reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@ForgetMeeNot dziękuje [emoji8] u nas £450 w cholerę drogie, ja normalnie bym zrobiła tylko pappa, ale spojrzałam w Poniedziałek na listę refundacji i jest Maternity Check zadzwoniłam i potwierdzili, ze zwrócą do £350. Nie martw sie na zapas bo te badanie połączone z USG jest w 95% wiarygodne!

@Juti777 jeszcze chwila i nie będzie ogonka, nawet sie nie obejrzysz [emoji8]

@KasiaKaty już poprawione, a wiesz, ze ja naprawdę myślałam ze to możliwe ja tylko nie kojarzę z pierwszej ciąży ;)

@Kordosia mam do Was naprawdę super przeczucie! Będziesz jeszcze oglądać takiego dzidziola :)

reklama
Dziewczyny ja tak na szybko, zdecydowałam sie na test NIPT, mam koszt w 80% refundowany przez ubezpieczenie w pracy wiec pomyślałam, czemu nie. Wyniki za 7 dni. Poszłam dzisiaj 10 +4, pobrali krew ale najpierw szybkie usg żeby potwierdzić tydzień ciąży. Wiec oto mój dzidziol Wiercił sie niemiłosiernie i cudnie było go zobaczyć [emoji4]
Zobacz załącznik 877248
Jaki już dzidziusiowaty .. Super i wiercipieta
.. Ja we Wtorek wizytuje a już dzisiaj mam stresa

A też miałaś taki brak apetytu? Ja dopiero 7+5 więc jeszcze pewnie trochę minie :)
Takiego mocnego braku apetytu to raczej nie ale miałam strasznie mdłości, najpierw całymi dniami a potem wieczorami z wymiotami,myślałam że się wykończenia..Ale nabrałam już sił i jutro jedziemy na weekend nad morze trochę się ,,najodowac,,;) Będzie lepiej,musisz jeszcze trochę poczekać i apetyt na pewno wróci.

Dziewczyny, a teraz temat,który mnie zainteresował (a wiecie,że jestem dociekliwa [emoji14] ) jak z kiełbaską i karkówka z grilla? Nie opanuje się , to już wiem, ale coś szkodzi?

Ja czekam na poniedziałek, wizyta o 8:40 więc wstanę rano i zaraz pojadę, długo nie będę się stresować. Chociaż już nie mogę się doczekać.. [emoji4]

Dziewczyny, a teraz temat,który mnie zainteresował (a wiecie,że jestem dociekliwa [emoji14] ) jak z kiełbaską i karkówka z grilla? Nie opanuje się , to już wiem, ale coś szkodzi?
Mi po badaniach krwi wyszło że nie chorowałam na toxoplasmose, i lekarz powiedział żebym nie brała się za grillowanie bo w grillowanym mięsie bakterie toxoplasmosy nie giną :-)

reklama
Jedz na zdrowie! :-) Nie jadasz tego codziennie, nie zjesz też kilku kilo, więc nic się nie stanie jeśli wciągniesz kiełbę czy karkówkę. Ja w pierwszej ciąży jadałam kilka razy.

Do góry