reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
No właśnie usg prenatalne, zwane usg nt robione między 11 a 13 tygodniem jest obowiązkowe. Tak samo jak usg połówkowe (18-22 tc) i końcowe po 30 tc.
Te co Ci lekarz robi na każdej wizycie są jego dobrą wolą. Ale te trzy wymienione wyżej jesteś zobowiązana zrobić.
Zerknij:
Link do: Kalendarz badań USG w ciąży: genetyczne, pierwsze, połówkowe i trzecie USG
Mój lekarz nic nie mówił że muszę i w poprzedniej ciąży 2 lata temu też nie miałam robionych

Mój lekarz nic nie mówił że muszę i w poprzedniej ciąży 2 lata temu też nie miałam robionych
Szczerze mówiąc to dziwne i dość nieodpowiedzialne ze strony Twojego lekarza. To jest ten moment, kiedy można wykryć poważne wady rozwojowe i w przypadku ich wystąpienia podjąć działania. Skonsultowałabym to na Twoim miejscu z innym lekarzem. W końcu życie i zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Szczerze mówiąc to dziwne i dość nieodpowiedzialne ze strony Twojego lekarza. To jest ten moment, kiedy można wykryć poważne wady rozwojowe i w przypadku ich wystąpienia podjąć działania. Skonsultowałabym to na Twoim miejscu z innym lekarzem. W końcu życie i zdrowie dziecka jest najważniejsze.
W ogóle pierwsze słyszę że te badania są obowiązkowe. I ufam swojemu lekarzowi. I żadna z moich znajomych nie musiała robić tych badań

@karolina921 nie ma czego żałować! Zobaczysz wszystko będzie dobrze i będziesz spokojniejsza. Myśle, ze ten Gin na początku tak trochę kiepsko Cię pokierował...a na obiad dzisiaj robię domowe burgery i pieczone frytki :) a i lista to bardzo dobry pomysł!

@Ewela821 ja nie miałam, ale moja przyjaciółka często miewała (nie w ciąży) przy rosnących piersiach morze sie zdarzyć. Jak będzie na następnej wizycie u Gina to sie zapytaj.

@Darsi dziękuje i wiem o czym mówisz ja sie non stop wzruszam :) współczuje samopoczucia i leć Kochana na L4 nie ma sie co męczyć!!

Byłam na usg i poszło super, NT 1,4 wiec jeszcze bardziej sie uspokoiłam. Wyliczona data na 1 Lutego i taka już zostanie. Muszę sobie suwaczek teraz zmienić. Szymek wszedł na chwile na końcu i zobaczył jak mała Nina do nas macha. Był bardzo podekscytowany, a najbardziej podobały mu sie rączki.

Zdjęcie takie sobie ale Wam pokażę :)

Zobacz załącznik 880999

[emoji846] super [emoji846] bardzo się cieszę, ze wszytko dobrze i malutka zdrowo rośnie [emoji846] ciesz się już w pełni swoim super stanem

Ja już tez po usg genetycznym, wszystko w porządku i w normie, wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach!:)
I na 80% chłopak:)
A termin się zmienił na 1 lutego:)

[emoji846][emoji846][emoji846] extra [emoji846] kolejna super wiadomość [emoji846] wyobrażam sobie ta ulgę [emoji846] mam nadzieje, ze mi tez będzie dane

reklama
Do góry