reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Laseczki jak macie jakąkolwiek infekcje intymną to przede wszystkim lactovaginal dopochwowo na noc przez min 3 dni, po antybiotyku min 7 dni. Jak robicie taka kurację to macie na długo długo ochrone.

Kurcze a ja już biore drugie opakowanie lactovaginalu, w międzyczasie Pimafucin na receptę od gina, teraz tez codziennie lactovaginal i czuje i widzę, ze znowu mi się zaczyna. A to przez ta luteinę [emoji853][emoji853][emoji853] nigdy skłonności do tego nie miałam i nie doświadczałam tej wątpliwej przyjemności

reklama
Uff dziewczyny ja już po wizycie :) zarodek urósł z 3 mm do 6,3 mm. Serduszko wali szybciutko:) jest to 6t3d a wg terminu okresu 7t3d. Więc wiedziałam,że mamy male opóźnienie. Termin na 25.02 wiec ciekawe czy bede lutowka czy moze marcowka :D Mam z 10 badań do zrobienia, dupka dalej brać. Wizyta za 3 tygodnie ( nie wiem jak wytrzymam tyleee ).

IrenkA sprawdzałam na poprzednich usg i jak mój pechrzyk miał dokładnie 5,3 mm to tam ledwo się coś pokazywalo, ze lekarka wpisała,ze "jest coś co może być zarodkiem ale wcale nie musi". I po kilku dniach wyskoczył ;)

Dziękuję dziewczyny, jesteście niezawodne :) Wszystkie wyżej wymienione preparaty/leki mogę brać bez konsultacji z lekarzem? Do niego dopiero mam ja środę i pewnie sam by mi coś przepisał, ale wolę aż tyle czasu nie czekać i sama się trochę podkurować.

Fanka Kadry no i super :) Sama mam nadzieję, tym razem, że mi się rządź nie będzie śpieszyć i wytrzyma do 1 marca ;D Albo pośpieszy się na 14 luty, takie dwie fajne daty :)

Uff dziewczyny ja już po wizycie :) zarodek urósł z 3 mm do 6,3 mm. Serduszko wali szybciutko:) jest to 6t3d a wg terminu okresu 7t3d. Więc wiedziałam,że mamy male opóźnienie. Termin na 25.02 wiec ciekawe czy bede lutowka czy moze marcowka :D Mam z 10 badań do zrobienia, dupka dalej brać. Wizyta za 3 tygodnie ( nie wiem jak wytrzymam tyleee ).

IrenkA sprawdzałam na poprzednich usg i jak mój pechrzyk miał dokładnie 5,3 mm to tam ledwo się coś pokazywalo, ze lekarka wpisała,ze "jest coś co może być zarodkiem ale wcale nie musi". I po kilku dniach wyskoczył ;)

Jak ja lubię takie wiadomości [emoji846][emoji846][emoji1348][emoji1348][emoji1348] super [emoji846] ja tez dostałam pakiecik do zrobienia, w sumie 350 zł mnie to kosztowało: morfologia, mocz, HIV, kiła, żółtaczka typy b i C, toxoplwzmoza, cytomegalia, grupa krwi, glukoza. Taki standard ciążowy chyba. Ja jeszcze 5 dni do wizyty...

Dziękuję dziewczyny, jesteście niezawodne :) Wszystkie wyżej wymienione preparaty/leki mogę brać bez konsultacji z lekarzem? Do niego dopiero mam ja środę i pewnie sam by mi coś przepisał, ale wolę aż tyle czasu nie czekać i sama się trochę podkurować.

Fanka Kadry no i super :) Sama mam nadzieję, tym razem, że mi się rządź nie będzie śpieszyć i wytrzyma do 1 marca ;D Albo pośpieszy się na 14 luty, takie dwie fajne daty :)

Ten Pimafucin to na receptę jest niestety i z tego co czytałam to bezpieczny w ciąży. Silniejszy lek ale skuteczny

Niestety lutka daje skłonności do infekcji, ale sam pimafucin mocno może podrażnić i dawać efekt stanu zapalnego nawet kilka dni po zaprzestaniu kuracji.

Oj mega się cieszę , niech rośnie szkrabik

Niestety lutka daje skłonności do infekcji, ale sam pimafucin mocno może podrażnić i dawać efekt stanu zapalnego nawet kilka dni po zaprzestaniu kuracji.

Mi pomógł i to po pierwszej tabletce widziałam i czułam różnice, teraz zaczyna mi chyba wracac to dziadostwo [emoji51][emoji51]
A wiecie może do kiedy ta luteinę trzeba brać? Jak cała ciąże to chyba się załamie

reklama

Tak bardzo pragne tego dziecka, nie wyobrażam sobie zeby było zle :( dziewczyny módlcie się za mnie i za moja fasolkę, by się ujawniła. Prosze ;( ✊✊

Do góry