reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Jakie my kobiety jesteśmy różne :) piszecie o zaparciach a ja ledwo dziś do wc dobieglam a to był już mój trzeci raz dziś haha. Także tak źle i tak niedobrze.
Co do płci to wiadomo,ze każde się pokocha z całych sił ale z mezem marzymy o chlopcu :)

reklama
@Caitlyn mnie na zaparcia pomagało siemie lniane.

A ja dziś was wcześniej pożegnam. W końcu idę spać o normalnej porze [emoji6]. Narobiłam się dziś i jestem już mocno zmeczona. Idę myć dzieciaki i lulu. Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
A ja w pierwszej ciazy miałam zaparcia A miesiąc przed i to ogromne jeździłam do szpitala dodawałam czopki I Taki mini aplikator ale czopki wystarczały kilka minut i był pęd do wc i ulga .. nieraz w nocy tuż przed porodem myślałam że to już bole porodowe nie mogłam spać teraz mam to już od początku A jeszcze taki kawał do końca....

O jeny kolki , masakra, Mój najstarszy syn miał, równo przez 3 miesiące, dzień w dzień od 17 do 21, nigdy więcej bym nie chciała wiecej przeżywać tego koszmaru:no:
To mój miał przez 9 miesięcy i od 10 rano do 23... Nie pytaj jak żyłam w tamtym czasie, bo generalnie nie żyłam. Próbowałam egzystować nie schodząc z głodu i próbując ulżyć dziecku w bólu... To był jeden wielki koszmar.

Okropnie brzuch mnie boli, od zaparć, aż po krzyż promieniuje :/ Jak dobrze, że jutro wizyta. Czy mogę używać pokładów z termoforu na brzuch i czopków glicerynowych na zaparcia? Czy to też jest w ciąży zabronione?
Okłady raczej nie. Ale czopki glicerynowe jak najbardziej możesz w ciąży.

Ktos tu pisze ze byl na diecie przed ciaza? Ja byłam od stycznia do końca maja więc cały miesiąc jeszcze suplementy przyjmowałam dlatego trocge się o to bałam schudłam 18kg I chciałam jeszcze cwiczylam jadłam zdrowo A teraz mam podlamke bo nie planowaliśmy dziecka i inne plany były teraz wiadomo muszą się zmienić i powinnam się cieszyć że wszystko ok że dziecko rozwija się prawidłowo ale mam jakiś taki dołek psychiczny , oczywiście cieszę się że corka dostanie rodzeństwo itd zaraz pewnie mnie tu pojedziecie za to że tak myślę i że powinnam być wdzięczna z dnia ba dzień czyje że do tego dorastam i godze sie z tym mimo to jeszcze w pełni nie jestem gotowa

Ktos tu pisze ze byl na diecie przed ciaza? Ja byłam od stycznia do końca maja więc cały miesiąc jeszcze suplementy przyjmowałam dlatego trocge się o to bałam schudłam 18kg I chciałam jeszcze cwiczylam jadłam zdrowo A teraz mam podlamke bo nie planowaliśmy dziecka i inne plany były teraz wiadomo muszą się zmienić i powinnam się cieszyć że wszystko ok że dziecko rozwija się prawidłowo ale mam jakiś taki dołek psychiczny , oczywiście cieszę się że corka dostanie rodzeństwo itd zaraz pewnie mnie tu pojedziecie za to że tak myślę i że powinnam być wdzięczna z dnia ba dzień czyje że do tego dorastam i godze sie z tym mimo to jeszcze w pełni nie jestem gotowa
Ej, ale to zupełnie normalne uczuciA. Powiem więcej. My chcieliśmy drugie, ale teraz nie był to najlepszy czas. I też nas sytuacja zaskoczyła. Też na początku byłam w szoku, zła, podłamana, że znowu mi się wszystko sypie akurat w chwili gdy zaczęło się układać. Ale potem byłam na wizycie, zobaczyłam serduszko. Uwierzyłam, że to dzieje się na prawdę. I teraz już nie pragnę niczego innego niż zdrowego maluszka i nudnej szybkiej ciąży.
A że ja po tej ciąży fabrykę definitywnie zamykam, to w sumie lepiej teraz niż później.
Zmieni ci się podejście niebawem. Zobaczysz. :-)

reklama
Problem w tym, że ja nie mam ochoty nic jeść. I pewnie jak już kupię te śliwki suszone to od nich mnie też odrzuci :( Znalazłam czopki glicerynowe jakie kupiłam sobie po porodzie, to pisze, że nie są wskazane ciężarnym (ale w Internecie ludzie piszą, że można brać; tak samo z Nospą, niby w ulotce niewskazane bez konsultacji z lekarzem, a biorą ciężarne Nospę). Ale znalazłam też czopki glicerynowe dla dzieci, a w nich nie ma nic o tym, że zakazane w ciąży, więc chyba pójdą w ruch, bo nie dam rady dziś zasnąć z bólu. Oczywiście wszystko ma jeszcze dobry termin, zawsze tego pilnuję.
Ja też cierpię z tego powodu:( wypróżniam się co kilka(5-7) dni i przez to brzuch mam jak w 5 mc. Kupiłam aktiwie i po wypiciu 3 po jednej na dzień w końcu coś ruszylo ale tak tylko trochę. Kefir kiedyś na mnie działał , nawet tak przeczyszczająco ale potem znowu kilka dni nic. Coś strasznego:mad:

Do góry