reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
To nie było krwawienie. Może z łyżka wodnistego śluzu podbarwiona na jasno różowo. Napewno nie czysta żywa krew. Na jutro nie ma szans się dostać a do szpitala na ginekologię mam 36km. A ja nie zmotoryzowana. Kurcze łyknelam teraz no-spe bo brzuch mnie jak na okres pobolewać delikatnie :frown: a przed prysznicem zrobiłam siku i wyleciał że mnie taki jakby kawałeczek nabłonka z nitkami krwi. Zaczynam się zastanawiać czy jest sens robić hcg jutro..??? Tak czy siak leżę już w łóżku. A w pt zasuwam do gina. :hmm:

Gdybys zadzwoniła jutro rano i opisala syt. to by Cię może jutro przyjął? Coś się przecież dzieje a nie jest to Twoje widzimisie. Ja bym sprobowala. Hmm druga sprawa to nie wiem czy db robisz biorąc nospe, bo gdybys miała skurcze lub ból to nospa by je złagodziła i byś nie wiedziała czy Ci coś dolega. Wiem, ze często przy różnych - niezidentyfikowanych - stanach bólowych nie powinno brać się tabletek przeciwbólowych bo te maskują objawy (np. podejrzenie wyrostka, ostry ból głowy, ostry ból w klatce itd.). Stad tez nie wiem czy przy tych objawach db rozwiązaniem jest nospa - nie znamy przyczyny bólu i skąd krwawienie. Spróbuj dostać się jutro - bez wymówek! Ten duphaston wzięłaś w jakiej dawce? A dlaczego masz wątpliwości co do jutrzejszego badania bhcg?

Ostatnia edycja:
reklama
Gdybys zadzwoniła jutro rano i opisala syt. to by Cię może jutro przyjął? Coś się przecież dzieje a nie jest to Twoje widzimisie. Ja bym sprobowala. Hmm druga sprawa to nie wiem czy db robisz biorąc nospe, bo gdybys miała skurcze lub ból to nospa by je złagodziła i byś nie wiedziała czy Ci coś dolega. Wiem, ze często przy różnych - niezidentyfikowanych - stanach bólowych nie powinno brać się tabletek przeciwbólowych bo te maskują objawy (np. podejrzenie wyrostka, ostry ból głowy, ostry ból w klatce itd.). Stad tez nie wiem czy przy tych objawach db rozwiązaniem jest nospa - nie znamy przyczyny bólu i skąd krwawienie. Spróbuj się dostać jutro - bez wymówek! Ten duphaston wzięłaś w jakiej dawce? A dlaczego masz wątpliwości co do jutrzejszego badania bhcg?
Jutro nie ma szans żebym się dostała bo przyjmuje w innym mieście. Dopiero w pt jest możliwość. Dupka wzięłam ok ,12 tbl 10mg i teraz na wieczór 2tbl . W instrukcji jest 2tbl na dobę. Przez to plamienie boję się że od poniedziałku nie wzrosło :/. Ehh już mam czarne myśli

Chyba nadal do mnie nie dociera, może po USG odzyskam rozum. Niby byłam gotowa, brałam witaminy od 2 miesięcy a jak już się stało to szok życia :D Jak zrobiłam test to szlochałam : „ Ale w lutym jest za zimno!” :D

Hehe szalooona jesteś! ;P W sensie mega pozytywnym!! Cieszę się razem z Tobą :D

Sprawdzałam jeszcze szybko aplikacje z cyklem kiedy to mogło być i wyszła mi jednoznaczna odpowiedź - weekend w SPA w Zakopanem i szlochałam dalej o tym lutym, że ja nienawidzę ubierania małych dzieci w te wszystkie bety zimą i że będę uwięziona w domu a mój mi nucił „ Miłość, miłość w Zakopanem...” dom wariatów :D

Ahhhh ,"co ma być to będzie" <se nuci> już się pierdyknełam w ten mój czarnowidzący łeb. Tak się pocieszam. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!!!! Oby fasolki pięknie rosły :tak:. Kolorowych snow wszystkim.

Jutro nie ma szans żebym się dostała bo przyjmuje w innym mieście. Dopiero w pt jest możliwość. Dupka wzięłam ok ,12 tbl 10mg i teraz na wieczór 2tbl . W instrukcji jest 2tbl na dobę. Przez to plamienie boję się że od poniedziałku nie wzrosło :/. Ehh już mam czarne myśli

Tak czy siak musisz kochana się tego dowiedzieć i stawić temu czoła. Bądź dobrej myśli i zbadaj bhcg. Ta nospe może już odstaw i jutro ew. wez 3 x 1 duphaston rozłożony w czasie (rano, w południe, wieczorem) bo ten raczej Ci nie zaszkodzi, ale podkreślam: lekarzem nie jestem i wolałbym byś wzięła nawet taksówkę i pojechała do szpitala. Jakbyś gorzej się czuła to nawet i w nocy bo tu nie ma na co czekać. Serio! Musisz być odpowiedzialna za swoje zdrowie i fasolki tez.

Tak czy siak musisz kochana się tego dowiedzieć i stawić temu czoła. Bądź dobrej myśli i zbadaj bhcg. Ta nospe może już odstaw i jutro ew. wez 3 x 1 duphaston rozłożony w czasie (rano, w południe, wieczorem) bo ten raczej Ci nie zaszkodzi, ale podkreślam: lekarzem nie jestem i wolałbym byś wzięła nawet taksówkę i pojechała do szpitala. Jakbyś gorzej się czuła to nawet i w nocy bo tu nie ma na co czekać. Serio! Musisz być odpowiedzialna za swoje zdrowie i fasolki tez.
Maszeruje jutro rano na hcg :). Dziękuję ślicznie za pomoc.

reklama
Do góry