny canpol easy start. Użyłam go maks do 10ciu razy. Kupiony w styczniu. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana to priv [emoji6]

reklama
Ja wręcz odwrotnie :-) Czasami zapominam, że jestem w ciąży, że to dzieje się naprawdę :-) Potrzebuję jeszcze trochę czasu, żeby oswoić się z myślą o tym, co mnie czeka :-) W tym tygodniu planuje zapisać się do szkoły rodzenia.
Ja ze wzgledu na przebieg mojej ciazy chcialabym juz marzec.

Do góry