reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Te trzy badania USG które ktoś wcześniej tu wklejał są podstawowe i w zasadzie jedno USG przypada na trymestr.to jest zwykle USG tylko lekarz po prostu wszystkie parametry mierzy i zapisuje.

reklama
Dziewczyny. Potrzebuje Waszej pomocy. Jutro mam badania Pappe j inne, które gin mi zlecił na kolejna wizytę chce zrobić przy okazji, tyle, ze jak teraz wzięłam ta kartkę zeby zobaczyć co mi pozaznaczal to mam wątpliwość czy chodziło mu o mocz czy o kał, robi się w ogóle badani tego drugiego w ciąży?
IMG_3211.JPG

Załączniki

• IMG_3211.JPG
    IMG_3211.JPG
    325,9 KB · Wyświetleń: 310
Dziewczyny. Potrzebuje Waszej pomocy. Jutro mam badania Pappe j inne, które gin mi zlecił na kolejna wizytę chce zrobić przy okazji, tyle, ze jak teraz wzięłam ta kartkę zeby zobaczyć co mi pozaznaczal to mam wątpliwość czy chodziło mu o mocz czy o kał, robi się w ogóle badani tego drugiego w ciąży? Zobacz załącznik 881082
Wydaje mi się,że mocz. tzn ja nigdy kału nie robiłam w ciążach;) Ale zaznaczył faktycznie jakoś tak po środku. A może weż kupkę też tak na wszelki wypadek jakby piguły jednak chciały to i to.;)

Tak się właśnie zastanawiam co autor miał na myśli i jak patrZe w kartę ciąży to tam nie ma pozycji na badanie kupy [emoji846]
A mocz często robiłaś?

Hej dziewczyny :) chwilę mnie nie ma i ciężko Was nadrobić ;)

@Emilia S możesz odetchnąć z ulga :) super będziesz otwierać luty jeśli chodzi o porody ;)

@carmelek9 gratulacje :) ciekawe czy się potwierdzi, że to chłopak :)

@ForgetMeeNot na pewno chodziło o mocz. Kału mi w ciązy nie badali ;)

Ja ciągle się zastanawiam czy robić test pappa czy nie... Raz jestem na 100% przekonana, żeby nie robić, a zaraz mnie wątpliwości nadchodzą.

Jutro mam wizytę u ginekologa, a za tydzień w środę prenatalne :)

Super pomysł z tą listą :)

Hej Dziewczyny,

Carmelek i Emilia: gratuluje wizyty - ciesze sie, ze wszystko u Was OK :)

Forget: na 100% chodzi o mocz

Juti: Milo, ze pytasz mnie o zdanie, ale specjalistka to nie jestem :) Wg mojej wiedzy - USG prenatalne nie jest obowiazkowe. Jutro napisze o tym dluzszy post, bo dzis juz padam i marzy mi sie tylko relaks przed tv. Dlatego wybacz kochana :)

Przyznaje sie, ze nie doczytalam wszystkich postow i postaram sie nadrobic jutro. Dobrej nocki Kobitki :)

Dziewczyny, zapisałam się na 1.08 na badania prenatalne, to będzie 11+5, a teraz zastanawiam się czy fasolka będzie odpowiedniej wielkości do wykonania pomiarów... jak myślicie? Ile mają Wasze maleństwa w podobnych terminach?

Dziewczyny, zapisałam się na 1.08 na badania prenatalne, to będzie 11+5, a teraz zastanawiam się czy fasolka będzie odpowiedniej wielkości do wykonania pomiarów... jak myślicie? Ile mają Wasze maleństwa w podobnych terminach?
Mój lekarz chce zrobić prenatalne w 13t 4d, i ja sie znowu zastanawiam czy nie za pozno [emoji4]

reklama
Mój lekarz chce zrobić prenatalne w 13t 4d, i ja sie znowu zastanawiam czy nie za pozno [emoji4]
Szczerze mówiąc ja bałabym się tak czekać do ostatniej chwili, dziecko może być nieco większe i będzie problem (np u mnie się okazało, ze pare dni mam na plusie bo dzidzia duża). Może spytaj czy tydzień wcześniej nie możesz się umówić...

Do góry