Czy ktoś komuś stawia krzyżyk? Nie, bo zadna z nas nie jest Stworca, wiec to nie tak. Większość Dziewczyn, które pisały ze Baffi powinna udać się do innego lekarza w celu konsultacji pisały to w dobrej wierze, bo większość by tak zrobiła. On postawił diagnozę i nie powiedział, ze widzi szansę tylko kazał czekać wiadomo na co. Na logike: Czy gdyby okazało się, ze się pomylił - czego kazda nas życzy - to czy któraś kobieta chciałaby prowadzić dalsza ciąże u takiego lekarza? Ja bym na 100% szukala innego i gdybym byla pewna swego - tak jak Baffi - to bym już udała się gdzie indziej na wizytę.
Weźmy przykład lekarza IrenyX (wybacz, ze Cię tu przytoczę). Nie byl pewny swojej diagnozy to wyslal pacjentke na dalsza diagnostyke. Nie powiedział ze będzie dobrze czy zle - robią badania, jest na obserwacji i dzięki takiemu działaniu będzie można ocenić jak ma się dzidziuś.
Jak widać te dwa przypadki się całkowicie różnią. W pierwszym przypadku jest diagnoza i brak działania w drugim brak diagnozy i działania mające na celu ustalenie stanu faktycznego.
Tu nie chodzi tylko o to by sie pocieszać i pisać miłe słówka w stylu, ze wszystko będzie dobrze.. nawet z prostej przyczyny, bo tak jak na początku: Żadna z nas tego nie wie bo nie jest Stwórca. Nie mamy po 15 lat by się tylko pozytywnie nakrecac. Fajnie usłyszeć miłe słowa gdy ma się gorszy dzień, ale wg mnie tez warto wymieniać się swoimi spostrzezeniami, doświadczeniem, wiedza itd. To ze ktoś podejmuje jakiś temat to musi liczyć się z opiniami innych, a ze przeczytałam każda wiadomość na tym forum to wiem i widzę, ze są tu same fajne i miłe Babeczki, które zle komukolwiek nie życzą.
Oczywiście cuda się zdarzają, bo wyjątek stanowi regule, ale tez są smutne statystyki, które w tym zakresie akurat nie biorą się z powietrza. Sa tez pewne reguły i powtarzalne prawa przyrody, które sprawdzają się na większości społeczeństwa. A w druga stronę to nawet i cuda da sie coraz częściej wyjaśnić w sposób naukowy
To się rozpisałam
Miłego wieczoru i żeby nie było wątpliwości: trzymam kciuki za wszystkie Kobitki i Ich Maleństwa :-)