reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Gratuluję udanych wizyt! I trzymam kciuki za nadchodzące :) Mnie w najbliższym czasie nie będzie, bo w weekend jest dużo roboty, a w poniedziałek jedziemy na tygodniowy urlop do Zakopanego, trzymajcie kciuki by nie padało, nie uśmiecha mi się przesiedzieć całego tygodnia w hotelu. Miłego weekendu wszystkim :)

reklama
Gratuluję udanych wizyt! I trzymam kciuki za nadchodzące :) Mnie w najbliższym czasie nie będzie, bo w weekend jest dużo roboty, a w poniedziałek jedziemy na tygodniowy urlop do Zakopanego, trzymajcie kciuki by nie padało, nie uśmiecha mi się przesiedzieć całego tygodnia w hotelu. Miłego weekendu wszystkim :)
Udanego wyjazdu [emoji16]

Drogie Dziewczynki! Gratuluje wszystkim - wczorajszych - udanych wizyt :) Maluchy urocze :)

Moje drogie Panie, oto Dzidziul w całej okazałości [emoji7] 4 dni starszy niż z terminu OM. Krwiaka nie ma!!!!! Tak, poryczałam się. Jak to lekarz powiedział "serduszko aż bije po oczach" z emocji nie zapytałam ile uderzeń, ale pewnie 167 [emoji14] dziękuję za wszystkie kciuki i dobre słowa [emoji173]Zobacz załącznik 877188

Wiesz, ze baardzo sie ciesze? :) Sprawdzilam i u mnie Bobo w 8+6 mial wielkosc 2.17 cm wiec na ten czas sa/byly prawie identycznej wielkosci :)

Karolina: GA to wiek ciazowy wg ostatniej miesiaczki, zas AUA to sredni wiek ciazy wg USG :)

Drogie Dziewczynki! Gratuluje wszystkim - wczorajszych - udanych wizyt :) Maluchy urocze :)

Wiesz, ze baardzo sie ciesze? :) Sprawdzilam i u mnie Bobo w 8+6 mial wielkosc 2.17 cm wiec na ten czas sa/byly prawie identycznej wielkosci :)

Karolina: GA to wiek ciazowy wg ostatniej miesiaczki, zas AUA to sredni wiek ciazy wg USG :)
Dziękuję Kochana! Ja też odetchnęłam, chociaż mam za sobą nieprzespana noc, chyba emocje schodziły, dopadła mnie bezsenność.
To faktycznie podobnych rozmiarow dzieci :)
Macie pogodę dzisiaj? :)

A i nas od rana ponuro i pada co jakiś czas. W sumie dobrze, bo przez chorobę synka i tak zamulamy w domu. To przynajmniej nie jest żal pogody.

Pewnie do mnie pisałaś o tym wieku [emoji5]. Nie nie, to jest wiek ciąży z USG akurat na zdjęciu jest wpisana, długość malucha i sam skrót GA, ale mam taki wydruk z badania i tam w tabeli jest GA(LMP) 8w1d ; GA(AUA) 9w0d. Więc wszystko potwierdza, że dobrze rozczytałam badanie [emoji5]
Nie mógłby to być wiek z miesiączki bo ja te miałam z 17/18.05.

Cześć dziewczyny widzę temat toxo, więc wam powiem jak to u mnie wyglądało. W pierwszej ciąży igg dodatnie i igm dodatnie co znaczy że świeże zakażenie. Skierowanie do poradni chorób zakaźnych.Przez miesiąc brałam rovamecyne i cały czas analizowane badania z krwi. Na szczęście okazało się że awidność w końcu wysoka,wiec zagrożenia nie ma. Jedyne co to doktorka z chorób zakaźnych kazała uważać na... warzywa rosnące w ziemi bo głównie tam jest najwięcej pasożytów toxo. Później tak analizowałam skąd mogłam się zarazić, bo z kotem nie mialam kontaktu ani nic w tym stylu. I wtedy pomyślałam o tych warzywach, a że pracowałam wtedy w galerii więc często jadłyśmy sałatki tam kupowane. To był jedyny sposób żeby się zarazić, wiec od tamtego czasu do końca ciąży szorowałam warzywa jak wariatka i teraz jak się dowiedziałam o ciąży to znów to samo[emoji3] Z tym, ze tak jak mówicie lekarze niepotrzebnie straszą, bo teraz też mam wszystko dodatnie więc znów ginka z nfz skierowała mnie do poradni chorób zakaźnych, ale wszystko ok bo te przeciwciała bardzo wolno spadają i tak mi się to ciągnie od pierwszej ciąży. Doktorka z zakaźnych powiedziała,że dość ma już ginekologów bo sieją strach u nas, a bardzo rzadko jest faktyczne zakażenie i mówi żeby ta ginekolog walnęła się w głowę a najlepiej to żeby poczytała książkę[emoji3] Więc nie ma co panikować tylko zachować zdrowy rozsądek, bo tak naprawdę to wszystkim możemy się wszędzie zarazić

reklama
U mnie pochmurno ale ja uwielbiam teraz taka pogode:) a takie upały po 30 stopni mnie strasznie męczą, nie wiem jak bym przetrwała będąc w zaawansowanej ciąży przy uplalach

Do góry