reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Widzieliśmy naszą Porzeczkę po raz pierwszy, razem :) bije już serduszko 118 uderzeń na minutę ale nie słyszeliśmy go, bo lekarz powiedział, że głowica Dopplera bardzo się nagrzewa do tego i zarodek tak młody tego nie lubi i nie będziemy go denerwować

Termin porodu wg Naegelego : 1.03.2019
Statystyczny termin porodu wg CRL : 26.02.2019

Aktualny wiek ciążowy wg ostatniej miesiączki : 5+6
Wiek ciążowy na podstawie średnicy pęcherzyka : 6+4

Wszystko w jak najlepszym porządku, ciąża wyglada obiecująco.
Doktor pożegnał nas stwierdzeniem, że nie mamy się jeszcze chwalić znajomym. On by poczekał do 12 tygodnia.

Jak ja lubię takie wieści, a jeszcze bardziej takie zdjęcia [emoji16][emoji16]
Mój gin z kolei powiedział, ze nie na reguły kiedy mówić i nie kazał koniecznie czekać do 12 tygodnia jeśli ma się potrzebę powiedzenia znajomym lub konieczność w pracy.

reklama
Irenka, trzymam kciuki i wysyłam pozytywne fluidy!!! Myśl pozytywnie, bo myśl kształtuje rzeczywistość. Będzie dobrze!!!

PS. Co to za żel? Może kumpeli podpowiem, bo też próbuje już długo i nic.

My jutro jedziemy na weekend przedłużony do rodziców. Powiedzieć im o ciąży. W niedzielę będzie równo 8 tydzień. O synku w podobnym terminie mówiliśmy. Ale tylko rodzinie. Teraz wie też kilkoro bliskich znajomych. Już mi wyszedł brzuch, więc za bardzo ukryć się nie da. Ale szerzej będziemy mówić pewnie po prenatalnych.
@Juti777 jest to żel wspomagający naturalne zapłodnienie, ma w sobie witaminy które odżywiają plemniki, dzieki temu mogą przetrwać dłużej, poleć koleżance może akurat. Ja już tez dałam znajomej, bo bardzo długo się stara i zajsc nie może, robiła już wiele badań z partnerem i wszystko jest Ok - mam nadzieje ze mi nie będzie już potrzebny, oby✊✊✊

Załączniki

• E49672C4-0E55-4429-A073-5CEB00E3D8E9.jpeg
    E49672C4-0E55-4429-A073-5CEB00E3D8E9.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 58
  • B13685DD-02FB-432B-9F51-1F8D37302ADA.jpeg
    B13685DD-02FB-432B-9F51-1F8D37302ADA.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 63
Cześć Dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Mam 35 lat i wg daty om jestem dzisiaj w 6t4d ciąży. Mam już 2,5 letnią córeczkę, pierwszą ciążę poroniłam w 11 tyg. Dzisiaj idę na usg i stresuję się okropnie, czy wszystko w porządku, o 12:30 mam wizytę. Byłam u gin w ubiegły piątek i widać było tylko pecherzyk, ponieważ cykle mam bardzo regularne i od początku oznaczałam betę, wiem na pewno, że to już siódmy tydzień i powinno być dzisiaj widoczne serduszko. Miałam się tutaj odezwać dopiero po usg, ale boję się bardzo i muszę czymś zająć myśli, dlatego do Was piszę Podczytuję Was od jakiegoś czasu i widzę jak bardzo się tutaj wspieracie, to fantastyczne Dodam jeszcze, że jestem z Lublina

Cześć Dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Mam 35 lat i wg daty om jestem dzisiaj w 6t4d ciąży. Mam już 2,5 letnią córeczkę, pierwszą ciążę poroniłam w 11 tyg. Dzisiaj idę na usg i stresuję się okropnie, czy wszystko w porządku, o 12:30 mam wizytę. Byłam u gin w ubiegły piątek i widać było tylko pecherzyk, ponieważ cykle mam bardzo regularne i od początku oznaczałam betę, wiem na pewno, że to już siódmy tydzień i powinno być dzisiaj widoczne serduszko. Miałam się tutaj odezwać dopiero po usg, ale boję się bardzo i muszę czymś zająć myśli, dlatego do Was piszę Podczytuję Was od jakiegoś czasu i widzę jak bardzo się tutaj wspieracie, to fantastyczne Dodam jeszcze, że jestem z Lublina
Witaj I melduj co u jak

Witaj, rozgośc się :)

Hejka. Daj znać co i jak po wizycie :)

@Juti777 jest to żel wspomagający naturalne zapłodnienie, ma w sobie witaminy które odżywiają plemniki, dzieki temu mogą przetrwać dłużej, poleć koleżance może akurat. Ja już tez dałam znajomej, bo bardzo długo się stara i zajsc nie może, robiła już wiele
Też używałam tego żelu i udało nam się zajść w pierwszym cyklu, może to przypadek, nie wiem. Trzymam za Ciebie i Twojego Okruszka kciuki✊✊✊

Cześć [emoji846] rozgość się [emoji846]
Trzymam kciuki za wizytę w takim razie [emoji846]
P.S. Tez jestem z Lublina [emoji846] i jestem w podobnym wieku bo 34 [emoji846], z tym, ze to moja pierwsza ciąża [emoji846]

reklama
Do góry