reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Sprawdzałam jeszcze szybko aplikacje z cyklem kiedy to mogło być i wyszła mi jednoznaczna odpowiedź - weekend w SPA w Zakopanem i szlochałam dalej o tym lutym, że ja nienawidzę ubierania małych dzieci w te wszystkie bety zimą i że będę uwięziona w domu a mój mi nucił „ Miłość, miłość w Zakopanem...” dom wariatów :D
Hahaha [emoji28][emoji23] rozbawilas mnie;)

@karolina921 moj Domi sie urodzil w 35t 3d I pamietam jak zaczął sie porod to mi mowili, zebym sie nie martwila, bo moze byc chudzina, albo owlosiony albo pokryty białą mazią, no w kazdym razie, ze moze nie wygladac jak noworodek na filmach amerykanskich I ze to normalne tak wczesnie...bylo kilku doktorow, mnostwo poloznych, inkubator przywiezli...wyszedl klusek 3.5kg, cieplutki, czysciutki, jak 40tyg dziecko...gdyby nie to, ze mialam usg w 6 I 8 tyg to bym sobie dala wmowic, ze daty pomylilam ;) przykro mi, ze od razu na poczatku takie przejscia, ale najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo:)

@wiola1198 ja to musze dom ogarnac bo bym jeszcze gorzej sie czula...taki ze mnie OCD ;p w 6t 6d juz na pewno serduszko bedzie, zamiast sie nerwowac w pracy to skup sie na tym jaka bedziesz szczesliwa jak ten pulsujacy punkcik zobaczysz :)

@pszczolka dobrze, ze idziesz sprawdzic z lekarzem, a do tego czasu wypoczywaj :)

@Semifredo haha ja mieszkam w UK takze zima czy lato to przewaznie tak samo ;p moj "problem" jest taki, ze coreczka planowana byla na maj 2019 I bylby prezent dla Małzonka na jego 30ste urodziny....a tak to teraz musze dodatkowo cos wymyslac ;p

Ja dzisiaj mialam taka WIELKA ochote na curry...i zrobilam I zjadlam nawet ze smakiem...ale teraz juz nie jest tak fajnie, bo caly dom tym curry pachnie a mnie juz curry przeszlo :(

Ostatnia edycja:
Emilia u mnie w pracy też nie wiedzą więc fajnie nie jest tym bardziej że w końcu będę musiała powiedzieć ... Jak wy cytujecie wiadomości bo ja nie mogę sobie poradzić

Wiolu, pod wiadomością którą chcesz zacytować jest napis "Odpowiedź", klikasz w nią i przekopiowuje Ci cytowaną wiadomość do ramki w której wpisujesz wiadomość. Mam nadzieję, że zrozumiałe wytłymaczyłam, spróbuj zacytować choćby moją wiadomość :)

Mnie te mdłości tak uprzykrzają życie... Dziś dałam radę wcisnąć z rana jedną kromkę i w południe kawałek domowej pizzy, prawie wszystko mnie odrzuca i mi śmierdzi, że nie mogę jeść :/

Dziewczyny, z tym, że termin porodu wychodzi mi w lutym to tak samo pomyślałam - "dlaczego musi być wtedy tak zimno" i że nie lubię się bawić w grube ubieranie noworodka zimą (Miki się urodził w październiku to się długo męczyliśmy z zimowym ubrankiem, a on nienawidził jakiegokolwiek przebierania go) ;)

Hej Dziewczyny,

Moje mdlosci od wczorajszego osiagnely jakies apogeum :( od 6 tygodnia cos mnie mdlilo ale to co jest teraz przyprawia mnie o lzy! W pracy nikt nic nie wie, a ze pracuje w ciaglym kontakcie z pracownikami to ciagle udawanie, ze jest ok juz mnie naprawde meczy... W poprzedniej ciazy bylam jak skowronek przez pierwsze dwa trymestry - ciaza jak marzenie. A teraz juz w 9 tygodniu czuje sie jakbym byla w tej ciazy forever ;) Do tego moj 6 latek nie rozumie co sie stalo z jego hiper aktywna wiecznie pogodna mama....

@raz_dwa_trzy trzymam mocno kciuki, zobaczysz wszystko bedzie OK!!

@IrenaX fantastycznie, ze juz nie musisz byc w szpitalu i ze kropka sie znalazla - rosnijcie teraz zdrowo!!

@Justyna57 witaj w klubie :( mam nadzieje, ze nam zraza przejdze ;)

@Megi86 To Twoja dzidzi bedzie chyba u nas najstarsza w takim razie! Gratulacje cudownych wiesci :)

@karolina921 mi tez trodno ze soba wytrzynac, od euforii po po placz. Czuje sie jak na pernamentnej hustawce emocjonalnej. Wszystko mnie drazni, a najbardziej obrywa sie mezowi ;)

Ach i oczywiscie witam wszystkie mamy! Im nas wiecej tym lepiej :)

Milego reszty dnia dzieczynki i powodzenia dla wszystkich wizytujacych...
Wiesz co ja to tez pierwsza ciaze tak jakbym w ciazy nie byla przeszlam...a teraz mdlosci tez..u mnie jeszcze dodatkowo taka atrakcja, ze 2-3 dni mnie mdli, potem kilka dni nic, potem znowu I tak w kolko...no I jeszcze nachodza w roznych porach dnia oczywiscie ;)

Czym sie ratujesz? Dajesz rade jesc regularnie? Mi jest nqjgorzej jak pusty żołądek...

Przytulam x

reklama
@KasiaKaty u nas tak samo - Narzeczony ma urodziny koniec kwietnia a ja 1 maj i z owu wychodził możliwy termin pomiędzy naszymi urodzinami...

Za miesiąc ślub w Las Vegas ( + 2 tygodnie objazdowe autem po Stanach), we wrześniu ślub w Polsce ( rodzina nie chciała nam wybaczyć Vegas sam na sam) obie imprezy w obcisłej i opływowej sukience ( ahaaaa...). 11 lipca mam przymiarkę i obawiam się, że już wtedy mogę w nią nie wejść. Życie ma ostatnio ostre tempo u nas :D

Do góry