reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny bo wiem że któreś z Was były przeziębione. Co bralyscie? Bo mnie gardło boli i chyba idzie mi temperatura
Na gardło jeszcze do psikania hascosept albo tantum verde. Poza tym tylko domowe babcinne sposoby.
No i co... jutro na oddział ;( ja piernicze ;(
Bardzo mi przykro ale może jeszcze jest szansa, trzymam mocno kciuki żeby było wszystko ok. Robiłaś w tym samym laboratorium?

reklama
Na gardło jeszcze do psikania hascosept albo tantum verde. Poza tym tylko domowe babcinne sposoby.

Bardzo mi przykro ale może jeszcze jest szansa, trzymam mocno kciuki żeby było wszystko ok. Robiłaś w tym samym laboratorium?
Tak, w tym samym i zawsze starań się wctygodniu samych godzinach

Ja też Irenko widzę coś w tym pęcherzyku, no ale nie jestem lekarzem to nie mam pewności i. Wdech i wydech kochana, dopóki lekarz nic więcej Ci nie powie to się nie denerwuj na zapas. Nic tak naprawdę nie wiadomo, a ten stres Ci teraz w niczym nie pomoże. Zaczekaj na komentarz ginekologa - a dziś się spróbuj zrelaksować przy jakimś fajnym filmie, książce, muzyce, jedzonku?

Dziewczyny i przypałętała się mi infekcja dróg moczowych + dróg rodnych. Od tej głupiej luteiny dopochwowej, niech no tylko nadejdzie wizyta to zmienię ją na ustną jeśli można. Sprawdźcie mi czym mogłabym się smarować bez recepty póki co i też co mogłabym brać jako ciężarną na infekcje dróg moczowych? Bardzo mnie dziś piekło przy sikaniu :/

Ja też Irenko widzę coś w tym pęcherzyku, no ale nie jestem lekarzem to nie mam pewności i. Wdech i wydech kochana, dopóki lekarz nic więcej Ci nie powie to się nie denerwuj na zapas. Nic tak naprawdę nie wiadomo, a ten stres Ci teraz w niczym nie pomoże. Zaczekaj na komentarz ginekologa - a dziś się spróbuj zrelaksować przy jakimś fajnym filmie, książce, muzyce, jedzonku?

Dziewczyny i przypałętała się mi infekcja dróg moczowych + dróg rodnych. Od tej głupiej luteiny dopochwowej, niech no tylko nadejdzie wizyta to zmienię ją na ustną jeśli można. Sprawdźcie mi czym mogłabym się smarować bez recepty póki co i też co mogłabym brać jako ciężarną na infekcje dróg moczowych? Bardzo mnie dziś piekło przy sikaniu :/

Mi po tej luteinie tez się przyczepiła infekcja, gdzie wcześniej miałam tylko raz, po odstawieniu antyków. Dwa tygodnie temu dostałam na to Pimafucin i codziennie biore lactovaginal. Po pimafucinie przeszło ale widzę, ze znowu się chyba zaczyna. Tak się zastanawiam ile jeszcze ta luteinę trzeba brać bo jak mam mieć ciagle w gratisie infekcje to maskara jakaś po prostu [emoji853]

Ja znam tylko dwa środki,ale ochronne przed infekcjami, przede wszystkim w ciąży. Żel do higieny intymnej Pliva Fem F i Provag żel. Co do środków bezpiecznych w ciąży na samą infekcje niestety nie pomogę.

Polecam 2 lactovaginale dopochwowe, plus żurawinę min 400 mg 3 razy dziennie.

Darsi na gardło mega pomocne pastylki propolisowe plus do ssania rutinacea max ( ona mi pomaga na najgorsze bóle) zmienia mocno pH na błonie śluzowej.

Irena X mocno zaciskam kciuki, żeby bąbelek się pokazal

reklama
Laseczki jak macie jakąkolwiek infekcje intymną to przede wszystkim lactovaginal dopochwowo na noc przez min 3 dni, po antybiotyku min 7 dni. Jak robicie taka kurację to macie na długo długo ochrone.

Do góry