reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Widzieliśmy naszą Porzeczkę po raz pierwszy, razem :) bije już serduszko 118 uderzeń na minutę ale nie słyszeliśmy go, bo lekarz powiedział, że głowica Dopplera bardzo się nagrzewa do tego i zarodek tak młody tego nie lubi i nie będziemy go denerwować

Termin porodu wg Naegelego : 1.03.2019
Statystyczny termin porodu wg CRL : 26.02.2019

Aktualny wiek ciążowy wg ostatniej miesiączki : 5+6
Wiek ciążowy na podstawie średnicy pęcherzyka : 6+4

Wszystko w jak najlepszym porządku, ciąża wyglada obiecująco.
Doktor pożegnał nas stwierdzeniem, że nie mamy się jeszcze chwalić znajomym. On by poczekał do 12 tygodnia.

Jak ja lubię takie wieści, a jeszcze bardziej takie zdjęcia [emoji16][emoji16]
Mój gin z kolei powiedział, ze nie na reguły kiedy mówić i nie kazał koniecznie czekać do 12 tygodnia jeśli ma się potrzebę powiedzenia znajomym lub konieczność w pracy.

reklama
Irenka, trzymam kciuki i wysyłam pozytywne fluidy!!! Myśl pozytywnie, bo myśl kształtuje rzeczywistość. Będzie dobrze!!!

PS. Co to za żel? Może kumpeli podpowiem, bo też próbuje już długo i nic.

My jutro jedziemy na weekend przedłużony do rodziców. Powiedzieć im o ciąży. W niedzielę będzie równo 8 tydzień. O synku w podobnym terminie mówiliśmy. Ale tylko rodzinie. Teraz wie też kilkoro bliskich znajomych. Już mi wyszedł brzuch, więc za bardzo ukryć się nie da. Ale szerzej będziemy mówić pewnie po prenatalnych.
@Juti777 jest to żel wspomagający naturalne zapłodnienie, ma w sobie witaminy które odżywiają plemniki, dzieki temu mogą przetrwać dłużej, poleć koleżance może akurat. Ja już tez dałam znajomej, bo bardzo długo się stara i zajsc nie może, robiła już wiele badań z partnerem i wszystko jest Ok - mam nadzieje ze mi nie będzie już potrzebny, oby✊✊✊

Załączniki

• E49672C4-0E55-4429-A073-5CEB00E3D8E9.jpeg
    E49672C4-0E55-4429-A073-5CEB00E3D8E9.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 57
  • B13685DD-02FB-432B-9F51-1F8D37302ADA.jpeg
    B13685DD-02FB-432B-9F51-1F8D37302ADA.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 62
Cześć Dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Mam 35 lat i wg daty om jestem dzisiaj w 6t4d ciąży. Mam już 2,5 letnią córeczkę, pierwszą ciążę poroniłam w 11 tyg. Dzisiaj idę na usg i stresuję się okropnie, czy wszystko w porządku, o 12:30 mam wizytę. Byłam u gin w ubiegły piątek i widać było tylko pecherzyk, ponieważ cykle mam bardzo regularne i od początku oznaczałam betę, wiem na pewno, że to już siódmy tydzień i powinno być dzisiaj widoczne serduszko. Miałam się tutaj odezwać dopiero po usg, ale boję się bardzo i muszę czymś zająć myśli, dlatego do Was piszę Podczytuję Was od jakiegoś czasu i widzę jak bardzo się tutaj wspieracie, to fantastyczne Dodam jeszcze, że jestem z Lublina

Cześć Dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Mam 35 lat i wg daty om jestem dzisiaj w 6t4d ciąży. Mam już 2,5 letnią córeczkę, pierwszą ciążę poroniłam w 11 tyg. Dzisiaj idę na usg i stresuję się okropnie, czy wszystko w porządku, o 12:30 mam wizytę. Byłam u gin w ubiegły piątek i widać było tylko pecherzyk, ponieważ cykle mam bardzo regularne i od początku oznaczałam betę, wiem na pewno, że to już siódmy tydzień i powinno być dzisiaj widoczne serduszko. Miałam się tutaj odezwać dopiero po usg, ale boję się bardzo i muszę czymś zająć myśli, dlatego do Was piszę Podczytuję Was od jakiegoś czasu i widzę jak bardzo się tutaj wspieracie, to fantastyczne Dodam jeszcze, że jestem z Lublina
Witaj I melduj co u jak

Witaj, rozgośc się :)

Hejka. Daj znać co i jak po wizycie :)

@Juti777 jest to żel wspomagający naturalne zapłodnienie, ma w sobie witaminy które odżywiają plemniki, dzieki temu mogą przetrwać dłużej, poleć koleżance może akurat. Ja już tez dałam znajomej, bo bardzo długo się stara i zajsc nie może, robiła już wiele
Też używałam tego żelu i udało nam się zajść w pierwszym cyklu, może to przypadek, nie wiem. Trzymam za Ciebie i Twojego Okruszka kciuki✊✊✊

Cześć [emoji846] rozgość się [emoji846]
Trzymam kciuki za wizytę w takim razie [emoji846]
P.S. Tez jestem z Lublina [emoji846] i jestem w podobnym wieku bo 34 [emoji846], z tym, ze to moja pierwsza ciąża [emoji846]

reklama
Do góry