reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny ze względu na to że źle się poczułam byłam dzisiaj u lekarza.
Mój Babelek ma 1.42cm i serduszko bije 159.jest wszystko dobrze. Termin 16.02.2019 a i dzidzia jest młodsza o 2 dni wg Om i usg ale to że 2 dni różnicy jest to ja już wiedzialam po becie
Ulzylo mi...

PS. Wychodzi dziewczynka czy chłopiec?
Jaki piękny maluszek [emoji173] najważniejsze, że wszystko jest dobrze [emoji8]

reklama
Ja mam identycznie, 4 ciąża (+aniołek) i nigdy nie miałam bety. Nawet mówiłam tu,że jestem zielona w tym temacie.
Ja betę zrobiłam pierwszy i jedyny raz, a tylko dlatego, że byłam pewna, że test kłamie i wolałam się upewnić testem z krwi ;D Nie robiłam więcej tych badań, bo nie czułam potrzeby, dopiero od Was się dowiedziałam dlaczego tak często się robi betę :)

Darsi mi z usg też ostatnio wyszedł 16 luty :) A z om 19-21.02

Widzieliśmy naszą Porzeczkę po raz pierwszy, razem :) bije już serduszko 118 uderzeń na minutę ale nie słyszeliśmy go, bo lekarz powiedział, że głowica Dopplera bardzo się nagrzewa do tego i zarodek tak młody tego nie lubi i nie będziemy go denerwować

Termin porodu wg Naegelego : 1.03.2019
Statystyczny termin porodu wg CRL : 26.02.2019

Aktualny wiek ciążowy wg ostatniej miesiączki : 5+6
Wiek ciążowy na podstawie średnicy pęcherzyka : 6+4

Wszystko w jak najlepszym porządku, ciąża wyglada obiecująco.
Doktor pożegnał nas stwierdzeniem, że nie mamy się jeszcze chwalić znajomym. On by poczekał do 12 tygodnia.

Załączniki

• 705F7D12-D7DA-4914-96E5-8767BA66FBB2.jpeg
    705F7D12-D7DA-4914-96E5-8767BA66FBB2.jpeg
    318,4 KB · Wyświetleń: 79
Kurcze noc się zaczyna, a mi się głód załączył [emoji13] no i oczywiście nie mam ochoty na nic co byłoby zdrowe [emoji19]

Widzieliśmy naszą Porzeczkę po raz pierwszy, razem :) bije już serduszko 118 uderzeń na minutę ale nie słyszeliśmy go, bo lekarz powiedział, że głowica Dopplera bardzo się nagrzewa do tego i zarodek tak młody tego nie lubi i nie będziemy go denerwować

Doktor pożegnał nas stwierdzeniem, że nie mamy się jeszcze chwalić znajomym. On by poczekał do 12 tygodnia.

Gratuluję - będzie dobrze a te 12 tygodni zleci. Śliczny Okruszek.
A mój lekarz powiedział, że nie ma bezpiecznego czasu, że ogólnie od 16tc zaczyna przejmować pracę łożysko i de facto bardziej ten termin niż 12tc ale ze w każdym tygodniu może coś być.
Najważniejsze że wszystko jest dobrze i oby tak zostalo❤️

Cudowne wieści [emoji16] i maluszek ma już serduszko. Niech teraz Porzeczka zdrowo się rozwija i rośnie na pociechę rodzicom [emoji4]
Ps. My też się nie chwalimy do prenatalnych nikomu

Też ten żel stosowałam ale u mnie długie cykle późne owulacje a hormony ok.
Jasne że wina może być nasienia. Ale głową do góry pęcherzyk mały ma prawo nie widać zarodka a beta może słabo rosnąć a już nie raz słyszałam że słabo rosła a było ok.[emoji6]
Oby tak bylo✊✊✊ Nadzieja umiera ostatnia!

Irenka, trzymam kciuki i wysyłam pozytywne fluidy!!! Myśl pozytywnie, bo myśl kształtuje rzeczywistość. Będzie dobrze!!!

PS. Co to za żel? Może kumpeli podpowiem, bo też próbuje już długo i nic.

My jutro jedziemy na weekend przedłużony do rodziców. Powiedzieć im o ciąży. W niedzielę będzie równo 8 tydzień. O synku w podobnym terminie mówiliśmy. Ale tylko rodzinie. Teraz wie też kilkoro bliskich znajomych. Już mi wyszedł brzuch, więc za bardzo ukryć się nie da. Ale szerzej będziemy mówić pewnie po prenatalnych.

reklama
Dzień dobry mamuśki po dwóch dniach wolnych dzisiaj do pracy .. Mam nadzieję że już ochloneli z wieści że jestem w ciąży i nie będą marudzic.. Ja też na mdłości tylko jedzenie pomaga ale boję się że w takim tempie to przytyje z 20 kg a i tak ważę duuzo .. Super wieści ze porzeczka ma się dobrze..
IrenaX daj znać jak tam...
Miłego piątku

Do góry