reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Te trzy badania USG które ktoś wcześniej tu wklejał są podstawowe i w zasadzie jedno USG przypada na trymestr.to jest zwykle USG tylko lekarz po prostu wszystkie parametry mierzy i zapisuje.

reklama
Dziewczyny. Potrzebuje Waszej pomocy. Jutro mam badania Pappe j inne, które gin mi zlecił na kolejna wizytę chce zrobić przy okazji, tyle, ze jak teraz wzięłam ta kartkę zeby zobaczyć co mi pozaznaczal to mam wątpliwość czy chodziło mu o mocz czy o kał, robi się w ogóle badani tego drugiego w ciąży?
IMG_3211.JPG

Załączniki

• IMG_3211.JPG
    IMG_3211.JPG
    325,9 KB · Wyświetleń: 305
Dziewczyny. Potrzebuje Waszej pomocy. Jutro mam badania Pappe j inne, które gin mi zlecił na kolejna wizytę chce zrobić przy okazji, tyle, ze jak teraz wzięłam ta kartkę zeby zobaczyć co mi pozaznaczal to mam wątpliwość czy chodziło mu o mocz czy o kał, robi się w ogóle badani tego drugiego w ciąży? Zobacz załącznik 881082
Wydaje mi się,że mocz. tzn ja nigdy kału nie robiłam w ciążach;) Ale zaznaczył faktycznie jakoś tak po środku. A może weż kupkę też tak na wszelki wypadek jakby piguły jednak chciały to i to.;)

Tak się właśnie zastanawiam co autor miał na myśli i jak patrZe w kartę ciąży to tam nie ma pozycji na badanie kupy [emoji846]
A mocz często robiłaś?

Hej dziewczyny :) chwilę mnie nie ma i ciężko Was nadrobić ;)

@Emilia S możesz odetchnąć z ulga :) super będziesz otwierać luty jeśli chodzi o porody ;)

@carmelek9 gratulacje :) ciekawe czy się potwierdzi, że to chłopak :)

@ForgetMeeNot na pewno chodziło o mocz. Kału mi w ciązy nie badali ;)

Ja ciągle się zastanawiam czy robić test pappa czy nie... Raz jestem na 100% przekonana, żeby nie robić, a zaraz mnie wątpliwości nadchodzą.

Jutro mam wizytę u ginekologa, a za tydzień w środę prenatalne :)

Super pomysł z tą listą :)

Hej Dziewczyny,

Carmelek i Emilia: gratuluje wizyty - ciesze sie, ze wszystko u Was OK :)

Forget: na 100% chodzi o mocz

Juti: Milo, ze pytasz mnie o zdanie, ale specjalistka to nie jestem :) Wg mojej wiedzy - USG prenatalne nie jest obowiazkowe. Jutro napisze o tym dluzszy post, bo dzis juz padam i marzy mi sie tylko relaks przed tv. Dlatego wybacz kochana :)

Przyznaje sie, ze nie doczytalam wszystkich postow i postaram sie nadrobic jutro. Dobrej nocki Kobitki :)

Dziewczyny, zapisałam się na 1.08 na badania prenatalne, to będzie 11+5, a teraz zastanawiam się czy fasolka będzie odpowiedniej wielkości do wykonania pomiarów... jak myślicie? Ile mają Wasze maleństwa w podobnych terminach?

Dziewczyny, zapisałam się na 1.08 na badania prenatalne, to będzie 11+5, a teraz zastanawiam się czy fasolka będzie odpowiedniej wielkości do wykonania pomiarów... jak myślicie? Ile mają Wasze maleństwa w podobnych terminach?
Mój lekarz chce zrobić prenatalne w 13t 4d, i ja sie znowu zastanawiam czy nie za pozno [emoji4]

reklama
Mój lekarz chce zrobić prenatalne w 13t 4d, i ja sie znowu zastanawiam czy nie za pozno [emoji4]
Szczerze mówiąc ja bałabym się tak czekać do ostatniej chwili, dziecko może być nieco większe i będzie problem (np u mnie się okazało, ze pare dni mam na plusie bo dzidzia duża). Może spytaj czy tydzień wcześniej nie możesz się umówić...

Do góry