reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Moje drogie Panie, oto Dzidziul w całej okazałości [emoji7] 4 dni starszy niż z terminu OM. Krwiaka nie ma!!!!! Tak, poryczałam się. Jak to lekarz powiedział "serduszko aż bije po oczach" z emocji nie zapytałam ile uderzeń, ale pewnie 167 [emoji14] dziękuję za wszystkie kciuki i dobre słowa [emoji173]Zobacz załącznik 877188
No i pięknie!!!! Gratuluję!

reklama
@raz_dwa_trzy Dokładnie tak jak napisała @karolina921 :) tak neoparin biore od 5 tc ze wzgledu na trombofilie
Przepraszam, że zapytam ale aż jestem ciekawa leczysz się w klinice czy u zwykłego gina? I pytam bo u nas to jak mówiłam zwykłemu ginowi o lutinusie czy prolutexie to robili oczy jak 5zł i mówili, że zwykła luteina to już nadmiar, a ja wymyślam z Bóg wie czym[emoji1]
Dopiero takie środki dostawałam w klinice. A utrogestan jest już w PL dostępny? Wybacz ale to już takie moje "zboczenie" bo jeszcze całkiem niedawno w tych wszystkich lekach byłam zakopana po czubek głowy i jestem ciekawa czy coś się zmieniło [emoji9]

Dziewczyny temat rzucam - pozycje do spania.

Z pierwszej ciąży, ale etapu już z dużym brzuchem pamiętam, że najlepiej lewy bok, względnie prawy, ale to może spowodować ucisk żyły głównej, na brzuchu już na takim etapie się nie da a na plecach ze względu na uciski narządów też niezbyt.

ALE

Ale teraz póki co w jakich pozycjach śpicie? Czy też znacie jakieś naukowe fakty odnośnie spania na plecach i brzuchu, np. do którego tygodnia ok itp. Bo w pierwszej ciąży w ogóle od samego początku nie mogłam na brzuchu, bo piersi mnie koszmarnie bolały, a teraz z kolei bardzo lubię tę pozycję....

Przepraszam, że zapytam ale aż jestem ciekawa leczysz się w klinice czy u zwykłego gina? I pytam bo u nas to jak mówiłam zwykłemu ginowi o lutinusie czy prolutexie to robili oczy jak 5zł i mówili, że zwykła luteina to już nadmiar, a ja wymyślam z Bóg wie czym[emoji1]
Dopiero takie środki dostawałam w klinice. A utrogestan jest już w PL dostępny? Wybacz ale to już takie moje "zboczenie" bo jeszcze całkiem niedawno w tych wszystkich lekach byłam zakopana po czubek głowy i jestem ciekawa czy coś się zmieniło [emoji9]

Jestem prowadzona u "zwyklej" Pani Doktor ale dla mnie jest niezwykła :p to jest cudowna kobieta ,która niczego nie bagatelizuje ,ale tez nie straszy niepotrzebnie .

Dziewczyny temat rzucam - pozycje do spania.

Z pierwszej ciąży, ale etapu już z dużym brzuchem pamiętam, że najlepiej lewy bok, względnie prawy, ale to może spowodować ucisk żyły głównej, na brzuchu już na takim etapie się nie da a na plecach ze względu na uciski narządów też niezbyt.

ALE

Ale teraz póki co w jakich pozycjach śpicie? Czy też znacie jakieś naukowe fakty odnośnie spania na plecach i brzuchu, np. do którego tygodnia ok itp. Bo w pierwszej ciąży w ogóle od samego początku nie mogłam na brzuchu, bo piersi mnie koszmarnie bolały, a teraz z kolei bardzo lubię tę pozycję....

Moze Cie zainteresuje :)
Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Jestem prowadzona u "zwyklej" Pani Doktor ale dla mnie jest niezwykła [emoji14] to jest cudowna kobieta ,która niczego nie bagatelizuje ,ale tez nie straszy niepotrzebnie .
Takiej Pani doktor to można pozazdrościć i oby więcej takich lekarzy było [emoji5] ginekolog z wiedzą i doświadczeniem. Szkoda, że tak dużo jeszcze jest patałachów nie mających o niczym pojęcia i zatrzymujących się z wiedzą w latach PRL [emoji41]

Takiej Pani doktor to można pozazdrościć i oby więcej takich lekarzy było [emoji5] ginekolog z wiedzą i doświadczeniem. Szkoda, że tak dużo jeszcze jest patałachów nie mających o niczym pojęcia i zatrzymujących się z wiedzą w latach PRL [emoji41]

Narawde ,nigdy nie spotkałam lepszego lekarza .Oprócz tego ,ze jest wspaniałym specjalistą jest też cudowna kobieta ,taka która porozmawia o zyciu o ciuchach :p Szukałam ,aż znalazłam :p

Narawde ,nigdy nie spotkałam lepszego lekarza .Oprócz tego ,ze jest wspaniałym specjalistą jest też cudowna kobieta ,taka która porozmawia o zyciu o ciuchach [emoji14] Szukałam ,aż znalazłam :p
Ja miałam takiego lekarza w Klinice. Matko ten facet był genialny. No ale ciąży nie prowadzi to raz, dwa to duża odległość [emoji57]. Ale na takiego lekarza to ciężko trafic. Świetnie, że tobie się udało [emoji5]

reklama
Do góry