reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@karolina921 - jaki słodki okruszeksuper, że wszystko gra i oby tak dalej

@anaa26 - ja w poprzedniej pracy pracowałam do 8 miesiąca i gdyby nie to że jak wracałam to nie było już czasu żeby się przygotować pokoju i rzeczy dla dziecka to pracowałabym pewnie do porodunawet z pracy miałam bliżej do szpitalaa teraz miałam też pracować tak do października ale już się zastanawiam czy od 20.07 nie wziąć l4 bo po prostu nie mam siły. Najgorsze ze dopiero co mi przedluzyli umowę na czas nieokreślony ale z drugiej po macierzyńskim chciałabym pracować gdzie indziej więc się zastanawiam czy nie olać tego i nie iść na l4

@karlusia - dobrze ze z dzidzia wszystko ok, a krwiakiem się nie martw na pewno się wchlonie, najważniejsze że dzidziusiowi ładnie serduszko bije.

@raz_dwa_trzy - jeeej juuupiii ależ się cieszę - śliczny fasolek dobrze ze krwiaka nie ma. I obys już zawsze płakała że szczescia

@Fanka Kadry - ja mam to samo, non stop mnie muli albo wymiotuję. Moj Mąż się śmieje że sama chciałam a teraz narzekam. Ale w życiu bym się nie spodziewała że taka masakra będzie. Ja nie wiem jak ja wytrzymam od pon w robocie. Na samą myśl mi slabo

@Mon_ika - dzięki na linka

@Juti777 - dobry temat. Ja zawsze miałam problem na którym to boku nie można. Ja na razie pozycja pół brzuszna - trochę na brzuchu i na boku, raz prawym raz lewym. Jak na plecach to chrapię i dretwieje mi kregoslup

reklama
Dziewczyny ja tak na szybko, zdecydowałam sie na test NIPT, mam koszt w 80% refundowany przez ubezpieczenie w pracy wiec pomyślałam, czemu nie. Wyniki za 7 dni. Poszłam dzisiaj 10 +4, pobrali krew ale najpierw szybkie usg żeby potwierdzić tydzień ciąży. Wiec oto mój dzidziol Wiercił sie niemiłosiernie i cudnie było go zobaczyć [emoji4]
IMG_1704.JPG

Załączniki

• IMG_1704.JPG
    IMG_1704.JPG
    334,2 KB · Wyświetleń: 430
Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja tak na szybko, zdecydowałam sie na test NIPT, mam koszt w 80% refundowany przez ubezpieczenie w pracy wiec pomyślałam, czemu nie. Wyniki za 7 dni. Poszłam dzisiaj 10 +4, pobrali krew ale najpierw szybkie usg żeby potwierdzić tydzień ciąży. Wiec oto mój dzidziol 9.9 cm. Wiercił sie niemiłosiernie i cudnie było go zobaczyć [emoji4]
Zobacz załącznik 877248
Kciuki za wyniki!!! Super że masz taką refundację. Rewelacja.
Dzidziol już normalnie dzidziowaty, nie krewetka, jak u mnie!!! Piękny!!!

Dziewczyny ja tak na szybko, zdecydowałam sie na test NIPT, mam koszt w 80% refundowany przez ubezpieczenie w pracy wiec pomyślałam, czemu nie. Wyniki za 7 dni. Poszłam dzisiaj 10 +4, pobrali krew ale najpierw szybkie usg żeby potwierdzić tydzień ciąży. Wiec oto mój dzidziol 9.9 cm. Wiercił sie niemiłosiernie i cudnie było go zobaczyć [emoji4]
Zobacz załącznik 877248
Super, ze wszystko dobrze!!! Ale dzidziol to mniejszy raczej Mamuska;) 9.9cm to pecherzyk moze :) ja dzis tez badanie mialam 10tydz 5d I blob ma 3.5cm :)

Buziaki dziewczyny :)

Zobacz załącznik 877248

O jaki cudny i duży już [emoji846][emoji3][emoji173]️ śliczny [emoji846] i jak jeszcze się ruszał to już w ogóle cudownie [emoji846] fantastyczny widok. I rewelacyjnie, ze masz refundację tych badań. Tez bym robiła. Ja tylko Pappa ale boje się wyniku bo słyszałam, ze często wyniki wychodzą zle a dzieci rodzą się zdrowe. U nas te testy typu nikt ponad 2 tys.

@karolina921 [emoji7] cudowne wieści Kochana [emoji1305]

@raz_dwa_trzy gratulacje Piekne Maleństwo [emoji7] ale ulga co?

Mega ulga [emoji6]

Ale super masz dzidzię, już taka duża [emoji7] cieszę się,że u Ciebie też wszytko w porządku [emoji4]

Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa, zszedl ze mnie cały stres, spakowaliśmy się i właśnie jesteśmy w drodze nad jezioro, teściowie mają domek [emoji6] ogólnie mój lekarz powiedział,że on zajmuje się raczej leczeniem niepłodności i chciałby mi polecić lekarzy,którzy są położnikami w szpitalach,które rozważam na poród. Uważam,że to bardzo w porządku posunięcie,bo też będę się czuła pewniej rodząc przy lekarzu,który mnie prowadził. I tak zapisałam się na wizytę 19.07. na którą mam już przyjść z wynikami krwi. Następne będą prenatalne, najlepiej 8.08. tak mi lekarz napisał. [emoji4] I kazał cieszyć się życiem :))

Mega ulga [emoji6]

Ale super masz dzidzię, już taka duża [emoji7] cieszę się,że u Ciebie też wszytko w porządku [emoji4]

Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa, zszedl ze mnie cały stres, spakowaliśmy się i właśnie jesteśmy w drodze nad jezioro, teściowie mają domek [emoji6] ogólnie mój lekarz powiedział,że on zajmuje się raczej leczeniem niepłodności i chciałby mi polecić lekarzy,którzy są położnikami w szpitalach,które rozważam na poród. Uważam,że to bardzo w porządku posunięcie,bo też będę się czuła pewniej rodząc przy lekarzu,który mnie prowadził. I tak zapisałam się na wizytę 19.07. na którą mam już przyjść z wynikami krwi. Następne będą prenatalne, najlepiej 8.08. tak mi lekarz napisał. [emoji4] I kazał cieszyć się życiem :))
Moje daty!!! Dokładnie 19.07 mam podglądanko a 8.08 usg prenatalne i pappa!!! :-)

Dziewczyny ja tak na szybko, zdecydowałam sie na test NIPT, mam koszt w 80% refundowany przez ubezpieczenie w pracy wiec pomyślałam, czemu nie. Wyniki za 7 dni. Poszłam dzisiaj 10 +4, pobrali krew ale najpierw szybkie usg żeby potwierdzić tydzień ciąży. Wiec oto mój dzidziol Wiercił sie niemiłosiernie i cudnie było go zobaczyć [emoji4]
Zobacz załącznik 877248
Trzymam kciuki za wizyte a dzidziuś slodziak, jaki nosek i usteczka

reklama
Do góry