reklama
Semifreddo
Aktywna w BB
@Justyna_maj2017 sprawdziłam ten parmezan, bo trudno mi było uwierzyć, że ser, który leżakuje czasem nawet 3 lata mógłby zagrażać :
" Warto też powstrzymać się od serów wędzonych (jak oscypek), bo przed uwędzeniem mogły być surowe i niepasteryzowane. Najbezpieczniejsze są sery suche i twarde, na których najgorzej mnożą się bakterie – parmezan czy pecorino."
z artykułu : Czego nie jeść w ciąży. A więc pozwalaj sobie
" Warto też powstrzymać się od serów wędzonych (jak oscypek), bo przed uwędzeniem mogły być surowe i niepasteryzowane. Najbezpieczniejsze są sery suche i twarde, na których najgorzej mnożą się bakterie – parmezan czy pecorino."
z artykułu : Czego nie jeść w ciąży. A więc pozwalaj sobie
karolina921
Fanka BB :)
To nic tylko się cieszyć [emoji2] ja przeszłam przez wszystko. Ale można powiedzieć, że jak skończyłam 8tc to zaczęło być lepiej i z każdym dniem ta poprawa narasta. Mam tylko nadzieję, że jeszcze mi się nie pogorszy [emoji23]Jeny to ja mam jak w niebie, nie wiem co to są mdłości , żyganko .W tej ciąży odpukać póki co jest fantastiko
wiola1198
Jeju dziewczyny dzisiaj ledwo przeżyłam w pracy najadlam się śliwek bez skórki a wymiotowalam strasznie aż pod ciśnieniem umeczylam się pierwszy raz bo owszem mdłości mam przez cały dzien ale wymioty mnie omijaly aż do dzisiaj .. Bleee
reklama
ForgetMeeNot
Parmezanu nie wolno??? to mnie zaskoczyłaś.. wiem, że feta jest z pasteryzowanego, ale czytałam w kilku miejscach, że serow typu feta nie powinno się jeść, a o parmezanie z koleii nic a nic ... hmm.. i weź tu bądź mądry@ForgetMeeNot feta też wydaje mi się, że jest z mleka pasteryzowanego. Jeśli chodzi o sery to najlepiej czytać etykiety. Ja uwielbiam parmezan, a jest z mleka surowego niestety rodzice przywieźli ostatnio sery korycinskie i też nie mogę ich jeść