reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Jakie my kobiety jesteśmy różne :) piszecie o zaparciach a ja ledwo dziś do wc dobieglam a to był już mój trzeci raz dziś haha. Także tak źle i tak niedobrze.
Co do płci to wiadomo,ze każde się pokocha z całych sił ale z mezem marzymy o chlopcu :)

reklama
@Caitlyn mnie na zaparcia pomagało siemie lniane.

A ja dziś was wcześniej pożegnam. W końcu idę spać o normalnej porze [emoji6]. Narobiłam się dziś i jestem już mocno zmeczona. Idę myć dzieciaki i lulu. Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
A ja w pierwszej ciazy miałam zaparcia A miesiąc przed i to ogromne jeździłam do szpitala dodawałam czopki I Taki mini aplikator ale czopki wystarczały kilka minut i był pęd do wc i ulga .. nieraz w nocy tuż przed porodem myślałam że to już bole porodowe nie mogłam spać teraz mam to już od początku A jeszcze taki kawał do końca....

O jeny kolki , masakra, Mój najstarszy syn miał, równo przez 3 miesiące, dzień w dzień od 17 do 21, nigdy więcej bym nie chciała wiecej przeżywać tego koszmaru:no:
To mój miał przez 9 miesięcy i od 10 rano do 23... Nie pytaj jak żyłam w tamtym czasie, bo generalnie nie żyłam. Próbowałam egzystować nie schodząc z głodu i próbując ulżyć dziecku w bólu... To był jeden wielki koszmar.

Okropnie brzuch mnie boli, od zaparć, aż po krzyż promieniuje :/ Jak dobrze, że jutro wizyta. Czy mogę używać pokładów z termoforu na brzuch i czopków glicerynowych na zaparcia? Czy to też jest w ciąży zabronione?
Okłady raczej nie. Ale czopki glicerynowe jak najbardziej możesz w ciąży.

Ktos tu pisze ze byl na diecie przed ciaza? Ja byłam od stycznia do końca maja więc cały miesiąc jeszcze suplementy przyjmowałam dlatego trocge się o to bałam schudłam 18kg I chciałam jeszcze cwiczylam jadłam zdrowo A teraz mam podlamke bo nie planowaliśmy dziecka i inne plany były teraz wiadomo muszą się zmienić i powinnam się cieszyć że wszystko ok że dziecko rozwija się prawidłowo ale mam jakiś taki dołek psychiczny , oczywiście cieszę się że corka dostanie rodzeństwo itd zaraz pewnie mnie tu pojedziecie za to że tak myślę i że powinnam być wdzięczna z dnia ba dzień czyje że do tego dorastam i godze sie z tym mimo to jeszcze w pełni nie jestem gotowa

Ktos tu pisze ze byl na diecie przed ciaza? Ja byłam od stycznia do końca maja więc cały miesiąc jeszcze suplementy przyjmowałam dlatego trocge się o to bałam schudłam 18kg I chciałam jeszcze cwiczylam jadłam zdrowo A teraz mam podlamke bo nie planowaliśmy dziecka i inne plany były teraz wiadomo muszą się zmienić i powinnam się cieszyć że wszystko ok że dziecko rozwija się prawidłowo ale mam jakiś taki dołek psychiczny , oczywiście cieszę się że corka dostanie rodzeństwo itd zaraz pewnie mnie tu pojedziecie za to że tak myślę i że powinnam być wdzięczna z dnia ba dzień czyje że do tego dorastam i godze sie z tym mimo to jeszcze w pełni nie jestem gotowa
Ej, ale to zupełnie normalne uczuciA. Powiem więcej. My chcieliśmy drugie, ale teraz nie był to najlepszy czas. I też nas sytuacja zaskoczyła. Też na początku byłam w szoku, zła, podłamana, że znowu mi się wszystko sypie akurat w chwili gdy zaczęło się układać. Ale potem byłam na wizycie, zobaczyłam serduszko. Uwierzyłam, że to dzieje się na prawdę. I teraz już nie pragnę niczego innego niż zdrowego maluszka i nudnej szybkiej ciąży.
A że ja po tej ciąży fabrykę definitywnie zamykam, to w sumie lepiej teraz niż później.
Zmieni ci się podejście niebawem. Zobaczysz. :-)

reklama
Problem w tym, że ja nie mam ochoty nic jeść. I pewnie jak już kupię te śliwki suszone to od nich mnie też odrzuci :( Znalazłam czopki glicerynowe jakie kupiłam sobie po porodzie, to pisze, że nie są wskazane ciężarnym (ale w Internecie ludzie piszą, że można brać; tak samo z Nospą, niby w ulotce niewskazane bez konsultacji z lekarzem, a biorą ciężarne Nospę). Ale znalazłam też czopki glicerynowe dla dzieci, a w nich nie ma nic o tym, że zakazane w ciąży, więc chyba pójdą w ruch, bo nie dam rady dziś zasnąć z bólu. Oczywiście wszystko ma jeszcze dobry termin, zawsze tego pilnuję.
Ja też cierpię z tego powodu:( wypróżniam się co kilka(5-7) dni i przez to brzuch mam jak w 5 mc. Kupiłam aktiwie i po wypiciu 3 po jednej na dzień w końcu coś ruszylo ale tak tylko trochę. Kefir kiedyś na mnie działał , nawet tak przeczyszczająco ale potem znowu kilka dni nic. Coś strasznego:mad:

Do góry