reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Okropnie brzuch mnie boli, od zaparć, aż po krzyż promieniuje :/ Jak dobrze, że jutro wizyta. Czy mogę używać pokładów z termoforu na brzuch i czopków glicerynowych na zaparcia? Czy to też jest w ciąży zabronione?
Pokłady z termoforu raczej odpadają, nie można nagrzewać brzuszka, z tego co mi wiadomo. Spróbuj jeść jogurty naturalne i pij dużo wody koniecznie.

Dziewczyny czy Wy też macie nadal bóle jak na miesiączkę co jakiś czas? U mnie jutro zaczyna się 8t a ja nadal odczuwam takie bóle :(

reklama
Ja też po wizycie . Wg om i usg 10 t.4 D. Dzidziuś ma już prawie 4 cm .
Z powodu że byłam z córka to usg przez brzuch i słabo było widać. Za 3 tygodnie kolejna wizyta z pomiarami.

@Caitlyn spróbuj sliwek suszonych :)

Załączniki

• 20180710_183653.jpg
    20180710_183653.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 85
Problem w tym, że ja nie mam ochoty nic jeść. I pewnie jak już kupię te śliwki suszone to od nich mnie też odrzuci :( Znalazłam czopki glicerynowe jakie kupiłam sobie po porodzie, to pisze, że nie są wskazane ciężarnym (ale w Internecie ludzie piszą, że można brać; tak samo z Nospą, niby w ulotce niewskazane bez konsultacji z lekarzem, a biorą ciężarne Nospę). Ale znalazłam też czopki glicerynowe dla dzieci, a w nich nie ma nic o tym, że zakazane w ciąży, więc chyba pójdą w ruch, bo nie dam rady dziś zasnąć z bólu. Oczywiście wszystko ma jeszcze dobry termin, zawsze tego pilnuję.

Zależy skąd oglądasz forum. Jeśli na kompie, to powinny być suwaczki dla Ciebie widoczne wszystkich, które je mają ustawione. Jeśli czytasz forum z aplikacji na Androida to żadnego suwaczka nie zobaczysz. Ja sobie wstawiłam suwaczek i nawet nie wiem czy go widać, bo na apce ani jeden podpis/suwaczek mi się nie wyświetla. Natomiast jak zaglądałam z przeglądarki na komputerze - to było widać wszystkie suwaczki.

Aha i od jogurtów mnie odrzuciło jakichkolwiek. Prawie nic mi już nie wchodzi, masakra. Przed ciążą byłam na diecie i ryż z warzywami oraz owsianka na jogurcie naturalnym to były moje ulubione "potrawy", a teraz patrzeć na to nie mogę :/

reklama
Problem w tym, że ja nie mam ochoty nic jeść. I pewnie jak już kupię te śliwki suszone to od nich mnie też odrzuci :( Znalazłam czopki glicerynowe jakie kupiłam sobie po porodzie, to pisze, że nie są wskazane ciężarnym (ale w Internecie ludzie piszą, że można brać; tak samo z Nospą, niby w ulotce niewskazane bez konsultacji z lekarzem, a biorą ciężarne Nospę). Ale znalazłam też czopki glicerynowe dla dzieci, a w nich nie ma nic o tym, że zakazane w ciąży, więc chyba pójdą w ruch, bo nie dam rady dziś zasnąć z bólu. Oczywiście wszystko ma jeszcze dobry termin, zawsze tego pilnuję.
Ja w 1 ciąży też musiałam używać czopków glicerynowych, nic nie pomagało... i lekarz mówił że nie ma przeciwwskazań.

Do góry