reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@ForgetMeeNot dziękuje [emoji8] u nas £450 w cholerę drogie, ja normalnie bym zrobiła tylko pappa, ale spojrzałam w Poniedziałek na listę refundacji i jest Maternity Check zadzwoniłam i potwierdzili, ze zwrócą do £350. Nie martw sie na zapas bo te badanie połączone z USG jest w 95% wiarygodne!

@Juti777 jeszcze chwila i nie będzie ogonka, nawet sie nie obejrzysz [emoji8]

@KasiaKaty już poprawione, a wiesz, ze ja naprawdę myślałam ze to możliwe ja tylko nie kojarzę z pierwszej ciąży ;)

@Kordosia mam do Was naprawdę super przeczucie! Będziesz jeszcze oglądać takiego dzidziola :)

reklama
Dziewczyny ja tak na szybko, zdecydowałam sie na test NIPT, mam koszt w 80% refundowany przez ubezpieczenie w pracy wiec pomyślałam, czemu nie. Wyniki za 7 dni. Poszłam dzisiaj 10 +4, pobrali krew ale najpierw szybkie usg żeby potwierdzić tydzień ciąży. Wiec oto mój dzidziol Wiercił sie niemiłosiernie i cudnie było go zobaczyć [emoji4]
Zobacz załącznik 877248
Jaki już dzidziusiowaty .. Super i wiercipieta
.. Ja we Wtorek wizytuje a już dzisiaj mam stresa

A też miałaś taki brak apetytu? Ja dopiero 7+5 więc jeszcze pewnie trochę minie :)
Takiego mocnego braku apetytu to raczej nie ale miałam strasznie mdłości, najpierw całymi dniami a potem wieczorami z wymiotami,myślałam że się wykończenia..Ale nabrałam już sił i jutro jedziemy na weekend nad morze trochę się ,,najodowac,,;) Będzie lepiej,musisz jeszcze trochę poczekać i apetyt na pewno wróci.

Dziewczyny, a teraz temat,który mnie zainteresował (a wiecie,że jestem dociekliwa [emoji14] ) jak z kiełbaską i karkówka z grilla? Nie opanuje się , to już wiem, ale coś szkodzi?

Ja czekam na poniedziałek, wizyta o 8:40 więc wstanę rano i zaraz pojadę, długo nie będę się stresować. Chociaż już nie mogę się doczekać.. [emoji4]

Dziewczyny, a teraz temat,który mnie zainteresował (a wiecie,że jestem dociekliwa [emoji14] ) jak z kiełbaską i karkówka z grilla? Nie opanuje się , to już wiem, ale coś szkodzi?
Mi po badaniach krwi wyszło że nie chorowałam na toxoplasmose, i lekarz powiedział żebym nie brała się za grillowanie bo w grillowanym mięsie bakterie toxoplasmosy nie giną :-)

reklama
Jedz na zdrowie! :-) Nie jadasz tego codziennie, nie zjesz też kilku kilo, więc nic się nie stanie jeśli wciągniesz kiełbę czy karkówkę. Ja w pierwszej ciąży jadałam kilka razy.

Do góry