reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Moje drogie Panie, oto Dzidziul w całej okazałości [emoji7] 4 dni starszy niż z terminu OM. Krwiaka nie ma!!!!! Tak, poryczałam się. Jak to lekarz powiedział "serduszko aż bije po oczach" z emocji nie zapytałam ile uderzeń, ale pewnie 167 [emoji14] dziękuję za wszystkie kciuki i dobre słowa [emoji173]Zobacz załącznik 877188
No i pięknie!!!! Gratuluję!

reklama
@raz_dwa_trzy Dokładnie tak jak napisała @karolina921 :) tak neoparin biore od 5 tc ze wzgledu na trombofilie
Przepraszam, że zapytam ale aż jestem ciekawa leczysz się w klinice czy u zwykłego gina? I pytam bo u nas to jak mówiłam zwykłemu ginowi o lutinusie czy prolutexie to robili oczy jak 5zł i mówili, że zwykła luteina to już nadmiar, a ja wymyślam z Bóg wie czym[emoji1]
Dopiero takie środki dostawałam w klinice. A utrogestan jest już w PL dostępny? Wybacz ale to już takie moje "zboczenie" bo jeszcze całkiem niedawno w tych wszystkich lekach byłam zakopana po czubek głowy i jestem ciekawa czy coś się zmieniło [emoji9]

Dziewczyny temat rzucam - pozycje do spania.

Z pierwszej ciąży, ale etapu już z dużym brzuchem pamiętam, że najlepiej lewy bok, względnie prawy, ale to może spowodować ucisk żyły głównej, na brzuchu już na takim etapie się nie da a na plecach ze względu na uciski narządów też niezbyt.

ALE

Ale teraz póki co w jakich pozycjach śpicie? Czy też znacie jakieś naukowe fakty odnośnie spania na plecach i brzuchu, np. do którego tygodnia ok itp. Bo w pierwszej ciąży w ogóle od samego początku nie mogłam na brzuchu, bo piersi mnie koszmarnie bolały, a teraz z kolei bardzo lubię tę pozycję....

Przepraszam, że zapytam ale aż jestem ciekawa leczysz się w klinice czy u zwykłego gina? I pytam bo u nas to jak mówiłam zwykłemu ginowi o lutinusie czy prolutexie to robili oczy jak 5zł i mówili, że zwykła luteina to już nadmiar, a ja wymyślam z Bóg wie czym[emoji1]
Dopiero takie środki dostawałam w klinice. A utrogestan jest już w PL dostępny? Wybacz ale to już takie moje "zboczenie" bo jeszcze całkiem niedawno w tych wszystkich lekach byłam zakopana po czubek głowy i jestem ciekawa czy coś się zmieniło [emoji9]

Jestem prowadzona u "zwyklej" Pani Doktor ale dla mnie jest niezwykła :p to jest cudowna kobieta ,która niczego nie bagatelizuje ,ale tez nie straszy niepotrzebnie .

Dziewczyny temat rzucam - pozycje do spania.

Z pierwszej ciąży, ale etapu już z dużym brzuchem pamiętam, że najlepiej lewy bok, względnie prawy, ale to może spowodować ucisk żyły głównej, na brzuchu już na takim etapie się nie da a na plecach ze względu na uciski narządów też niezbyt.

ALE

Ale teraz póki co w jakich pozycjach śpicie? Czy też znacie jakieś naukowe fakty odnośnie spania na plecach i brzuchu, np. do którego tygodnia ok itp. Bo w pierwszej ciąży w ogóle od samego początku nie mogłam na brzuchu, bo piersi mnie koszmarnie bolały, a teraz z kolei bardzo lubię tę pozycję....

Moze Cie zainteresuje :)
Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Jestem prowadzona u "zwyklej" Pani Doktor ale dla mnie jest niezwykła [emoji14] to jest cudowna kobieta ,która niczego nie bagatelizuje ,ale tez nie straszy niepotrzebnie .
Takiej Pani doktor to można pozazdrościć i oby więcej takich lekarzy było [emoji5] ginekolog z wiedzą i doświadczeniem. Szkoda, że tak dużo jeszcze jest patałachów nie mających o niczym pojęcia i zatrzymujących się z wiedzą w latach PRL [emoji41]

Takiej Pani doktor to można pozazdrościć i oby więcej takich lekarzy było [emoji5] ginekolog z wiedzą i doświadczeniem. Szkoda, że tak dużo jeszcze jest patałachów nie mających o niczym pojęcia i zatrzymujących się z wiedzą w latach PRL [emoji41]

Narawde ,nigdy nie spotkałam lepszego lekarza .Oprócz tego ,ze jest wspaniałym specjalistą jest też cudowna kobieta ,taka która porozmawia o zyciu o ciuchach :p Szukałam ,aż znalazłam :p

Narawde ,nigdy nie spotkałam lepszego lekarza .Oprócz tego ,ze jest wspaniałym specjalistą jest też cudowna kobieta ,taka która porozmawia o zyciu o ciuchach [emoji14] Szukałam ,aż znalazłam :p
Ja miałam takiego lekarza w Klinice. Matko ten facet był genialny. No ale ciąży nie prowadzi to raz, dwa to duża odległość [emoji57]. Ale na takiego lekarza to ciężko trafic. Świetnie, że tobie się udało [emoji5]

reklama
Do góry